Η «ΓΑΤΑ» ΤΗΣ ΗΡΩΔΟΥ ΑΤΤΙΚΟΥ

Μαξίμου: Οι δημοσκοπήσεις για τις παρακολουθήσεις και οι εκλογές

Μαξίμου: Οι δημοσκοπήσεις για τις παρακολουθήσεις και οι εκλογές

Στο Μαξίμου έχουν στα χέρια τους και νέες δημοσκοπήσεις, πολύ πρόσφατες που δείχνουν πως η κυβέρνηση δεν έχει υποστεί ουσιαστικά καμία φθορά

Στο Μαξίμου, μαθαίνω, πως προσπαθούν να καταλήξουν σε μία, μέχρι σήμερα, αποτίμηση της ζημιάς μετά και τον δεύτερο γύρο των αποκαλύψεων για τις τηλεφωνικές υποκλοπές αν και γνωρίζουν και οι ίδιοι καλά πως δεν υπάρχει καθαρή εικόνα για το τι ακόμα μπορεί να … «αποκαλυφθεί» και κυρίως για τη βαρύτητα των πιθανών επερχόμενων αποκαλύψεων.

Αν και δυσκολεύομαι να καταλάβω το κλίμα που θα επικρατεί μεταξύ των στελεχών που γνωρίζουν πλέον πως κάποιος φαίνεται να τους παρακολουθούσε, ενδεχομένως και από όχι πολύ μακριά, πρέπει να σας πω πως - σύμφωνα με τη γάτα - μέχρι στιγμής δεν καταγράφεται μεγάλη ανησυχία. Όσο παράξενο και να σας φαίνεται αυτό, στο Μαξίμου έχουν στα χέρια τους και νέες δημοσκοπήσεις, πολύ πρόσφατες που δείχνουν πως η κυβέρνηση δεν έχει υποστεί ουσιαστικά καμία φθορά.

Τώρα πώς γίνεται αυτό, θα σας γελάσω, αλλά συνεργάτες του Κυριάκου Μητσοτάκη που ξέρουν καλύτερα από εμένα από αυτά μου έλεγαν πως μεμονωμένα το θέμα των υποκλοπών μπορεί να αξιολογείται ως πολύ σημαντικό, στο γενικότερο όμως πλαίσιο δεν είναι αυτό που θα κρίνει την ψήφο του πολίτη και κατά συνέπεια και την αυτοδυναμία.

Στην φρεσκότατη, λοιπόν, δημοσκόπηση η ΝΔ φαίνεται να χάνει μισή το πολύ μονάδα με τον ΣΥΡΙΖΑ να βρίσκεται σχεδόν στα ίδια και το ΠΑΣΟΚ να τσιμπά μισή μονάδα. Στα αξιοσημείωτα ότι ούτε τα άλλα κόμματα φαίνεται να κερδίζουν κάτι με τον Βελόπουλο να κινείται χαλαρά σε ποσοστά άνετης εισόδου στη Βουλή, ο Βαρουφάκης να δίνει μάχη και το κόμμα του Κασιδιάρη να μην φαίνεται πως μπορεί να μπει στο κοινοβούλιο.

Έτσι λοιπόν, στο Μαξίμου φαίνεται να καταλήγουν πως η μάχη θα δοθεί στο μέτωπο της οικονομίας όπου και καταγράφεται ένα σαφέστατο προβάδισμα έναντι του ΣΥΡΙΖΑ. Κάτι το έκτακτο επίδομα που θα δοθεί ένα εκατομμύριο συνταξιούχους, που θα δουν από το νέο έτος και αυξήσεις στις συντάξεις τους, κάτι τα επιδόματα και τα βοηθήματα που δίνονται δεξιά και αριστερά για την αντιμετώπιση και της ενεργειακής κρίσης και στην κυβέρνηση θεωρούν πως τα πράγματα θα πάνε καλά στις εκλογές.

Και επειδή αναφέρθηκα στις εκλογές να σας πω πως έχει σπάσει το τηλέφωνο από κυβερνητικά στελέχη, βουλευτές και πολιτευτές που προσπαθούν να … μαντέψουν τις προθέσεις του Πρωθυπουργού για το χρόνο που θα οδηγήσει τη χώρα στις κάλπες. Η αλήθεια είναι πως συνεργάτες του Κυριάκου Μητσοτάκη του έχουν εισηγηθεί να κινηθεί άμεσα, ακόμα και μέσα στον Δεκέμβριο και να προκηρύξει εκλογές αμέσως μετά τη συζήτηση και την υπερψήφιση στη Βουλή του προϋπολογισμού. Είναι μέσες άκρες οι ίδιοι που του πρότειναν να κάνει κάτι ανάλογο από το βήμα της ΔΕΘ στη λογική ότι ποτέ δεν ξέρεις τι θα σου ξημερώσει στην πολιτική.

Τώρα αυτοί όλοι μπορεί να αισθάνονται και δικαιωμένοι αλλά την τελική απόφαση θα την πάρει ο Κυριάκος Μητσοτάκης ο οποίος μέχρι σήμερα εμμένει στον αρχικό του σχεδιασμό για εκλογές την άνοιξη. Μάλιστα σε συνεργάτες του, όπως μου είπε η γάτα που ακούει τα πάντα, χωρίς να κάνει και υποκλοπές, ο Πρωθυπουργός θεωρεί πως δεν μπορεί να οδηγήσει τη χώρα σε εκλογές μέσα σε ένα τέτοιο τοξικό κλίμα. Βέβαια όλο αυτό είναι λίγο μπρος γκρεμός και πίσω ρέμα γιατί κανείς, ούτε στο Μέγαρο Μαξίμου, δεν ξέρουν τι μπορεί να ξημερώσει αύριο.

Στην πολιτική είναι πολύ άσχημο πράγμα να χάνεις την πρωτοβουλία των κινήσεων και αυτό είναι κάτι που ο Κυριάκος Μητσοτάκης το γνωρίζει καλά. Για αυτό , να σας πως, πως θα πρέπει να αναμένουμε και θεσμικές παρεμβάσεις όσον αφορά τη θωράκιση απέναντι σε υποκλοπές αλλά και νέα μέτρα ενίσχυσης των πολιτών απέναντι στα προβλήματα της οικονομίας.