ΕΛΛΑΔΑ

Europol: Πανευρωπαϊκός συναγερμός για επτά τζιχαντιστές

Europol: Πανευρωπαϊκός συναγερμός για επτά τζιχαντιστές

Σε συναγερμό βρίσκονται οι αστυνομίες όλων των χωρών της Ε.Ε., μεταξύ των οποίων και της Ελλάδας, έπειτα από κατεπείγον σήμα της EUROPOL, σχετικά με ενδεχόμενη τρομοκρατική επίθεση τζιχαντιστών με παγιδευμένα αυτοκίνητα σε ευρωπαϊκή χώρα, μέχρι τις 17 Ιανουαρίου.

Το σήμα εστάλη το περασμένο Σάββατο (10/01/2015) και σύμφωνα με πληροφορίες περιλαμβάνει τα ονόματα επτά τζιχαντιστών που φέρονται ότι πρόκειται να εκτελέσουν τις τρομοκρατικές ενέργειες.

Όπως ανέφερε ανώτατος αξιωματικός της ΕΛ.ΑΣ, το σήμα αυτό εστάλη και στις ελληνικές αρχές, με αίτημα να διερευνηθεί αν τα συγκεκριμένα πρόσωπα πέρασαν από την Ελλάδα.

Οι ελληνικές αρχές βρίσκονται σε διαρκή επιφυλακή για μία ενδεχόμενη εμφάνιση των «εν δυνάμει δραστών» μέσα στις επόμενες ημέρες.

Μάλιστα, αναφέρεται ότι οι συγκεκριμένοι τζιχαντιστές έχουν εκπαιδευτεί στην Υεμένη και έχουν διασυνδέσεις στον Λίβανο, την Σαουδική Αραβία και την Ρωσία.

Η Αθήνα θα πρέπει να ερευνήσει εάν τα στοιχεία των επτά τζιχαντιστών αντιστοιχούν σε υπαρκτά πρόσωπα και έαν έχουν περάσει τα ελληνικά σύνορα, ώστε να ενημερώσουν στη συνέχεια τις Αρχές των υπόλοιπων ευρωπαϊκών χωρών.

Έχουν αποσταλεί και φωτογραφίες για να διαπιστωθεί μήπως οι ελληνικές αρχές έχουν ήδη συλλάβει ή προσαγάγει κάποιους με πλαστά στοιχεία.

Στο στόχαστρο των τζιχαντιστών, σύμφωνα με το έγγραφο που έλαβε η ΕΛ.ΑΣ, βρίσκονται η Βρετανία, η Ιταλία και η Ολλανδία.

Σχετικές ειδήσεις