ΕΘΝΙΚΑ

Αβραμόπουλος: Η Ελλάδα είναι κατά της έντασης και της βίας

Αβραμόπουλος: Η Ελλάδα είναι κατά της έντασης και της βίας

"Tην υιοθέτηση σημαντικών κειμένων ως προς την Πρωτοβουλία Έθνος - Πλαίσιο για τη Θαλάσσια Στρατηγική καθώς και την πορεία αναδιάρθρωσης της Συμμαχίας συζητήσαμε στην σύνοδο του ΝΑΤΟ" , είπε μεταξύ άλλων, ο Υπουργός Εθνικής Άμυνας Δημήτρης Αβραμόπουλος μετά την ολοκλήρωση των συζητήσεων.

«Στο πλαίσιο της προετοιμασίας της Συνόδου Κορυφής του Σεπτεμβρίου που θα γίνει στην Ουαλία, μια πολύ σημαντική συνάντηση, συζητήσαμε την προώθηση της πρωτοβουλίας Διασυνδεδεμένων Δυνάμεων, όπως ονομάζεται. Υιοθετήσαμε μία σειρά από προτάσεις για την εξασφάλιση διαλειτουργικών δυνατοτήτων σε κοινή εκπαίδευση, χρήση τεχνολογίας και βέβαια στη διοργάνωση κοινών ασκήσεων" τόνισε ο κ. Αβραμόπουλος και συνέχισε:.

"Στο θέμα της Ουκρανίας, η Συμμαχία τάχθηκε υπέρ της εξεύρεσης μιας πολιτικής λύσης και έχει εκφράσει την υποστήριξή της στην εδαφική ακεραιότητα και τη διατήρηση της ενότητας της Ουκρανίας και την ανάγκη αποφυγής διαίρεσης και τυχόν αποσχιστικών τάσεων".

O Υπουργός 'Αμυνας επεσήμανε την θέση της Ελλάδας κατά της έντασης και της βίας.

"Όλες μας οι προσπάθειες πρέπει να κατατείνουν στην πραγματοποίηση αυτού του στόχου, σε συνεργασία με όλους τους λοιπούς διεθνείς παράγοντες και τους αρμόδιους βέβαια Διεθνείς Οργανισμούς. Όλα αυτά τα ζητήματα θα υιοθετηθούν επίσημα στην Ουαλία τον ερχόμενο Σεπτέμβριο από την Σύνοδο Κορυφής».

Διαβάστε επίσης

Τέλος στην ένταση ζήτησε ο Αβραμόπουλος από τον Γιλμάζ