Η «ΓΑΤΑ» ΤΗΣ ΗΡΩΔΟΥ ΑΤΤΙΚΟΥ

Το σχέδιο της κυβέρνησης για τον εμβολιασμό μπαίνει σε πλήρη εφαρμογή...

Το σχέδιο της κυβέρνησης για τον εμβολιασμό μπαίνει σε πλήρη εφαρμογή...
InTime

Απόλυτα ικανοποιημένη η γάτα από το ρεπορτάζ της τις προηγούμενες μέρες και πλέον είμαι υποχρεωμένος να της κάνω όλα τα χατίρια, μεταξύ άλλων να την πάω τη Δευτέρα να παίξει με τον φίλο της τον Peanut στο Ζάππειο.

Όπως μου τα είχε πει, και τα είχαμε γράψει εδώ και δύο εβδομάδες, η κυβέρνηση βάζει μπροστά τα μεγάλα μέσα για να κινητοποιηθεί ο κόσμος και να πάει να εμβολιαστεί πριν επικρατήσει η μετάλλαξη «Δ» και αρχίσουμε πάλι τις μάσκες και τις καραντίνες.

Θέλοντας λοιπόν να κινητοποιήσουν, κυρίως τους νέους και ανεμβολίαστους, οι οποίοι και θα κινδυνέψουν όπως φαίνεται το επόμενο διάστημα, το σχέδιο που θα μπορούσε να είχε τίτλο «Θες γήπεδο; Εμβολιάσου» μπήκε σε εφαρμογή.

Τι έχει λείψει στους νέους; Να πάνε σε ένα μπαρ, σε ένα γήπεδο, μια συναυλία ή μια καλή θεατρική παράσταση. Και πώς θα διασφαλιστεί η υγεία όλων αυτών χωρίς να υπάρξουν προβλήματα; Με το να είναι όλοι εμβολιασμένοι. Έτσι, λοιπόν, τις επόμενες ώρες αναμένονται και οι οριστικές ανακοινώσεις για τις οποίες είχατε ενημερωθεί εδώ και καιρό από εδώ.

Γήπεδο γεμάτο κατά 75-80% μόνο με εμβολιασμένους. Μπαρ, clubs, θέατρα και συναυλίες θα σφύζουν και πάλι από ζωή με κόσμο που στην είσοδο θα πρέπει να δείχνει το πιστοποιητικό εμβολιασμού, εστιατόρια και ταβέρνες από το φθινόπωρο θα γεμίζουν και τους κλειστούς τους χώρους με πελάτες απόλυτα προστατευμένους. Βέβαια, ο επιχειρηματίας θα έχει και τη δυνατότητα να μην επιλέξει να …γεμίσει την επιχείρησή του. Αν δηλαδή επιλέξει οι πελάτες του να μην έχουν εμβολιαστεί, αυτοί θα πρέπει υποχρεωτικά να φορούν μάσκα, ενώ ο κόσμος που θα βρίσκεται στο μαγαζί δεν θα μπορεί να ξεπερνά το 25-30% της χωρητικότητας.

Εδώ, βέβαια, μαθαίνω πως υπάρχουν διαφορετικές προσεγγίσεις στην κυβέρνηση καθώς κάποια στελέχη δεν συμφωνούν με τη σκληρή γραμμή και μιλούν για την ανάγκη να υπάρξει ένα …μικτό σύστημα, με εμβολιασμένους και ανεμβολίαστους, οι οποίοι όπως για παράδειγμα στις κερκίδες, θα πρέπει να είναι σε διαφορετικούς χώρους. Δεν ξέρω κατά πόσο βέβαια είναι εφικτό κάτι τέτοιο, αλλά από ότι μου λένε και ο Πρωθυπουργός φαίνεται αποφασισμένος να προχωρήσει σε ρεαλιστικές αποφάσεις που και την δημόσια υγεία θα προφυλάσσουν αλλά και θα δίνουν κίνητρα στον κόσμο να εμβολιαστεί. Σε κάθε περίπτωση, φαίνεται πως οι ποινές σε όσους αποφασίσουν να μην τηρήσουν τα μέτρα θα είναι αυστηρότατες. Αν δηλαδή σε ένα μπαρ που θα είναι γεμάτο κατά 80%, υποτίθεται μόνο με εμβολιασμένους, βρεθούν κατά τον έλεγχο ανεμβολίαστοι θα προβλέπεται η διακοπή της λειτουργίας του καταστήματος για μεγάλο χρονικό διάστημα ενώ υψηλά θα είναι τα πρόστιμα και για τους πελάτες-παραβάτες.

Οι ανακοινώσεις θα γίνουν άμεσα ενώ υπάρχει η σκέψη η εφαρμογή των μέτρων αυτών να πραγματοποιηθεί μέσα στον Ιούλιο.

Κλείνοντας, να σας πω πως μαθαίνω ότι ο Πρωθυπουργός θα ανηφορίσει την Πέμπτη στη Δράμα για τις εορταστικές εκδηλώσεις για την απελευθέρωση της πόλης, ενώ θα επισκεφθεί και την Ξάνθη. Τέλος, αποφασίστηκε η Βουλή να κλείσει από την μέχρι τις 24 Αυγούστου ενώ δεν θα υπάρχουν θερινά τμήματα.

Αυτά και καλή εβδομάδα…

Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.

Διαβάστε επίσης:

Έρχονται τα προνόμια για τους εμβολιασμένους – Από σήμερα οι πρώτες ανακοινώσεις