ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Μάχη με τον χρόνο και πυρετώδεις διεργασίες για τη σωτηρία της Credit Suisse

Μάχη με τον χρόνο και πυρετώδεις διεργασίες για τη σωτηρία της Credit Suisse
AP Photo

Εντείνονται παρασκηνιακές διεργασίες για τη σωτηρία της Credit Suisse με την τράπουλα να ανακατεύεται, καθώς όπως αναφέρουν οι Financial Times η Black Rock εξετάζει να καταθέσει προσφορά, για τον προβληματικό ελβετικό κολοσσό.

Πάντως, εκπρόσωπος της αμερικανικής τράπεζας διαψεύδει τις συγκεκριμένες πληροφορίες ενώ την ίδια στιγμή Credit Suisse και UBS φέρονται να βρίσκονται σε προχωρημένες συζητήσεις οι οποίες έχουν το «πράσινο φως» της Κεντρικής Τράπεζας της Ελβετίας και της Ρυθμιστικής Αρχής FINMA.

Σε αγώνα δρόμου έχουν επιδοθεί οι ελβετικές Αρχές προκειμένου μέχρι την επανεκκίνηση των αγορών τη Δευτέρα να έχουν ολοκληρωθεί οι διαπραγματεύσεις που αφορούν το σχέδιο σωτηρίας της Credit Suisse. Όπως αναφέρει το Bloomberg, μπορεί οι συζητήσεις των δύο ελβετικών τραπεζών να γίνονται κάτω από την καθοδήγηση της Κεντρικής Τράπεζας, ωστόσο, δεν είναι ακόμα ξεκάθαρο αν αφορούν το σύνολο του ενεργητικού της Credit Suisse ή συγκεκριμένο μέρος του.

Σύμφωνα με το διεθνές πρακτορείο η UBS προκειμένου να καλύψει μελλοντικούς κινδύνους από μία πιθανή εξαγορά της Credit Suisse ζητά από την ελβετική κυβέρνηση περαιτέρω ενίσχυση.

Με βάση τα όσα αναφέρει το Bloomberg, η UBS έχει βάλει στο τραπέζι των συζητήσεων με την κυβέρνηση την κάλυψη ορισμένων νομικών εξόδων από την κυβέρνηση και την ανάληψη απωλειών, αν υπάρξουν.

Ένα από τα σενάρια που εξετάζονται περιλαμβάνει την εξαγορά της Credit Suisse από την UBS για την απόκτηση του βραχίονα Wealth Management και Asset Management ενώ πηγές αναφέρουν ότι είναι πιθανό να εκχωρηθεί το τμήμα Investment Banking.