ΥΓΕΙΑ

Κορονοϊός: Μεταδίδεται και μέσω αέρος; - «Καμπανάκι» από τον Π.Ο.Υ. (pics)

Κορονοϊός: Μεταδίδεται και μέσω αέρος; - «Καμπανάκι» από τον Π.Ο.Υ. (pics)

Συναγερμός για τον τρόπο μετάδοσης του covid-19.

Σύμφωνα με τις πιο πρόσφατες επιστημονικές αποδείξεις, τις οποίες παρουσιάζει ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας, o κορονοϊός μεταδίδεται μεταξύ των ανθρώπων μέσω σταγονιδίων της αναπνευστικής οδού και μέσω άμεσης επαφής.

Ο covid-19 μεταδίδεται μέσω αερομεταφερόμενων σταγονιδίων, όταν ένα υγιές άτομο έρθει σε στενή επαφή (σε απόσταση εντός 1 μέτρου) με κάποιον ήδη ασθενή, ο οποίος εκδηλώνει αναπνευστικά συμπτώματα (π.χ. βήχα ή φτέρνισμα).

Τότε, δυνητικώς μολυσματικά σταγονίδια από την αναπνευστική οδό του ασθενούς (τα οποία γενικά θεωρούνται ότι έχουν διάμετρο μεταξύ 5-10 μm) μπορεί να φτάσουν σε βλεννογόνους (στόμα και μύτη) ή στα μάτια του υγιούς ατόμου. Η μετάδοση των σταγονιδίων μπορεί επίσης να συμβεί μέσω αντικειμένων στο άμεσο περιβάλλον γύρω από το μολυσμένο άτομο.

Συνεπώς, η μετάδοση του κορoνοϊού μπορεί να συμβεί με άμεση επαφή με μολυσμένα άτομα και με έμμεση επαφή με επιφάνειες στο άμεσο περιβάλλον τους ή με αντικείμενα που χρησιμοποιούνται από κοινού από υγιή και μολυσμένα άτομα (π.χ. στηθοσκόπιο ή θερμόμετρο).

Τι συμβαίνει όμως με την από αέρος μετάδοση;

Δείτε στη gallery τι ανακάλυψε ο Π.Ο.Υ:

ΚΟΡΟΝΑΪΟΣ: ΤΙ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΓΝΩΡΙΖΕΤΕ

ΔΕΙΤΕ ΕΔΩ ΤΗΝ ΕΞΑΠΛΩΣΗ ΤΟΥ ΚΟΡΟΝΟΪΟΥ ΣΕ ΟΛΟ ΤΟΝ ΠΛΑΝΗΤΗ

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.

Διαβάστε επίσης:

Κορονοϊός: Τέρμα οι βόλτες στην παραλία της Θεσσαλονίκης - Από σήμερα η απαγόρευση κυκλοφορίας

Σχετικές ειδήσεις