ΥΓΕΙΑ

Βίντεο: Τα αμείλικτα ερωτήματα μιας ασφαλισμένης στον Α. Γεωργιάδη

Βίντεο: Τα αμείλικτα ερωτήματα μιας ασφαλισμένης στον Α. Γεωργιάδη

Την πολύ σκληρή κατάσταση που έχει δημιουργηθεί στη δημόσια υγεία με την κύρια ευθύνη να βαραίνει τον υπουργό Υγείας, κ. Άδωνι Γεωργιάδη, περιέγραψε με έκδηλη την απόγνωση στο πρόσωπό της, μια ασφαλισμένη έξω από το πρώην ΙΚΑ Καλλιθέας.


Η συνταξιούχος, μιλώντας σε τηλεοπτική εκπομπή του ΣΚΑΪ, έθεσε αμείλικτα ερωτήματα στον υπουργό Υγείας, τα οποία έμειναν αναπάντητα. Ο κ. Γεωργιάδης λίγο νωρίτερα ισχυρίστηκε από τις ΗΠΑ όπου συνεχίζει να βρίσκεται ενώ επικρατεί «κόλαση» στις δομές της Πρωτοβάθμιας Υγείας με το κλείσιμο των πολυιατρείων του ΕΟΠΥΥ, ότι μόνο σε 2-3 σημεία σε όλη τη χώρα υπάρχουν προβλήματα και ότι σε δύο ημέρες η όλη κατάσταση θα έχει ομαλοποιηθεί.

Αντίθετα με τις δηλώσεις εφησυχασμού του κ. Γεωργιάδη, η ασφαλισμένη κατήγγειλε ότι δεν βρίσκει γιατρό, συγκεκριμένα οφθαλμίατρο, ενώ πάσχει από γλαύκωμα, δεν έχει λεφτά για να πάρει τα φάρμακά της και ότι δεν μπορεί να πληρώσει ιδιώτη γιατρό για της συνταγογραφήσει την αναγκαία θεραπεία.

«Πείτε στον κ. Γεωργιάδη ότι έχω 35 χρόνια εργασίας, μου έκοψαν τη σύνταξη, πάσχω από γλαύκωμα και δεν έχω να πάρω τα φάρμακά μου. (...) Εμένα ποιος θα μου δώσει αυτά τα λεφτά που μου έκοψαν, εγώ εργάστηκα, δεν μου τα έδωσαν τσάμπα», λέει η ασφαλισμένη με δάκρυα στα μάτια.

Ο κ. Γεωργιάδης «βγαίνει στα κανάλια και λέει, λέει, λέει, τι ξέρει από υγεία; Ξέρει από χειρουργεία; Ξέρει από αρρώστιες; Τίποτα δεν ξέρει». «Να πάει να πουλήσει βιβλία», καταλήγει η γυναίκα, σύμφωνα με την οποία η πολιτική του κ. Γεωργιάδη την οδήγησε στην απόγνωση.

Με 35 χρόνια δουλειάς, ο υπουργός Υγείας δεν μπορεί να την κατηγορήσει και για «τζαμπατζή», όπως έχει κάνει στο παρελθόν για όλους όσοι τον κατηγόρησαν ότι διαλύει τις δημόσιες και δωρεάν παροχές υγείας, για χάρη των δανειστών και της τρόικα.

Δείτε το βίντεο:

Διαβάστε επίσης:

«Τσουνάμι» αντιδράσεων για το «λουκέτο» στον ΕΟΠΥΥ