Ροή Ειδήσεων
ΓΙΑ ΝΑ ΓΝΩΡΙΖΕΤΕ ΑΜΕΣΩΣ Ο,ΤΙ ΣΚΑΕΙ
ΕΛΛΑΔΑ

Συνελήφθησαν δύο συνεργοί του Χριστόδουλου Ξηρού (vid)

Newsbomb

Νέες εξελίξεις προέκυψαν κατά τη διάρκεια των ερευνών της Αστυνομίας, μετά τη σύλληψη του Χριστόδουλου Ξηρού.

Στα χέρια της Αντιτρομοκρατικής Υπηρεσίας έπεσαν δύο συνεργοί του τρομοκράτη της "17 Νοέμβρη", ένας 54χρονος Έλληνας και ένας 37χρονο Αλβανός.

Ο αλλοδαπός συλληφθείς ήταν ο ενοικιαστής της γιάφκας στην Ανάβυσσο, όπου κρυβόταν ο Χριστόδουλος Ξηρός και εμφανιζόταν ως υπαξιωματικός του Ναυτικού. Μάλιστα, συστηνόταν ως «Θεοχάρης Χρυσάκης». Ο 37χρονος νοίκιασε με πλαστή ταυτότητα το σπίτι και απέφυγε να κάνει μισθωτήριο. Σύστησε δε τον Ξηρό στον ιδιοκτήτη, ως «κύριο Νίκο», ο οποίος θα φρόντιζε το σπίτι και τον κήπο. Μάλιστα, σύμφωνα με τις μέχρι στιγμής πληροφορίες, ο ενοικιαστής της γιάφκας είχε απασχολήσει τις Αρχές για αδικήματα του ποινικού μητρώου.

Σχετικά με τον 54χρονο Έλληνα, σύμφωνα με πληροφορίες πρόκεται για απότακτο αστυνομικό, ο οποίος πριν από 12 χρόνια είχε συλληφθεί για υπόθεση αρχαιοκαπηλίας, ενώ εμπλέκεται και σε μεγάλη υπόθεση λαθρεμπορίου τσιγάρων και όπλων. Σύμφωνα με πληροφορίες, ο Χ.Π. είχε επαφές με αρχινονό που βρίσκεται στη φυλακή. Όπως τονίζουν αστυνομικές πηγές, το γεγονός αυτό αποδεικνύει τις επαφές των ποινικών με τους τρομοκράτες.

astynomikos mosaiko

(Η φωτογραφία αντλήθηκε από παλαιότερο δημοσιεύμα της εφημερίδας Έθνος)

Οι αστυνομικοί κατάφεραν να τους εντοπίσουν το βράδυ της Τρίτης (13/01/2015) σε χωριό της Καλαμάτας, όπου και βρήκαν καταφύγιο αμέσως μετά τη σύλληψη του Ξηρού.

Οι δύο συλληφθέντες φέρεται πως ανήκουν στην ομάδα του Ξηρού και ετοίμαζαν το μεγάλο χτύπημα στις φυλακές Κορυδαλλού.

Προθεσμία για απολογία έλαβαν οι δύο συνεργοί

Το μεσημέρι, πραγματοποιήθηκε η μεταγωγή τους απο τη ΓΑΔΑ στο Εφετείο, όπου απολογήθηκαν ενώπιον του ειδικού εφέτη ανακριτή. Σύμφωνα με πληροφορίες, οι δύο συνεργοί του Χριστόδουλου Ξηρού ζήτησαν και έλαβαν προθεσμία για να απολογηθούν το πρωί της Παρασκευής, για τις κατηγορίες της ένταξης σε τρομοκρατική οργάνωση, κατασκευής, προμήθειας και κατοχής από κοινού εκρηκτικών υλών και βομβών, παράνομης κατοχής πολεμικών τυφεκίων, πιστολιών, χειροβομβίδων, πυρομαχικών, εκρηκτικών μηχανισμών και άλλων ειδών πολεμικού υλικού, πλαστογραφίας, άλλων εγκληματικών πράξεων και υπόθαλψης εγκληματία.

Σύμφωνα με πληροφορίες οι δυο κατηγορούμενοι όχι μόνο αρνούνται τις κατηγορίες αλλά πρόκειται να υποστηρίξουν ότι δεν γνώριζαν καν τον Χριστόδουλο Ξηρό.

Ψάχνουν για την Αγγελική

aggeliki

Στοίχημα τώρα των Αρχών είναι ο εντοπισμός και η σύλληψη της Αγγελικής, της συνεργού του Ξηρού, η οποία κατάγεται από το Αίγιο και σπούδαζε στην Κομοτηνή. Ωστόσο, φαίνεται πως η νεαρή κοπέλα, εδώ και κάποιο καιρό είχε «εξαφανιστεί» και από την οικογένειά της.


Διαβάστε επίσης:

Αυτά είναι τα ευρήματα από τη γιάφκα στο Λουτράκι (pics)

Κικίλιας: Ένα βήμα μπροστά η αστυνομία από την τρομοκρατία

Το Πρωτοχρονιάτικο ρεβεγιόν του Ξηρού με τους «Πυρήνες» (Pics)