Η «ΓΑΤΑ» ΤΗΣ ΗΡΩΔΟΥ ΑΤΤΙΚΟΥ

Ο Μητσοτάκης το «ξέκοψε» για εκλογές αλλά τα στελέχη προβληματίζονται

Ο Μητσοτάκης το «ξέκοψε» για εκλογές αλλά τα στελέχη προβληματίζονται

Μπορεί και εμείς από εδώ να κάναμε, όλο τον προηγούμενο καιρό, λόγο για ένα πολύ βαρύ κλίμα που διαμορφωνόταν στο πολιτικό σκηνικό ενόψει εκλογών, αλλά να σας πω την αλήθεια ούτε η γάτα που ξέρει τα πάντα δεν μπορούσε να διανοηθεί τις σκληρές μάχες που θα διεξαχθούν αλλά και το “αίμα” που αναμένεται να χυθεί το επόμενο διάστημα.

Εν αναμονή και νέων αποκαλύψεων, όσον αφορά τις υποκλοπές και μετά από πολλές συζητήσεις και συσκέψεις με τους στενούς του συνεργάτες ο Κυριάκος Μητσοτάκης επέλεξε τη στρατηγική της αντεπίθεσης με τον ίδιο να εμφανίζεται ιδιαίτερα “σκληρός” στη συνέντευξη του στον Νίκο Χατζηνικολάου καταγγέλλοντας σχέδια αποσταθεροποίησης της χώρας και κατηγορώντας ανοιχτά συγκεκριμένα πρόσωπα , με τα οποία κατά το παρελθόν και δεν είχε και κακές σχέσεις, ως “εκβιαστές”.

Σύμφωνα με τη γάτα ο Πρωθυπουργός στις συσκέψεις αυτές εμφανίστηκε ιδιαίτερα ενοχλημένος και θυμωμένος καθώς πιστεύει πως όλη αυτή η προσωπική επίθεση που δέχεται τον αδικεί, επαναλαμβάνοντας πως τόσο αυτός όσο και το Μαξίμου δεν έχουν καμία σχέση με τις υποκλοπές, αν αυτές έχουν πραγματοποιηθεί και στο βαθμό που παρουσιάζονται.

Ιδιαίτερα μαθαίνω τον ενόχλησε και η καταγγελία ότι με εντολή του υπήρξε παρακολούθηση ακόμα και του Υπουργού Εξωτερικών Νίκου Δένδια καθώς όλο αυτό θα έχει προφανώς και διεθνείς προεκτάσεις πλήττοντας και την εικόνα του στο εξωτερικό. Όπως μου είπε η γάτα με τη συνέντευξη του ο Κυριάκος Μητσοτάκης θέλησε να στείλει ένα ξεκάθαρο μήνυμα στην ελληνική κοινωνία και σε όσους τον εμπλέκουν σε τέτοιες πρακτικές αλλά και σε όσους θέλουν, όπως είπε και σε συνεργάτες του, να έχουν στη χώρα ένα ρόλο που δεν τον δικαιούνται.

Με όλο αυτό να βρίσκεται σε πλήρη εξέλιξη και με τις απειλές πως θα βγουν στο φως και άλλα που εμπλέκουν και κυβερνητικά στελέχη σε ... περίεργες υποθέσεις το κρίσιμο θέμα, που απασχολεί και τα στελέχη της ΝΔ , είναι αν θα αλλάξουν οι σχεδιασμοί του Πρωθυπουργού για τις εκλογές.

Αν και ο ίδιος έσπευσε να ξεκαθαρίσει πως οι εκλογές θα γίνουν στο τέλος της τετραετίας πρέπει να σας πω πως πολλοί βουλευτές και στελέχη δεν κρύβουν την ανησυχία τους καθώς θεωρούν πως η χώρα δεν μπορεί να σέρνεται με αυτό το τοξικό κλίμα για μεγάλο χρονικό διάστημα και πως θα πρέπει να ξεκαθαρίσει σύντομα το τοπίο. Από την άλλη υπάρχουν και αυτοί που υποστηρίζουν πως δεν μπορείς να πας σε εκλογές από την στιγμή που δεν έχεις σαφή εικόνα για το τι άλλο μπορεί να υπάρχει και σίγουρα όχι πριν ληφθούν συγκεκριμένες πρωτοβουλίες που να δείχνουν πως το Μαξίμου, όταν μιλά για πλήρη κάθαρση και διαφάνεια, το εννοεί.

Πάντως από την κυβέρνηση αναμένουν την άμεση παρέμβαση της Δικαιοσύνης επαναλαμβάνοντας σε όλους τους τόνους πως στην όλη υπόθεση δεν υπάρχει καμία εμπλοκή του Πρωθυπουργού.

Όπως φαίνεται αν και κανείς δεν ξέρει πως θα εξελιχθεί όλο αυτό, στο Μέγαρο Μαξίμου διαμηνύουν πως η κυβέρνηση δεν θα μπορεί και δεν θα πάψει να σταματήσει να λειτουργεί καθώς μπροστά της υπάρχουν σημαντικές δυσκολίες που έχουν να κάνουν τόσο με την οικονομία όσο και με τα ελληνοτουρκικά. Έτσι ο Κυριάκος Μητσοτάκης την Παρασκευή θα επισκεφθεί το Υπουργείο Εργασίας καθώς ολοκληρώνεται το πρόγραμμα της εκκαθάρισης των συντάξεων ενώ το επόμενο διάστημα θα επισκεφθεί και την Πάτρα όπου και θα ανακοινώσει ένα πρόγραμμα ανάπτυξης της ευρύτερης περιοχής.

Στο τέλος του μήνα έχουμε και τη Σύνοδο Κορυφής στις Βρυξέλλες όπου ελπίδα όλων είναι να κλείσουν τα ζητήματα που αφορούν την θωράκιση και της χώρας όσον αφορά τα ενεργειακά αλλά και την ενίσχυση των πολιτών, ενώ τον Δεκέμβριο θα πραγματοποιηθεί και η συζήτηση στη Βουλή για τον προϋπολογισμό.

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης φαίνεται πως συνεχίζει να εκτιμά πως το μεγάλο διακύβευμα των εκλογών, όποτε αυτές γίνουν, θα είναι η οικονομία και σε αυτή τη λογική θα πρέπει, αν το επιτρέψουν και τα δημοσιονομικά, να αναμένουμε και μία συνέχεια της στήριξης της ελληνικής κοινωνίας. Στήριξη που τώρα που τα πράγματα έχουν ζορίσει ιδιαίτερα ίσως να είναι και μεγαλύτερη.

Σχετικές ειδήσεις