ΚΑΙΡΟΣ

Καιρός: Τους 40 βαθμούς άγγιξε ο υδράργυρος – Υψηλότερες θερμοκρασίες σε όλη τη χώρα την Τετάρτη

Καιρός: Τους 40 βαθμούς άγγιξε ο υδράργυρος – Υψηλότερες θερμοκρασίες σε όλη τη χώρα την Τετάρτη

Καιρός: Οι μέγιστες θερμοκρασίες στα ηπειρωτικά ξεπέρασαν σήμερα τους 39 βαθμούς Κελσίου. Παράλληλα, αυξημένες συγκεντρώσεις αφρικανικής σκόνης υπήρχαν στην ατμόσφαιρα.

Οι υψηλότερες μέγιστες θερμοκρασίες που καταγράφηκαν την Τρίτη από το δίκτυο των αυτόματων μετεωρολογικών σταθμών του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών/meteo.gr, ήσαν σε Μακρακώμη Φθιώτιδας (39,7 βαθμοί), Αρφαρά Μεσσηνίας (39,3), Σπάρτη (39), Θήβα (38,6) και Τρίκαλα (38,3).

Υψηλές θερμοκρασίες θα επικρατήσουν αύριο σε όλη την Ελλάδα, με μέγιστες 38-41 βαθμούς στα ηπειρωτικά της χώρας. Παράλληλα, θα σημειωθούν καταιγίδες στα βορειοανατολικά τμήματα, ενώ αυξημένες θα είναι οι συγκεντρώσεις σκόνης.

Ο καιρός την Τετάρτη

Πιο αναλυτικά, την Τετάρτη αναμένεται άνοδος της θερμοκρασίας σε ολόκληρη τη χώρα. Παράλληλα, αστάθεια θα επικρατήσει τις θερμές ώρες της ημέρας στην Ανατολική Μακεδονία και στη Θράκη, όπου θα εκδηλωθούν σποραδικές καταιγίδες και τοπικές χαλαζοπτώσεις. Μεμονωμένες καταιγίδες ενδέχεται να εκδηλωθούν και σε ορεινά ηπειρωτικά τμήματα. Αυξημένες θα διατηρηθούν οι συγκεντρώσεις σκόνης, κυρίως στη Δυτική Ελλάδα.

Η θερμοκρασία θα κυμανθεί στη Δυτική Μακεδονία από 12 έως 35 βαθμούς, στην υπόλοιπη Βόρεια Ελλάδα από 15 έως 38, στην Κεντρική Ελλάδα από 15 έως 40-41 βαθμούς, στην Ήπειρο από 15 έως 38, στα υπόλοιπα ηπειρωτικά από 17 έως 39-41 βαθμούς, στα νησιά του Ιονίου από 18 έως 37 και στα νησιωτικά τμήματα του Αιγαίου και στην Κρήτη από 18 έως 36 βαθμούς, ενώ στα νησιά του Ανατολικού Αιγαίου και στη Νότια Κρήτη οι μέγιστες θερμοκρασίες θα φτάσουν τοπικά στους 38 βαθμούς Κελσίου.

Οι άνεμοι στο Αιγαίο θα πνέουν από βορειοδυτικές διευθύνσεις με εντάσεις 3-4 μποφόρ και τοπικά στα Δωδεκάνησα 5 μποφόρ. Στο Ιόνιο αρχικά θα πνέουν νοτιοδυτικοί άνεμοι με εντάσεις 3-5 μποφόρ, αλλά από το μεσημέρι θα στραφούν σε βορειοδυτικούς με ίδιες εντάσεις.

Στην Αττική αναμένεται ηλιοφάνεια και σχετικά αυξημένες συγκεντρώσεις σκόνης. Οι άνεμοι θα πνέουν από μεταβαλλόμενες διευθύνσεις ασθενείς. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 24 έως 36-37 βαθμούς.

Στη Θεσσαλονίκη αναμένονται λίγες νεφώσεις και σχετικά αυξημένες συγκεντρώσεις σκόνης. Οι άνεμοι θα πνέουν από νότιες κυρίως διευθύνσεις με εντάσεις έως 4 μποφόρ. Η θερμοκρασία στην πόλη θα κυμανθεί από 23 έως 35 βαθμούς.

Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.

Διαβάστε επίσης:

Σταύρος Δογιάκης: Βρέθηκε νεκρός στην Αγία Παρασκευή