Ροή Ειδήσεων
ΓΙΑ ΝΑ ΓΝΩΡΙΖΕΤΕ ΑΜΕΣΩΣ Ο,ΤΙ ΣΚΑΕΙ
ΕΛΛΑΔΑ

Μετανάστες στην Αθήνα - Περιμένοντας ένα καλύτερο αύριο (Photos-Video)

Newsbomb

Ήρθαν στην Ελλάδα με ένα όνειρο, μια ελπίδα…. Να ζήσουν μια καλύτερη ζωή, μακριά από τη φρίκη της Συρίας. Τώρα –για μια ακόμα φορά- βρίσκονται στο έλεος του Θεού.

Ο Μαχμούτ, είναι Παλαιστίνιος. Ζούσε με τη γυναίκα του και τις δύο του κόρες στη Συρία αλλά η κατάσταση που επικρατεί εκεί, τους ανάγκασε να ξεριζωθούν και να αναζητήσουν αλλού καταφύγιο.

palestinioi omonia12

Προορισμός τους, η Ελλάδα. Αφού όμως πρώτα, έδωσαν 10.000 ευρώ στους δουλεμπόρους για να τους φέρουν εδώ.

Όμως το «εδώ» για τον Μαχμούτ και την οικογένειά του δεν ήταν όπως το περίμεναν.

Τώρα, όπως περιγράφει -με τη βοήθεια ενός συμπατριώτη του που μιλάει Ελληνικά- στην κάμερα του Newsbomb.gr, είναι αναγκασμένος να ζει στην πλατεία Ομονοίας καθώς δεν έχει χρήματα για να νοικιάσει ούτε μια «τρύπα» για να στεγάσει την οικογένειά του.

Ο Μαχμούτ στην πατρίδα του ήταν ψαράς. Στην Ελλάδα όμως αναγκάζεται να ζει από τις προσφορές των ανθρώπων πουν τον βλέπουν εκεί, μαζί με την οικογένειά του, να παλεύουν να βγάλουν τη μέρα, πάνω σε τρεις κουβέρτες και με τα υπάρχοντά τους, να γεμίζουν λίγες σακούλες.

palestinioi omonia11

Όπως εξηγεί, απλώνοντας τα γεμάτα φάρμακα χέρια του -σαν να θέλει να πείσει ότι λέει την αλήθεια- είναι άρρωστος και τα φάρμακά του τελειώνουν.

palestinioi omonia10

Το μόνο που ζητάει είναι να βρεθεί λύση για να μπορέσει να φύγει με την οικογένειά του για την Ιταλία αλλιώς –όπως απειλεί- θα δώσει τέλος στη ζωή του.

Για τις αρμόδιες αρχές, οι οικογένεια του Μαχμούτ είναι «αόρατη» αλλά εκείνος δεν ξεχνά να ευχαριστεί τους ανθρώπους που καθημερινά τον βοηθούν.

«Ευχαριστούμε τους Έλληνες που μας βοηθούν» τονίζει και περιμένει τη βοήθεια που θα τον βγάλει από αυτό το τραγικό αδιέξοδο.