ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΟ

Πτώμα σε βαλίτσα στα Βίλια: Γιατί η ΕΛ.ΑΣ. ερευνά και την υπόθεση της 19χρονης Άρτεμις

Πτώμα σε βαλίτσα στα Βίλια: Γιατί η ΕΛ.ΑΣ. ερευνά και την υπόθεση της 19χρονης Άρτεμις

Με αγωνία αναμένουν συγγενείς εξαφανισμένων γυναικών τα αποτελέσματα από την ιατροδικαστική εξέταση, για το ειδεχθές έγκλημα με θύμα γυναίκα που βρέθηκε μέσα σε βαλίτσα στα Βίλια.

Η νεκροψία-νεκροτομή θα γίνει σήμερα Πέμπτη από την Ιατροδικαστική Υπηρεσία Αθηνών και αναμένεται να προσδιορίσει το χρόνο κατά τον οποίο έγινε η δολοφονία αλλά και την ηλικία του θύματος.

Στη συνέχεια, θα γίνει λήψη dna, το οποίο θα ελεγχθεί για τυχόν ταυτοποίησή του με γυναίκες που έχουν εξαφανιστεί και δεν βρέθηκαν ποτέ. Μεταξύ αυτών, συγκαταλέγεται η 19χρονη Άρτεμις, η οποία εξαφανίστηκε προ μηνών από το σπίτι της στο Κορωπί και όλοι εύχονται να είναι καλά στην υγεία της.

Η Αστυνομία δίνει προτεραιότητα στον έλεγχο για τυχόν σύνδεση της υπόθεσης στα Βίλια με την υπόθεση της 19χρονης, προκειμένου –μεταξύ άλλων- η οικογένεια της κοπέλας να μη ζει με την αγωνία. Μέχρι στιγμής, δεν υπάρχει κάποιο στοιχείο στη διάθεση της ΕΛ.ΑΣ. που να συνδέει τις δύο υποθέσεις, ωστόσο, οι έρευνες βρίσκονται ακόμα σε πρώιμο στάδιο.

Ο δικηγόρος της οικογένειας της 19χρονης, Αναστάσιος Ντούγκας, δηλώνει στο Νewsbomb.gr, ότι «υπάρχουν κάποια κοινά σημεία στις δύο υποθέσεις, ωστόσο είναι νωρίς, για εξαγωγή συμπερασμάτων. Περιμένουμε να δούμε, αν υπάρχει ταυτοποίηση DNA ή όχι, καθώς και τα αποτελέσματα της νεκροψίας - νεκροτομής. Ελπίζουμε, ότι το πτώμα δεν ανήκει στην εξαφανισμένη κοπέλα».

Σύμφωνα με ασφαλείς πληροφορίες, αστυνομικοί έχουν στη διάθεσή τους το DNA της εξαφανισμένης κοπέλας από την πρώτη στιγμή, καθώς το είχαν συλλέξει από μία οδοντόβουρτσα και μία χτένα από το σπίτι της 19χρονης.

Το πρώτο πράγμα που θα ελέγξουν τα επόμενα 24ωρα οι Αρχές, είναι αν αυτό το DNA ταυτοποιείται με το DNA της δολοφονημένης γυναίκας, που βρέθηκε στη βαλίτσα στα Βίλια.

Σύμφωνα με πληροφορίες, ένα από τα κοινά σημεία των δύο υποθέσεων είναι το ύψος των γυναικών. Ένα άλλο κοινό σημείο είναι ο χρόνος εξαφάνισης της 19χρονης, αν και η ιατροδικαστική εξέταση είναι αυτή που θα καθορίσει με μεγαλύτερη ακρίβεια, πότε έγινε το ειδεχθές έγκλημα με τη βαλίτσα.

Αστυνομικές πηγές τονίζουν πάντως, ότι είναι ακόμα πολύ νωρίς για συμπεράσματα.

Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.