ΥΓΕΙΑ

ΠΙΣ: Απαράδεκτη η λογιστική πρακτική στην ιατρική λειτουργία

ΠΙΣ: Απαράδεκτη η λογιστική πρακτική στην ιατρική λειτουργία

Την ηγεσία του υπουργείου Υγείας καταγγέλλει για μία ακόμα φορά ο Πανελλήνιος Ιατρικός Σύλλογος, με αφορμή το πλαφόν στη συνταγογράφηση και τις διαγνωστικές εξετάσεις, που επιβάλλεται στους γιατρούς που «γράφουν» για ασφαλισμένους του ΕΟΠΥΥ.


Ο ΠΙΣ κάνει λόγο για εκπτώσεις στην περίθαλψη των ασθενών και παρεκκλίσεις από την Ιατρική Δεοντολογία, που επιβάλλονται από το υπουργείο Υγείας και διαμηνύει ότι δεν δέχεται αστυνομικά μέτρα με βίαιες παρεμβάσεις στην ιατρική λειτουργία και στην περίθαλψη των ασθενών.

«Η λογιστική πρακτική στην ιατρική λειτουργία είναι απαράδεκτη, ειδικά όταν γίνεται χωρίς κανέναν απολύτως σχεδιασμό. Ο εκφοβισμός και η τρομοκρατία στην υγεία είναι επικίνδυνοι και οδηγούν τους ασθενείς σε ταλαιπωρία και σε θανάτους», τονίζει ο ΠΙΣ σε σχετική ανακοίνωση.

Ο Πρόεδρος του Πανελληνίου Ιατρικού Συλλόγου κ. Μ. Βλασταράκος, ο Α΄ Αντιπρόεδρος κ. Γ. Μπασκόζος και η Tαμίας κα Β. Ανεμοδουρά ζήτησαν από τον Υφυπουργό Υγείας, κ. Α. Μπέζα και τον Πρόεδρο του ΕΟΠΥΥ, κ. Δ. Κοντό, κατά τη χθεσινή τους συνάντηση, την άμεση απόσυρση των υπουργικών αποφάσεων 113429 και 3457/14.1.2014 και της εγκυκλίου 4433/7.1.2014 του ΕΟΠΥΥ για το πλαφόν στη δαπάνη της φαρμακευτικής συνταγογράφησης και των διαγνωστικών εξετάσεων από τους ιατρούς.

Διαβάστε επίσης:

Πλαφόν συνταγών: Επιμένουν οι γιατροί στην άρση του μέτρου