ΚΑΙΡΟΣ

Καιρός: Μας τα χαλάει από σήμερα – Έρχεται Σαββατοκύριακο με βροχές και καταιγίδες

Καιρός: Μας τα χαλάει από σήμερα – Έρχεται Σαββατοκύριακο με βροχές και καταιγίδες

Πρόσκαιρη αλλαγή αναμένεται να παρουσιάσει ο καιρός τις επόμενες ώρες σε αρκετές περιοχές της Ελλάδας, με τους μετεωρολόγους να αναμένουν βροχές και σποραδικές καταιγίδες το Σαββατοκύριακο.

Τα καιρικά φαινόμενα θα είναι εντονότερα κυρίως στα βόρεια ηπειρωτικά και θαλάσσια τμήματα της χώρες, ενώ από τις βραδινές ώρες της Παρασκευής (16/08) αναμένονται τοπικά ισχυρές καταιγίδες, οι οποίες θα συνοδεύονται από χαλαζοπτώσεις και ενισχυμένους ανέμους.

Το Σάββατο (17/08) στα ανατολικά και τα βόρεια νεφώσεις παροδικά αυξημένες με τοπικές βροχές και σποραδικές καταιγίδες, κατά τόπους ισχυρές τις πρώτες πρωινές ώρες στην κεντρική και ανατολική Μακεδονία, τη Θράκη και πιθανώς πρόσκαιρα τις Σποράδες και τα νησιά του βορειοανατολικού Αιγαίου. Τα φαινόμενα βαθμιαία θα περιοριστούν στα νότια και από το βράδυ θα σταματήσουν.

Δείτε στην gallery τους προγνωστικούς χάρτες:

Στην Αττική το Σάββατο (17/08) περιμένουμε κατά περιόδους αυξημένες νεφώσεις με πιθανότητα βροχών ή καταιγίδων τις πρωινές ώρες κυρίως στα βόρεια και βορειοδυτικά τμήματα του νομού. Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις με εντάσεις έως 5 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί στην πόλη της Αθήνας από 25 έως 31 βαθμούς, αλλά στα βόρεια και ανατολικά οι μέγιστες θα είναι 2 με 3 βαθμούς χαμηλότερες.

Στη Θεσσαλονίκη το Σάββατο (17/08)αναμένονται νεφώσεις με τοπικές βροχές και σποραδικές καταιγίδες, φαινόμενα που τοπικά θα είναι έντονα, ιδιαίτερα στα ανατολικά τμήματα του νομού. Οι άνεμοι θα πνέουν βορειοδυτικοί μέτριοι μέχρι ισχυροί 5 με 6 μποφόρ, αλλά μετά το μεσημέρι θα στραφούν σε νότιους νοτιοανατολικούς με εντάσεις έως 5 μποφόρ που προοδευτικά θα εξασθενήσουν. Η θερμοκρασία στο κέντρο της πόλης θα κυμανθεί από 22 έως 28 βαθμούς.

Στην υπόλοιπη χώρα γενικά αίθριος καιρός με πρόσκαιρες νεφώσεις τις απογευματινές ώρες στα υπόλοιπα ηπειρωτικά και την Κρήτη. Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις 3 με 5 και στα πελάγη 6 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα σημειώσει πτώση κυρίως στα ανατολικά.

Ο καιρός την Κυριακή (18/08)

Την Κυριακή γενικά αίθριος αναμένεται ο καιρός. Πρόσκαιρες νεφώσεις στα ηπειρωτικά και την Κρήτη τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες οπότε είναι πιθανόν να σημειωθούν τοπικοί όμβροι κυρίως στην Πελοπόννησο. Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις, στα δυτικά 3 με 5, στα ανατολικά 4 με 6 και στο Αιγαίο από το μεσημέρι 7 μποφόρ. Η θερμοκρασία δεν θα σημειώσει αξιόλογη μεταβολή.

Πάνω από 3.000 κεραυνοί σε όλη τη χώρα τον Δεκαπενταύγουστο

Έντονη και εκτεταμένη ηλεκτρική δραστηριότητα κατέγραψε το σύστημα ανίχνευσης ηλεκτρικών εκκενώσεων του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών «ZEUS» την Πέμπτη 15 Αυγούστου 2019.

Στους χάρτες παραπάνω βλέπετε ότι πάνω από 3.000 κεραυνοί ανιχνεύθηκαν στη χώρα μας, μέχρι τις 21:30 το βράδυ, και με τη μεγαλύτερη πυκνότητα να εντοπίζεται στην Κεντρική Ελλάδα.

Σχετικές ειδήσεις