Χούμους με παντζάρι
Μουλιάζω τα ρεβίθια σε νερό αποβραδίς και την επόμενη μέρα τα βράζω για 1 ώρα περίπου, μέχρι να μαλακώσουν. Τα στραγγίζω, αλλά κρατώ 1/3 κούπας από το νερό του βρασμού. Βράζω τα παντζάρια και τα βάζω στον πολυκόφτη μαζί με τα ρεβίθια. Καβουρντίζω σε αντικολλητικό τηγάνι για 1-2 λεπτά το κουκουνάρι και το βάζω επίσης στον πολυκόφτη Αλέθω ρεβίθια, παντζάρια και κουκουνάρι για 20-25 δευτερόλεπτα.
Στη συνέχεια προσθέτω όλα τα υπόλοιπα υλικά (εκτός του νερού) και αλέθω για 25-30 δευτερόλεπτα ακόμα.
Προσθέτω σιγά σιγά το νερό του βρασμού των ρεβιθιών και συνεχίζω το άλεσμα μέχρι να έχω το επιθυμητό αποτέλεσμα στην κρεμώδη υφή του χούμους.
Σερβίρω το χούμους και το γαρνίρω με μερικά έξτρα κλωναράκια δεντρολίβανο και καβουρντισμένο κουκουνάρι.
Διαβάστε περισσότερα στο sarakosti.gr