ΠΡΟΣΟΧΗ: Το τεράστιο λάθος που κάνουμε όλοι όταν ξεπαγώνουμε το κοτόπουλο
Το σωστό ξεπάγωμα του κοτόπουλου είναι το ήμισυ του παντός για την προετοιμασία του.
00.00/
Pixabay
Τα κατεψυγμένα τρόφιμα, είτε μιλάμε για ωμό είτε μαγειρεμένο κρέας, δεν πρέπει να ξεπαγώνουν ποτέ με λάθος τρόπο, καθώς μπορεί να επιφέρουν σοβαρά προβλήματα.
Υπάρχουν αρκετοί σωστοί τρόποι για την συγκεκριμένη διαδικασία, αλλά και ένας από τους συνηθέστερους λάθους τρόπους, που όλοι έχουμε κάνει λίγο πριν το μαγείρεμα.
Δείτε το τραγικό λάθος που κάνουμε στην παρακάτω gallery:
0105
Το σωστό ξεπάγωμα του κοτόπουλου είναι το σημαντικότερο βήμα στην προετοιμασία του. Πηγή: Pixabay
0205
Το τεράστιο λάθος που κάνουμε όλοι όταν ξεπαγώνουμε το κοτόπουλο, είναι να το τοποθετούμε μέσα σε ζεστό νερό για να ξεπαγώσει νωρίτερα. Ο κίνδυνος για βακτήρια είναι αυξημένος από τις υψηλότερες θερμοκρασίες που αναπτύσσονται. Πηγή: Pixabay
0305
Φούρνος μικροκυμάτων: Γρήγορος και εύκολος, είναι ένας από τους καλύτερους τρόπους για το ξεπάγωμα του κοτόπουλου. Πηγή: Pixabay
0405
Ψυγείο: Η δεύτερη ασφαλής μέθοδος απόψυξης είναι μέσα στο ψυγείο. Μια μέθοδος χρονοβόρα, καθώς θα χρειαστεί τουλάχιστον 24 ώρες για να ξεπαγώσει ομοιόμορφα από τη στιγμή που θα βγει από την κατάψυξη και θα μπει στη συντήρηση. Πηγή: Pixabay
0505
Κρύο νερό
Επίσης καλός τρόπος ξεπαγώματος, το κοτόπουλο πρέπει εδώ να μπαίνει υποχρεωτικά σε σακούλα φαγητού που σφραγίζει, ώστε να μην έρθει σε επαφή με το νερό. Πηγή: Pixabay
Επίσης καλός τρόπος ξεπαγώματος, το κοτόπουλο πρέπει εδώ να μπαίνει υποχρεωτικά σε σακούλα φαγητού που σφραγίζει, ώστε να μην έρθει σε επαφή με το νερό. Πηγή: Pixabay
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr
Διαβάστε επίσης:
Επικό βίντεο: Γουρούνι δαγκώνει ρεπόρτερ του Παπαδάκη στον αέρα
Θλίψη: Νέκρη πρώην παίκτρια του X Factor (pics)
Διαβάστε επίσης
Σχόλια
Trending
Ροή Ειδήσεων
Δημοφιλή