ΥΓΕΙΑ

Αποκάλυψη: Το plan b των εκκαθαρίσεων στον ΕΟΠΥΥ

Αποκάλυψη: Το plan b των εκκαθαρίσεων στον ΕΟΠΥΥ

Ο ωμός εκβιασμός της διακοπής σύμβασης των απεργών γιατρών με τον ΕΟΠΥΥ, είναι μόνο η αρχή του plan b που ετοιμάζει η κυβέρνηση για τους γιατρούς του ΕΟΠΥΥ.

Οι γιατροί του ΕΟΠΥΥ έχουν μπει στο στόχαστρο της κυβέρνησης, και ήδη στο υπουργείο Υγείας έχουν καταγραφεί οι πρώτοι γιατροί που θα δουν την επιστολή καταγγελίας της σύμβασής τους με τον ΕΟΠΥΥ επειδή τόλμησαν να απεργήσουν.

Η απειλή για διακοπή της δεύτερης σύμβασης που έχουν οι γιατροί με τον ΕΟΠΥΥ ως ιδιώτες γιατροί, στοχεύει στο σπάσιμο της πολυήμερης απεργίας των γιατρών του ΕΟΠΥΥ και στον διχασμό των γιατρών του ΕΟΠΥΥ, όπως κατήγγειλε και ο Ιατρικός Σύλλογος Αθηνών.

Από τους περίπου 5.800 γιατρούς που εργάζονται στα πολυιατρεία του ΕΟΠΥΥ, περίπου 700-800 έχουν παράλληλη σύμβαση με τον ΕΟΠΥΥ για να εξετάζουν ασφαλισμένους του ΕΟΠΥΥ στα ιδιωτικά τους ιατρεία.

Θεωρείται, βέβαιο ότι αρκετοί από τους γιατρούς αυτούς που έχουν διπλή συνεργασία με τον ΕΟΠΥΥ θα προτιμήσουν να σπάσουν την απεργία, για να διατηρήσουν τη σύμβαση που έχουν ως ελευθεροεπαγγελματίες γιατροί.

Πόσοι θα είναι αυτοί τελικά, θα φανεί τη Δευτέρα το πρωί, όταν ανοίξουν τα ιατρεία του ΕΟΠΥΥ και κάποιοι θα επιλέξουν να σπάσουν την απεργία.

eopyy

Παράλληλα, ο ΕΟΠΥΥ έχει ήδη δρομολογήσει τη σύναψη συμβάσεων με νέους γιατρούς για να εργαστούν στα ιατρεία και τις μονάδες του ΕΟΠΥΥ. Οι γιατροί αυτοί είχαν κάνει παλαιότερα αίτηση για να ενταχθούν στο δυναμικό του ΕΟΠΥΥ και αυτές τις ημέρες λαμβάνουν ειδοποιητήρια για να πίάσουν δουλειά.

Σε δεύτερη φάση, το υπουργείο Υγείας, επισπεύδει τη μεταρρύθμιση του ΕΟΠΥΥ και της Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας, η οποία, θα κρύβει δυστυχώς και απολύσεις.

Όλοι οι γιατροί του ΕΟΠΥΥ θα τεθούν σε καθεστώς κινητικότητας, μέχρι να αποσαφηνισθεί ποιοι γιατροί θα παραμείνουν στα πολυιατρεία του ΕΟΠΥΥ, τα οποία θα ανήκουν στο ΕΣΥ και τις Υγειονομικές Περιφέρειες (ΥΠΕ) και ποιοι θα κληθούν να επιλέξουν αν θα μπουν στη μάχη διεκδίκησης μιας θέσης στο ΕΣΥ ως γιατροί πλήρους απασχόλησης.

Οι περισσότεροι από τους γιατρούς χειρουργικών ειδικοτήτων που θα κριθεί ότι δεν θα ενταχθούν στο νέο σύστημα πρωτοβάθμιας φροντίδας, ουσιαστικά απολύονται και απλά μοριοδοτούνται ως γιατροί ΕΟΠΥΥ για τις θέσεις που θα ανοίξουν μελλοντικά στο ΕΣΥ.

Από την άλλη πλευρά, και προκειμένου να εξυπηρετηθούν οι ασφαλισμένοι του ΕΟΠΥΥ, στα σχέδια της κυβέρνησης βρίσκεται ένα σχέδιο που αφορά σε αύξηση των επισκέψεων από 200 σε 300 τον μήνα, για τους συμβεβλημένους ιδιώτες γιατρούς. Αυτοί είναι περίπου 4.300 γιατροί και η ηγεσία του υπουργείου Υγείας, ήδη μελετά το ενδεχόμενο αυτό.

Πηγή: onmed.gr

Διαβάστε επίσης:

Έπεσε σε κώμα λόγω παρενεργειών φθηνού γενόσημου

«Κατέβασαν» τα νυστέρια οι γιατροί στο νοσοκομείο του Ρίου

Ξεκινούν οι 1000 πρώτες απολύσεις γιατρών του ΕΟΠΥΥ

Ο Σόρος-μέτοχος της TEVA- πίσω από την τροπολογία για τα φάρμακα;

Δαγρές: Κινδυνεύει η ελληνική παραγωγή από ξένα συμφέροντα

«Η τροπολογία οδηγεί σε ελλείψεις και είσοδο ανωνύμων γενοσήμων»