Νέα κακοκαιρία «χτυπάει» την Ελλάδα - Έρχονται χιόνια και στην Αττική (pics&vid)

Newsbomb

Νέα κακοκαιρία - εξπρές θα χτυπήσει τη χώρα από το βράδυ της Πρωτοχρονιάς, με τους μετεωρολόγους να προειδοποιούν για χιόνια ακόμα και στα βόρεια προάστια της Αττικής.

Σύμφωνα με την πρόγνωση της ΕΜΥ, στην Αττική προβλέπονται νεφώσεις με τοπικές βροχές ή χιονόνερο, παροδικές χιονοπτώσεις στα ορεινά και τα ημιορεινά, καθώς και σε περιοχές με χαμηλότερο υψόμετρο στα δυτικά και τα βόρεια

Μάλιστα ο μετεωρολόγος Κλέαρχος Μαρουσάκης με ανάρτησή του στο facebook προβλέπει τα χιόνια να κατέβουν πολύ χαμηλά στην Αττική και δεν αποκλείει χιονόπτωση και στο βόρεια προάστια (Μαρούσι και πάνω).

Αναλυτική πρόγνωση της ΕΜΥ για την Πέμπτη (02/01)

Γενικά αίθριος θα είναι την Πέμπτη ο καιρός στα δυτικά και τα βόρεια, ενώ στις υπόλοιπες περιοχές αναμένονται τοπικές βροχές ή χιονόνερο και στα ορεινά-ημιορεινά παροδικές χιονοπτώσεις, καθώς και σε περιοχές της ανατολικής και κεντρικής Στερεάς με χαμηλότερο υψόμετρο. Σποραδικές καταιγίδες θα εκδηλωθούν στην Κρήτη και τα Δωδεκάνησα. Τις βραδινές ώρες τα φαινόμενα θα περιοριστούν νοτιότερα και βαθμιαία θα εξασθενήσουν. Οι άνεμοι θα πνέουν βόρειοι βορειοανατολικοί 5 με 7, στο Αιγαίο 8 και τοπικά 9 μποφόρ, ενώ αναμένεται βαθμιαία εξασθένηση από τις βραδινές ώρες και από τα βόρεια. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί σε χαμηλά επίπεδα. Παγετός θα σημειωθεί κατά τόπους στα ηπειρωτικά, κυρίως κεντρικά και βόρεια, τις πρωινές και βραδινές ώρες.

Στην Αττική αναμένονται νεφώσεις με τοπικές βροχές ή χιονόνερο, παροδικές χιονοπτώσεις στα ορεινά και τα ημιορεινά, καθώς και σε περιοχές με χαμηλότερο υψόμετρο στα δυτικά και τα βόρεια. Τα φαινόμενα από το απόγευμα θα περιοριστούν στα ανατολικά και θα εξασθενήσουν. Οι άνεμοι θα πνέουν βόρειοι βορειοανατολικοί 5 με 7 και στα ανατολικά 8 πρόσκαιρα το απόγευμα 9 μποφόρ και η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 00 έως 09 βαθμούς Κελσίου και στα βόρεια 2 με 3 βαθμούς χαμηλότερη.

Γενικά αίθριος θα είναι ο καιρός στην Θεσσαλονίκη. Οι άνεμοι θα πνέουν βόρειοι βορειοδυτικοί 4 με 5 και πρόσκαιρα 6 μποφόρ τις πρωινές ώρες, ενώ η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 02 έως 08 βαθμούς Κελσίου.

Γενικά αίθριος θα είναι ο καιρός, επίσης, στην Μακεδονία και την Θράκη. Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις 4 με 6 και στα ανατολικά 7 τοπικά 8 μποφόρ τις πρωινές ώρες, με βαθμιαία εξασθένηση από τις βραδινές ώρες. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από -03 έως 09 βαθμούς Κελσίου και στη δυτική Μακεδονία θα είναι 3 με 4 βαθμούς χαμηλότερη.

Στα νησιά του Ιουνίου, την Ήπειρο, την δυτική Στερεά και τη δυτική Πελοπόννησο ο καιρός θα είναι γενικά αίθριος. Οι άνεμοι θα πνέουν βορειοανατολικοί 4 με 6 μποφόρ, ενώ η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 03 έως 13 βαθμούς Κελσίου. Στην Ήπειρο θα είναι 4 με 6 βαθμούς χαμηλότερη.

Στην Θεσσαλία, την ανατολική Στερεά, την Εύβοια και την ανατολική Πελοπόννησο αναμένονται νεφώσεις με τοπικές βροχές ή χιονόνερο, παροδικές χιονοπτώσεις στα ορεινά και τα ημιορεινά, καθώς και σε περιοχές της ανατολικής και κεντρικής Στερεάς με χαμηλότερο υψόμετρο. Τα φαινόμενα από το απόγευμα θα περιοριστούν στα ανατολικά και θα εξασθενήσουν. Οι άνεμοι θα πνέουν βορειοανατολικοί 5 με 7 και στα ανατολικά και νότια 8 τοπικά 9 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από -02 έως 10 βαθμούς Κελσίου.

Στις Κυκλάδες και την Κρήτη προβλέπονται νεφώσεις με τοπικές βροχές και παροδικές χιονοπτώσεις στα ορεινά της Κρήτης, ενώ σποραδικές καταιγίδες θα σημειωθούν από το απόγευμα στην Κρήτη. Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις 7 με 8 και τοπικά 9 μποφόρ, ενώ η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 07 έως 13 βαθμούς Κελσίου.

Στα νησιά του ανατολικού Αιγαίου και τα Δωδεκάνησα αναμένονται νεφώσεις με τοπικές βροχές και από το απόγευμα στα Δωδεκάνησα σποραδικές καταιγίδες.Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις 6 με 7 και στα νησιά του ανατολικού Αιγαίου τοπικά 8 μποφόρ, με βαθμιαία εξασθένηση από τη νύχτα. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 09 έως 15 βαθμούς Κελσίου, ωστόσο στα βόρεια θα είναι 3 με 4 βαθμούς χαμηλότερη.

Ο καιρός την Παρασκευή

Την Παρασκευή στα ανατολικά και τα νότια αναμένονται νεφώσεις, παροδικά αυξημένες με τοπικές βροχές στις Κυκλάδες, την Κρήτη και τα Δωδεκάνησα και πιθανώς μεμονωμένες καταιγίδες τις πρωινές ώρες στα Δωδεκάνησα. Παροδικές χιονοπτώσεις θα σημειωθούν στα ορεινά της Κρήτης. Στις υπόλοιπες περιοχές προβλέπονται λίγες νεφώσεις και μεγάλα διαστήματα ηλιοφάνειας.

Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις 4 με 6, στο Αιγαίο 7 και έως το μεσημέρι τοπικά 8 μποφόρ Η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή άνοδο ως προς τις μέγιστες τιμές, ενώ παγετός θα σημειωθεί κατά τόπους στα κεντρικά και βόρεια ηπειρωτικά τις πρωινές και βραδινές ώρες.

Καλλιάνος: Έρχεται νέο κύμα ψύχους-εξπρές το βράδυ της Πρωτοχρονιάς

Όπως έγραψε στην προσωπική του σελίδα στο Facebook ο Γιάννης Καλλιάνος, νέο κύμα κακοκαιρία με ψύχος με χιονοπτώσεις στις ίδιες περιοχές με την Ζηνοβία αλλά πιο εξασθενημένα φαινόμενα και μικρότερης διάρκειας θα πλήξει τη χώρα από το βράδυ της Πρωτοχρονιάς.

Ο γνωστός μετεωρολόγος σε χθεσινή ανάρτησή του επεσήμανε ότι η νέα κακοκαιρία θα διαρκέσει μόλις μια ημέρα. Θα φέρει και χαμηλές θερμοκρασίες αλλά και ισχυρούς ανέμους ως 9 μποφόρ στα πελάγη, με αποτέλεσμα να υπάρξουν εκ νέου απαγορευτικά απόπλου για τα πλοία.

ΜΕΛΟΣ ened Monetized by DPG Digital Media Group ©2010-2024 ⚡ Newsbomb.gr - All rights reserved