Ροή Ειδήσεων
ΓΙΑ ΝΑ ΓΝΩΡΙΖΕΤΕ ΑΜΕΣΩΣ Ο,ΤΙ ΣΚΑΕΙ
ΕΛΛΑΔΑ

Ρεπορτάζ Newsbomb.gr: Η φωτιά στην Πάρο σκέπασε με καπνό και τη Νάξο – Σε ύφεση το μέτωπο

Χρήστος Γιαννούλης Χρήστος Γιαννούλης

Φωτιά: Η Πάρος απειλήθηκε από πυρκαγιά που ξέσπασε στην περιοχή Κώστος, όμως, η άμεση επέμβαση πυροσβεστικών και άλλων δυνάμεων απέτρεψε τα χειρότερα. Οι πυκνοί καπνοί ήταν ορατοί σε όλες τις Κυκλάδες, ιδίως στην κοντινή Νάξο. Δεν αναφέρθηκαν ζημιές σε σπίτια, σύμφωνα με όσα είπε στο Newsbomb.gr ο Δήμαρχος του νησιού.

Το μεσημέρι της Κυριακής (12.06), στην περιοχή Κώστος της Πάρου ξέσπασε φωτιά που έκαψε χορτολιβαδική έκταση. Άμεσα σήμανε συναγερμός και υπήρξε μεγάλη κινητοποίηση των πυροσβεστικών δυνάμεων του νησιού, της τοπικής αυτοδιοίκησης αλλά και των εθελοντών.

Η κατάσταση έδειξε να ξεφεύγει προς στιγμήν, με αποτέλεσμα να υπάρξουν μεγάλες ενισχύσεις από Νάξο, Σάμο αλλά και Αττική, ωστόσο, γρήγορα το πύρινο μέτωπο τέθηκε υπό έλεγχο. Αξίζει, πάντως, να σημειωθεί πως οι καπνοί από την πυρκαγιά ήταν ιδιαίτερα πυκνοί και κάλυψαν μεγάλο μέρος των Κυκλάδων.

Όπως βλέπετε στο αποκλειστικό βίντεο του Newsbomb.gr, που τραβήχτηκε από την παραλία Πλάκα της Νάξου, αλλά και στις φωτογραφίες που ακολουθούν, οι καπνοί κάλυψαν τα γειτονικά νησιά και προκάλεσαν μεγάλη ανησυχία.

Το μέτωπο, πάντως, έχει τεθεί υπό έλεγχο επιβεβαιώνοντας όσα είπε νωρίτερα στο Newsbomb.gr ο Δήμαρχος Πάρου, Μάρκος Κωβαίος, για την εξέλιξη της πυρκαγιάς.

Μεταξύ άλλων, τόνισε πως η φωτιά απείλησε σπίτια, ωστόσο ευτυχώς, δεν σημειώθηκε καμία υλική ζημιά: «Η φωτιά έφτασε πολύ κοντά σε σπίτια, όμως δεν απειλήθηκε άμεσα κανένα».

Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.

Διαβάστε επίσης:

Τραγωδία στην Αλεξανδρούπολη: Νεκρός 6χρονος που μπήκε για μπάνιο στη θάλασσα