Η «ΓΑΤΑ» ΤΗΣ ΗΡΩΔΟΥ ΑΤΤΙΚΟΥ

Καλά νέα για τους φιλάθλους και όχι μόνο... Σύσκεψη κορυφής για τον εμβολιασμό!

Καλά νέα για τους φιλάθλους και όχι μόνο... Σύσκεψη κορυφής για τον εμβολιασμό!

Ευχάριστα τα νέα για μας τους φιλάθλους καθώς είναι πολύ πιθανό να επιτραπεί ακόμα και μέσα στο καλοκαίρι η διεξαγωγή ποδοσφαιρικών και όχι μόνο αγώνων με κόσμο στα γήπεδα.

Όπως μου αποκάλυψε αργά χθες το βράδυ η γάτα, σήμερα θα πραγματοποιηθεί όπως φαίνεται σύσκεψη στο Μέγαρο Μαξίμου υπό τον Κυριάκο Μητσοτάκη με στόχο να βρεθούν τρόποι για να κινητοποιηθούν οι πολίτες και να πάνε να εμβολιαστούν.

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης εκτιμά πως από τη στιγμή που όλα, πλέον, τα εμβόλια είναι διαθέσιμα στο σύνολο της ελληνικής κοινωνίας άνω των 18, θα πρέπει να ανοίξει και η συζήτηση, όχι μόνο για να γίνει ο εμβολιασμός υποχρεωτικός εκεί όπου πρέπει, αλλά και να μην δοθούν κίνητρα ώστε η χώρα να χτίσει όσο το δυνατό γρηγορότερα το πολυπόθητο τοίχος ανοσίας.

Ουσιαστικά θα συζητηθούν οι δραστηριότητες μέσα στο φάσμα της κοινωνικής ζωής που θα μπορεί να υπάρξει διαχωρισμός στην πληρότητα ανάλογα με το αν κάποιος είναι εμβολιασμένος ή όχι.

Από τα πρώτα πιθανά μέτρα που θα συζητηθούν σήμερα λοιπόν στη σύσκεψη, είναι και η διεξαγωγή αγώνων ποδοσφαίρου με φιλάθλους. Σύμφωνα με τη γάτα, οι ομάδες θα έχουν να επιλέξουν είτε να έχουν πληρότητα άνω του 80% ή 90% με πλήρως εμβολιασμένους φιλάθλους ή να περιοριστούν σε έναν αριθμό σημαντικά μικρότερο, που δεν θα υπερβαίνει ακόμα και το 30%.

Ανάλογα μέτρα αναμένεται να ληφθούν και για τις συναυλίες και τις παραστάσεις του καλοκαιριού καθώς θα δοθεί στον επιχειρηματία η δυνατότητα να γεμίσει το χώρο με εμβολιασμένους πολίτες. Μάλιστα για τα θέατρα και στους συναυλιακούς χώρους στο τραπέζι θα πέσει και το ενδεχόμενο η πληρότητα να φτάνει ακόμα και το 100%.

Στο Μέγαρο Μαξίμου έχουν αποφασίσει πως σε ορισμένες κατηγορίες ο εμβολιασμός θα είναι υποχρεωτικός και πλέον αναμένεται να οριστικοποιηθεί το συγκεκριμένο πλαίσιο αλλά και ο χρόνος εφαρμογής του μέτρο. Έτσι, βέβαιο θεωρείται πως από το φθινόπωρο ο εμβολιασμός θα είναι υποχρεωτικός στους υγειονομικούς, σε όσους εργάζονται σε δομές υγείας αλλά και στους αθλούμενους στις ερασιτεχνικές κατηγορίες.

Η συζήτηση που είχε ξεκινήσει πάντως για τον υποχρεωτικό εμβολιασμό και των δασκάλων και των καθηγητών ενόψει και της νέας σχολικής περιόδου δεν φαίνεται να προχωρά καθώς ήδη οι καθηγητές έχουν εμβολιαστεί ήδη σε μεγάλο βαθμό (άνω του 75%)

Ανάμεσα στα κίνητρα που έχουν ήδη συζητηθεί μάλιστα είναι και το να δοθεί ένα voucher της τάξης των 100 ευρώ σε νέους κάτω των 30 ετών που θα επιλέξουν να εμβολιαστούν και οι οποίοι θα μπορούν να το χρησιμοποιήσουν για παράδειγμα για την αγορά εισιτηρίων σε πολιτιστικές εκδηλώσεις.

Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.

Διαβάστε επίσης:

Γλυκά Νερά: Απολογείται σήμερα ο συζυγοκτόνος - Τα «σκηνοθετικά» λάθη που πρόδωσαν το φρικτό έγκλημα