Ροή Ειδήσεων
ΓΙΑ ΝΑ ΓΝΩΡΙΖΕΤΕ ΑΜΕΣΩΣ Ο,ΤΙ ΣΚΑΕΙ
ΕΛΛΑΔΑ

Πρωτοχρονιά στα νοσοκομεία: Συγκινητικές ιστορίες νοσηλευτών και ασθενών

Newsbomb

Σχεδόν 3.000 συνάνθρωποί μας, έκαναν Χριστούγεννα στα κρεβάτια των νοσοκομείων.

Σχεδόν 3.000 συνάνθρωποί μας, κάποιοι από αυτούς διασωληνωμένοι σε μονάδες εντατικής θεραπείας θα περάσουν και την Πρωτοχρονιά μακριά από τα αγαπημένα τους πρόσωπα, μακριά από τους γονείς και τα παιδιά τους.

Μοναδική τους συντροφιά θα είναι οι γιατροί και νοσηλευτές.

«Συνήθως όταν οι ασθενείς έχουν παιδάκια στέλνουν γράμματα. Ένα παιδάκι του έστειλε γράμμα να επιστρέψει γρήγορα σπίτι και συγκινήθηκε πάρα πολύ. Ο ασθενείς παίρνει δύναμη.. γιατι το ψυχολογικό κομμάτι παίζει ρόλο. Θυμάμαι εγγονάκια που είχαν στειλει στη γιαγιά ζωγραφιές και φωτογραφίες να τις βάλει διπλα στο κεραβάτι να βλέπει τα εγγόνια της», λέει η νοσηλεύτρια στο νοσοκομείο της Νίκαιας, Ελευθερία Λετζή.

Η Ελευθερία βρίσκεται στην πρώτη γραμμή από την πρώτη μέρα της πανδημίας φρόντιζε τους ασθενείς μέχρι που έγινε και η ίδια ασθενής.

Είναι μητέρα δύο παιδιών 10 και 7,5 ετών. Ήρθε η σειρά της να δει τις ζωγραφιές των παιδιών από το παράθυρο.

Μόλις ανάρρωσε επέστρεψε και πάλι στην πρώτη γραμμή, ενώ μαζί με τους συναδέλφους της θα κρατήσουν συντροφιά στους ασθενείς και την Πρωτοχρονιά.

«Αυτές οι μέρες σημαδεύουν αυτούς τους ανθρώπους και θα τους μείνει ό,τι έκαναν Χριστούγεννα σε μονάδα covid και νομίζω ότι θα θυμούνται πάντα αυτούς τους ανθρώπους που δεν ξέρουν τα πρόσωπά τους αλλά τους ξεχωρίζουν από τη φωνή τους» υπογραμμίζει από την πλευρά της η διευθύντρια νοσηλευτεικής υπηρεσίας, Γαρυφαλιά Φυσέκη.

«Είναι ασθενείς όλων των ηλικιών και από όλες τις κοινωνικές τάξεις είναι ένας αταξικός ιός και όλοι πρέπει να πάρουν μέτρα. Ειδικά σε αυτό το δεύτερο κύμα είχαμε πολλούς νέους» επισημαίνει ο διευθυντής Ιατρικής Υπηρεσίας, Κωνσταντίνος Πουλόπουλος.

Το νοσοκομείο της Νίκαιας δέχεται σε κάθε εφημερία περισσότερους από 1.500 ασθενείς και συνολικά περισσότερους από 130.000 ασθενείς τον χρόνο.

Στις 4 Ιανουαρίου το προσωπικό που ξεπερνά τα 2.500 άτομα θα αρχίσει να εμβολιάζεται.

«Όποιος ζει κάθε μέρα το πρόβλημα καταλαβαίνει ότι είναι απαραίτητο να εμβολιαστεί για να προφυλάξει την οικογένειά του. Κάνω έκκληση και στον κόσμο να μην ακούει θεωρίες συνωμοσίας για να ξαναβρούμε τους εαυτούς μας» συμπλήρωσε ο κ. Πουλόπουλος.

Όπως λένε οι άνθρωποι της πρώτης γραμμής, αν κάτι καλό μπορεί να βγει από αυτή την πανδημία είναι η στελέχωση του ΕΣΥ.

Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.

Διαβάστε επίσης:

Πτώμα σε βαλίτσα στα Βίλια: Γιατί η ΕΛ.ΑΣ. ερευνά και την υπόθεση της 19χρονης Άρτεμις