Η «ΓΑΤΑ» ΤΗΣ ΗΡΩΔΟΥ ΑΤΤΙΚΟΥ

Ο σχεδιασμός Μητσοτάκη στο δρόμο προς το Συνέδριο της ΝΔ

Ο σχεδιασμός Μητσοτάκη στο δρόμο προς το Συνέδριο της ΝΔ
Ανάλογα και πως θα κινηθεί η Ευρώπη ο Πρωθυπουργός είναι έτοιμος να προχωρήσει και σε γενναία στήριξη των νοικοκυριών
INTIME

O Πρωθυπουργός είναι έτοιμος να προχωρήσει σε γενναία στήριξη των νοικοκυριών όσων αφορά τους λογαριασμούς του ρεύματος

Στο Μαξίμου, μαθαίνω, ευχαριστούν τον ΣΥΡΙΖΑ για το Συνέδριο του, καθώς πιστεύουν πως ανέδειξε ή μάλλον υπενθύμισε στους πολίτες το πραγματικό πρόσωπο της αξιωματικής αντιπολίτευσης.

Βέβαια εγώ από εδώ σας έχω τονίσει πως στην κυβέρνηση δεν ανησυχούν τόσο για μία ενδεχόμενη άνοδο του ΣΥΡΙΖΑ αλλά για ένα συνδυασμό πραγμάτων που απομακρύνει το ενδεχόμενο μιας αυτοδύναμης κυβέρνησης μετά από τις… διπλές εκλογές.

Αν μάλιστα ο Κυριάκος Μητσοτάκης επιμείνει στη θέση του να μην προχωρήσει σε αλλαγή του εκλογικού νόμου τότε θεωρείται βέβαιο, τουλάχιστον με τα σημερινά δεδομένα πως η όποια κυβέρνηση προκύψει θα είναι αποτέλεσμα διεργασιών και συνεργασιών. Και επειδή ο κρίσιμος παράγοντας σε αυτή την εξίσωση ονομάζεται Νίκος Ανδρουλάκης, στο Μαξίμου παρακολουθούν πολύ στενά και αναλύουν τις δηλώσεις του.

Ιδιαίτερα μάλιστα η πρόσφατη αναφορά του Προέδρου του ΚΙΝΑΛ πως το κόμμα του δεν θα κάνει Πρωθυπουργό ούτε τον Κυριάκο Μητσοτάκη ούτε τον Αλέξη Τσίπρα θεωρείται από τα κυβερνητικά στελέχη ως αποδοχή μιας πιθανής μετεκλογικής συνεργασίας με Πρωθυπουργό ένα τρίτο πρόσωπο. Κάτι που , όπως καταλαβαίνεται δεν το συζητούν στη Νέα Δημοκρατία.

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης όπως μου λέει η γάτα , μιλώντας σε συνεργάτες του, συνεχίζει να υποστηρίζει πως θα παραμείνει θεσμικός, οδηγώντας τη χώρα σε εκλογές στο τέλος της τετραετίας, όμως είναι σαφές πως έχει αρχίσει να προετοιμάζει το έδαφος καθώς καταλαβαίνει πως πλέον η αντίστροφη μέτρηση έχει αρχίσει, ακόμα και αν ακόμα θέλουμε ένα χρόνο για τις κάλπες.

Εξάλλου έχει ξεκινήσει και η εποχή των Συνεδρίων και το μεγάλο στοίχημα για τη ΝΔ είναι να μπορέσει το δικό της Συνέδριο που θα πραγματοποιηθεί τον Μάιο να αποτελέσει σημείο επανεκκίνησης και συσπείρωσης. Η αλήθεια είναι πως οι κομματικές οργανώσεις τα τελευταία τρία χρόνια είχαν κάπως χαλαρώσει και ο Κυριάκος Μητσοτάκης εκτιμά πως οι προσυνεδριακές διαδικασίες που διεξάγονται σε όλη τη χώρα θα δημιουργήσουν μία νέα δυναμική. Σε αυτή τη λογική θα συνεχίσει να δίνει και ο ίδιος το «παρών» θέτοντας το δίλημμα «πρόοδος ή συντήρηση».

Η γάτα μας έχει ενημερώσει εγκαίρως πως ο Κυριάκος Μητσοτάκης θα πάει στο Συνέδριο έχοντας ανεβάσει τον κατώτατο μισθό και δεν αποκλείεται από εκεί να προχωρήσει και σε νέες ανακοινώσεις στήριξης κυρίως των κοινωνικών ομάδων που πλήττονται από την κρίση, όπως για παράδειγμα η μείωση του ΦΠΑ σε λίγα, πάντως προϊόντα.

Ανάλογα και πως θα κινηθεί η Ευρώπη ο Πρωθυπουργός είναι έτοιμος να προχωρήσει και σε γενναία στήριξη των νοικοκυριών όσον αφορά τους λογαριασμούς του ρεύματος, στήριξη που μαθαίνω θα είναι μάλλον οριζόντια. Και επειδή θα με ρωτήσετε που θα βρεθούν τα χρήματα , είναι πιθανό, τώρα που αποπληρώσαμε και το Δ.Ν.Τ και έχουμε και καθαρό μέτωπο στις αγορές να χρησιμοποιηθούν κάποια χρήματα από τον κουμπαρά ή να προχωρήσουμε σε νέο δανεισμό.

Αν τώρα όλα όλα αυτά σας μυρίζουν εκλογές, τί να σας πω. Στο Μαξίμου πάντως εκτιμούν πως κάποια πράγματα πρέπει να γίνουν άμεσα πριν αρχίσει να μπατάρει το καράβι και δεν μπορεί να έρθει με τίποτα στα ίσια του. Και μπορεί να έχουν και δίκιο. Και επειδή ψάχνουν να δουν τι άλλο μπορεί να κάνουν για να ανατραπεί το κλίμα να σας πω πως ο ανασχηματισμός δεν είναι στις άμεσες προτεραιότητες του Πρωθυπουργού.

Εξάλλου να σας θυμίσω πως ο τελευταίος ανασχηματισμός, σύμφωνα με τα στοιχεία που μου έφερε η γάτα, «πλήγωσε» περισσότερο δημοσκοπικά την κυβέρνηση από τις πυρκαγιές του καλοκαιριού. Για αυτό αν είναι να γίνει κάτι θα γίνει πολύ μεθοδικά και μετά το καλοκαίρι.

Διαβάστε επίσης:

Μητσοτάκης: Μακάρι στον ΣΥΡΙΖΑ να κάνουν συνέδριο κάθε χρόνο -Για να μας θυμίζουν από τι γλιτώσαμε