ΥΓΕΙΑ

Νοσοκομειακοί γιατροί: Απεργούν στις 14 Μάη ενάντια στην αξιολόγηση

Νοσοκομειακοί γιατροί: Απεργούν στις 14 Μάη ενάντια στην αξιολόγηση

Σε 24ωρη απεργία προχωρούν οι εργαζόμενοι στα νοσοκομεία στις 14 Μαΐου ενάντια στο νόμο για την αξιολόγηση, που όπως καταγγέλλουν θα οδηγήσει σε νέο κύκλο απολύσεων.


Την ίδια ημέρα, διοργανώνουν συγκέντρωση διαμαρτυρίας στις 12.00 στο υπουργείο Υγείας.

Η Πανελλαδική Γραμματεία Υγείας - Πρόνοιας του ΠΑΜΕ σε ανακοίνωσή της σημειώνει μεταξύ άλλων:

«Ο νόμος για την αξιολόγηση είναι εχθρικός για τους υγειονομικούς, τους ασθενείς και για όλους τους εργαζόμενους. Η αξιολόγηση είναι το εργαλείο για να είναι οι δημόσιοι υπάλληλοι ενεργοί εφαρμοστές της αντιλαϊκής πολιτικής που πλήττει τις εργατικές και λαϊκές οικογένειες. Η αξιολόγηση των εργαζομένων στην Υγεία - Πρόνοια, είναι "νύχι - κρέας" με την ενίσχυση της λειτουργίας αυτών των υπηρεσιών με τα κριτήρια "ανώνυμης εταιρείας".

Δεν πρόκειται, λοιπόν, για "ψευτοαξιολόγηση", δεν είναι "προσχηματική", δεν τη φέρνουν τα μνημόνια όπως υποστηρίζει η ΑΔΕΔΥ και η παράταξη του ΣΥΡΙΖΑ. Όποια μορφή και να πάρει, με όποιο τρόπο και αν γίνει, εφ' όσον συνδέεται με την ενίσχυση της επιχειρηματικής δράσης των δημόσιων υπηρεσιών Υγείας, δεν αλλάζει χαρακτήρα.

Η απόκρουση και η ανατροπή αυτής της πολιτικής προϋποθέτει γερά σωματεία με ισχυρή ταξική γραμμή πάλης. Προϋποθέτει την ενότητα των εργαζομένων και όχι την ανθρωποφαγία που καλλιεργεί η κυβέρνηση, προϋποθέτει γερή λαϊκή συμμαχία. Οργανωμένα, μαζικά, με αποφάσεις μαζικών Γενικών Συνελεύσεων μπλοκάρουμε την εφαρμογή της αξιολόγησης, απέχουμε από οποιαδήποτε εμπλοκή στην αξιολόγηση.

Τα διοικητικά στελέχη έχουν μόνο μια επιλογή, να σταθούν στο πλευρό των εργαζομένων και όχι της εργοδοσίας, να μην πάρουν μέρος στην αξιολόγηση, διαφορετικά να διαγραφούν από τα σωματεία.

Γυρίστε την πλάτη στις παρατάξεις ΠΑΣΚΕ, ΔΑΚΕ και τους μηχανισμούς τους στα νοσοκομεία. Είναι υπεύθυνοι που βρέθηκε το κίνημα ανέτοιμο μπροστά στην αντιλαϊκή επίθεση που είχε σχεδιαστεί πολύ πριν την οικονομική κρίση. Η συνδικαλιστική παράταξη του ΣΥΡΙΖΑ «ΜΕΤΑ» αποκόβει την αξιολόγηση από το χαρακτήρα της Υγείας που υπηρετεί, γι' αυτό και τη χαρακτηρίζει "προσχηματική".

Τι εννοούν άραγε; Με άλλο τρόπο να αξιολογηθούν οι εργαζόμενοι για το πώς και αν στηρίζουν το επιχειρηματοποιημένο δημόσιο σύστημα Υγείας; Μπορεί να υπάρξει αξιολόγηση των εργαζομένων στη βάση ενός συστήματος Υγείας που πυρήνας της ανάπτυξής του είναι η επιχειρηματική δράση, τα έσοδα και τα κέρδη και να ωφελεί ασθενείς και εργαζόμενους; Γιατί στους γιατρούς στηρίζουν, όπως και η ΑΝΤΑΡΣΥΑ, τη μονιμοποίηση των γιατρών επί θητεία μετά από αξιολόγηση; Αυτό δεν ανοίγει δρόμο για απολύσεις; Καμιά εμπιστοσύνη σε αυτές τις δυνάμεις».

Το ΠΑΜΕ καλεί σε πάλη για: Να καταργηθεί ο νόμος 4250/14. Να απορριφθεί μαζικά ο νόμος. Οργανώνουμε μαζικές παραστάσεις διαμαρτυρίας στις διοικήσεις των νοσοκομείων. Μπλοκάρουμε στην πράξη την έκδοση απόφασης για επιμερισμό των ποσοστών στους κλάδους του κάθε νοσοκομείου ή προνοιακού ιδρύματος. Αποχή, καμία εμπλοκή των εργαζομένων και των διοικητικών στελεχών στη διαδικασία της αξιολόγησης.

Διαβάστε επίσης:

ΦΣΑ: «Φίμωση της Δημοκρατίας» η απαγόρευση της αφίσας