ΚΑΙΡΟΣ

Κακοκαιρία: Το πέρασμά της «Διδούς» από την Αττική μέσα από ένα timelapse βίντεο

Κακοκαιρία: Το πέρασμά της «Διδούς» από την Αττική μέσα από ένα timelapse βίντεο

Το πέρασμα της κακοκαιρίας «Διδώ» από την Αθήνα, χθες, Τρίτη, φαίνεται σε ένα timelapse βίντεο που ανέβασε το meteo.gr.

Η κακοκαιρία καταγράφηκε από δύο μετεωρολογικές κάμερες, η μία εκ των οποίων βρίσκεται στον λόφο Βώκου της Νίκαιας και η άλλη στο Αστεροσκοπείο της Πεντέλης.

Δείτε το χαρακτηριστικό βίντεο που ακολουθεί:

Η εξέλιξη της κακοκαιρίας κατά τη διάρκεια της Τετάρτης 11/12

Στο μεταξύ, σε εξέλιξη είναι και σήμερα, Τετάρτη, η κακοκαιρία. Βροχές και τοπικές καταιγίδες εκδηλώνονται από τις πρωινές ώρες, με τα σημαντικότερα φαινόμενα να εντοπίζονται στα ανατολικά ηπειρωτικά και στα Δωδεκάνησα.

Σύμφωνα με τα νεότερα προγνωστικά στοιχεία τα φαινόμενα στα Δωδεκάνησα θα σταματήσουν τις απογευματινές ώρες. Αντίθετα στην Πιερία, στην Ημαθία, στα παράκτια κυρίως τμήματα της Ανατολικής Θεσσαλίας και ενδεχομένως στις Σποράδες θα συνεχιστούν έως τις μεταμεσονύκτιες ώρες. Χιονοπτώσεις, τοπικά πυκνές θα σημειωθούν στα ορεινά ηπειρωτικά, καθώς και σε περιοχές της Δυτικής Μακεδονίας με χαμηλότερο υψόμετρο.

Στον προγνωστικό χάρτη που ακολουθεί παρουσιάζονται οι αθροιστικές ποσότητες υετού (βροχές / καταιγίδες / χιονοπτώσεις) της «Διδούς», έως τις βραδινές ώρες της Τετάρτης 11/12.

Παράλληλα, από το απόγευμα νέο κύμα τοπικά ισχυρών βροχών και καταιγίδων θα επηρεάσουν τα νότια τμήματα της χώρας, συμπεριλαμβανομένων του νομού Αττικής και της πόλης της Αθήνας, όπως φαίνεται στον ακόλουθο προγνωστικό χάρτη, για το βράδυ της Τετάρτης.

Βροχερός ο καιρός και την Πέμπτη σε μεγάλο μέρος της χώρας

Βροχές και τοπικές καταιγίδες αναμένονται την Πέμπτη, κυρίως στα ανατολικά και νότια ηπειρωτικά της χώρας, στην Κεντρική, Μακεδονία, στη Χαλκιδική, στο Αιγαίο και στην Κρήτη. Οι καταιγίδες θα εντοπίζονται κυρίως σε θαλάσσια και παραθαλάσσια τμήματα.

Χιονοπτώσεις θα σημειωθούν κατά τόπους στα ορεινά ηπειρωτικά και πιθανώς πρόσκαιρα σε περιοχές της Δυτικής Μακεδονίας με χαμηλότερο υψόμετρο, σύμφωνα με τη μετεωρολογική υπηρεσία meteo του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών.

Η θερμοκρασία θα κυμανθεί στη Δυτική Μακεδονία από -1 έως 8 βαθμούς, στη Βόρεια Ελλάδα από 5 έως 12, στην Ήπειρο από 6 έως 17 βαθμούς, στην Κεντρική Ελλάδα από 5 έως 14 βαθμούς, στη Δυτική και Νότια Ελλάδα από 9 έως 16, στα υπόλοιπα ηπειρωτικά από 7 έως 17 βαθμούς, στα νησιά του Ιονίου από 9 έως 16, στα νησιά του Βόρειου και Βορειοανατολικού Αιγαίου από 8 έως 16 βαθμούς, ενώ στις υπόλοιπες νησιωτικές περιοχές και στην Κρήτη από 10 έως 19 βαθμούς Κελσίου.

Οι άνεμοι στο Βόρειο Αιγαίο θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις μέτριοι μέχρι ισχυροί 5 με 6 μποφόρ και στην αρχή της ημέρας τοπικά σχεδόν θυελλώδεις 7 μποφόρ. Στο υπόλοιπο Αιγαίο οι άνεμοι θα πνέουν από νότιες διευθύνσεις με εντάσεις έως 6 μποφόρ και προοδευτική μικρή εξασθένηση. Στο Ιόνιο θα επικρατήσουν σχεδόν μέτριοι έως μέτριοι βορειοδυτικοί άνεμοι.

Στην Αττική αναμένονται κατά περιόδους αυξημένες νεφώσεις με τοπικές βροχές και ενδεχομένως πρόσκαιρες καταιγίδες έως τις μεσημεριανές ώρες. Οι άνεμοι θα πνέουν νοτιοδυτικοί μέτριοι μέχρι ισχυροί 5 με 6 μποφόρ και βαθμιαία από νότιες διευθύνσεις με εντάσεις έως 5 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί στην πόλη της Αθήνας από 12 έως 16 βαθμούς.

Στη Θεσσαλονίκη αναμένονται νεφώσεις με αυξημένη πιθανότητα για τοπικές βροχές κατά περιόδους. Οι άνεμοι θα πνέουν από βορειοανατολικές κυρίως με εντάσεις έως 4 μποφόρ. Η θερμοκρασία στο κέντρο της πόλης θα κυμανθεί από 6 έως 12 βαθμούς.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr

Διαβάστε επίσης:

Σοκ στην Κρήτη: Πατέρας βίαζε την κόρη του επί 15 χρόνια

Πάσσαρης: Ένοχος για τέσσερις απόπειρες ανθρωποκτονίας - 45 χρόνια η ποινή κάθειρξης

Σχετικές ειδήσεις