ΥΓΕΙΑ

Σκάνδαλο «Ερρίκος Ντυνάν»: Αόρατη ως... ΗΜΙΘΕΑ Α.Ε.

Σκάνδαλο «Ερρίκος Ντυνάν»: Αόρατη ως... ΗΜΙΘΕΑ Α.Ε.

Στο χορό της αναζήτησης στοιχείων και το ΣΔΟΕ την ώρα που στις τάξεις όσων εμπλέκονται στο μεγαλύτερο σκάνδαλο της δεκαετίας έχει σημάνει συναγερμός

Δεν έχει προηγούμενο το μέγεθος του σκανδάλου που καθημερινά βλέπει το φως της δημοσιότητας μέσα από την αποκαλυπτική έρευνα του Newsbomb.gr, για τα όσα έχουν διαδραματιστεί γύρω από την εξαιρετικά ύποπτη διαδικασία πώλησης του «Ερρίκος Ντυνάν» μέσω πλειστηριασμού, σε εταιρία συμφερόντων του Ομίλου της Τράπεζας Πειραιώς.

Οι εξελίξεις που θα προκύψουν τα επόμενα 24ωρα αναμένονται με ιδιαίτερο ενδιαφέρον, καθώς πέρα από την παρέμβαση της δικαιοσύνης, που θεωρείται βέβαιο ότι θα υπάρξει, θα έρθουν στο προσκήνιο και οι οικονομικές λεπτομέρειες γύρω από την εταιρεία ΗΜΙΘΕΑ Α.Ε. που ως... συνέχεια της New Evolution εμφανίστηκε από το πουθενά, δίχως καν να έχει δημοσιευτεί ακόμα στο ΦΕΚ, να εξαγοράζει ένα νοσοκομείο προσκομίζοντας επιταγή 115 εκατ. ευρώ.

Αυτό είναι ένα δεδομένο που από μόνο του θα πρέπει να κινητοποιήσει τους ελεγκτικούς μηχανισμούς του ΣΔΟΕ, καθώς η αρχική εταιρία (New Evolution) πορευόταν με μετοχικό κεφάλαιο μόλις 60.000 ευρώ, ως κτηματική και τουριστική εταιρία.

Και φυσικά, τεράστιο ενδιαφέρον θα έχει η ανάγνωση των μελών του νέου διοικητικού συμβουλίου της εταιρίας και η αναζήτηση των πόθεν έσχες αυτών.

Καλά πληροφορημένες πηγές του Newsbomb που δεν επιδέχονται καμίας αμφισβήτησης αναφέρουν ότι στα υψηλά κλιμάκια των στελεχών του Ομίλου Πειραιώς που φέρεται να βρίσκεται πίσω από όλο αυτό το σκάνδαλο, έχει σημάνει συναγερμός.

Και τα τελευταία 24ωρα κινούνται προς όλες τις κατευθύνσεις, προκειμένου να κλείσουν «τρύπες» και νομικά κενά που υπάρχουν σε αυτή την υπόθεση, πιστεύοντας και εκείνοι πως η ώρα που θα επέμβει αυτεπάγγελτα εισαγγελέας δεν αργεί.

Και επειδή η συγκεκριμένη διαδικασία πλειστηριασμού του «Ερρίκος Ντυνάν» μπάζει από παντού, έχουν ήδη ξεκινήσει τις επαφές για το επόμενο βήμα, που δεν είναι άλλο από την πώληση του νοσοκομείου σε νέο αγοραστή.

Εταιρία συμφερόντων της Τράπεζας Πειραιώς που είχε εξαγοράσει την Μarfin, η οποία είχε χορηγήσει δάνεια άνω των 90 εκατ. ευρώ στο «Ερρίκος Ντυνάν», εξαγόρασε με 115 εκατ. ευρώ ολόκληρο το νοσοκομείο και τώρα θα το βγάλει εκ νέου στο... σφυρί, ασφαλώς με τίμημα μεγαλύτερο των 115 εκατ. ευρώ.

Και παρ' όλα αυτά, η κυβέρνηση Σαμαρά και ο Υπουργός Υγείας, κ. Βορίδης, εξακολουθούν να επιμένουν και προσπαθούν να πείσουν τον λαό ότι μόνη τους έννοια είναι η προάσπιση του δημόσιου συμφέροντος...

Προφανώς, γι' αυτό και φρόντισαν να συμπεριλάβουν την τροπολογία εκχώρησης της διοικητικής άδειας ίδρυσης και λειτουργίας του νοσοκομείου στη διαδικασία του αναγκαστικού πλειστηριασμού...

Για την προάσπιση του δημόσιου συμφέροντος προχώρησε και η διαδικασία του πλειστηριασμού για το σύνολο της... δωρεάς του νοσοκομείου, παρά το γεγονός ότι από το κεντρικό κτήριο και μόνο υπέρ καλυπτόταν το ποσό διεκδίκησης της Τράπεζας Πειραιώς.

Γι' αυτό και ήρθε η κυβερνητική τροπολογία που έπρεπε να «δέσει» νομικά, μια εντελώς αντίθετη με τους κανονισμούς διαδικασία. Γι' αυτό, προφανώς και η τροπολογία Βορίδη ήρθε ως εκπρόθεσμη, διότι η προάσπιση του δημόσιου συμφέροντος προέκυψε λόγω του συγκεκριμένου πλειστηριασμού...

Για τα χρήματα που θα χαθούν από τα ταμεία του κράτους, σε περίπτωση που το «Ερρίκος Ντυνάν» γράψει στο χιόνι τα χρέη του προς τρίτους, που αγγίζουν σύμφωνα με πληροφορίες τα 300.000.000 ευρώ, δεν τίθεται θέμα προάσπισης δημόσιου συμφέροντος κ. Βορίδη;

Η έρευνα του Newsbomb.gr συνεχίζεται...

Διαβάστε επίσης:

Ερρίκος Ντυνάν: Το «σκάνδαλο» της δεκαετίας με... δωρεά της κυβέρνησης

Ερρίκος Ντυνάν: Η τροπολογία της «ντροπής» και το «δώρο» στην ΗΜΙΘΕΑ Α.Ε.

Εργαζόμενοι «Ερρίκος Ντυνάν»: «Δεν θα δεχθούμε ούτε μία απόλυση»

Ερρίκος Ντυνάν: Οι παρασκηνιακές διαβουλεύσεις Σάλλα-Βγενόπουλου

«Χάρισαν» το «Ερρίκος Ντυνάν» σε... πρώην κτηματική εταιρεία του Ομίλου Πειραιώς

Π. Καμμένος: Όλα τα στοιχεία για το σκάνδαλο στη Βουλή!

Θ. Δρίτσας: «Πολλά τα ερωτήματα και πρέπει να απαντηθούν»

Ν. Νικολόπουλος: Αυτοί ξεπέρασαν και τον Γιέλτσιν!

Ερρίκος Ντυνάν: Από το 2012 «σχεδίαζαν» το ξεπούλημα!

Ερρίκος Ντυνάν: Όλες οι διοικήσεις συνεργάστηκαν για την επέλαση των ιδιωτών(;)

Στη Βουλή το σκάνδαλο του «Ερρίκος Ντυνάν»

Σκάνδαλο Ερρίκος Ντυνάν: H κυβέρνηση των... πλειστηριασμών!

Ν. Νικολόπουλος: «Πάρτε θέση κ. Σαμαρά και κ.κ. Βορίδη, Χαρδούβελη»

Το «Ερρίκος Ντυνάν» και οι ασφαλιστικές ενημερότητες

Ερρίκος Ντυνάν: Κάτι ξεχάσατε κύριε Βορίδη... Την ταμπακιέρα!

Ερρίκος Ντυνάν: Άκρα της... διαφήμισης σιωπή!

Ερρίκος Ντυνάν: Πώς ανοίγει η πόρτα σε κερδοσκοπικά funds