ΚΑΙΡΟΣ

Καιρός - Αρνιακός στο Newsbomb.gr: Ισχυρές βροχές θα σαρώσουν τη χώρα - Πότε θα χτυπήσουν την Αττική

Καιρός - Αρνιακός στο Newsbomb.gr: Ισχυρές βροχές θα σαρώσουν τη χώρα - Πότε θα χτυπήσουν την Αττική
INTIME

Ραγδαία μεταβολή παρουσιάζει ο καιρός από τις επόμενες ώρες, με ισχυρές βροχές και καταιγίδες, θυελλώδεις ανέμους και αισθητή πτώση της θερμοκρασίας.

Κύμα κακοκαιρίας έρχεται από τα δυτικά, ενώ είναι ορατός ο κίνδυνος για πλημμύρες. Η μεταβολή του καιρού τις επόμενες ώρες και ημέρες θα είναι σημαντική με τα με τις βροχές και τις καταιγίδες να χτυπούν το μεγαλύτερο μέρος της ηπειρωτικής χώρας.

Για τις περιοχές στις οποίες θα εκδηλωθεί το κύμα της κακοκαιρίας με βροχές, καταιγίδες και χαλαζοπτώσεις μίλησε στο Newsbomb.gr o Τάσος Αρνιακός. Σύμφωνα με τον κ. Αρνιακό, η κακοκαιρία, που ήρθε από τα δυτικά, θα επηρεάσει σήμερα τα νησιά του Ιονίου και προς το μεσημέρι στην Ήπειρο, τη δυτική και κεντρική Στερεά, την Πελοπόννησο, τη δυτική και κεντρική Μακεδονία και τη Θεσσαλία θα εκδηλωθούν την Κυριακή βροχές και καταιγίδες κατά τόπους ισχυρές.

Το βράδυ τα φαινόμενα στα βορειοδυτικά θα εξασθενήσουν. Τοπικές βροχές και μεμονωμένες καταιγίδες προβλέπονται από το απόγευμα στα υπόλοιπα ηπειρωτικά, τις Σποράδες και την Εύβοια, με εξαίρεση την ανατολική Μακεδονία και τη Θράκη, όπου υπάρχει πιθανότητα πρόσκαιρων τοπικών βροχών. Γενικά αίθριος θα είναι ο καιρός στην ανατολική νησιωτική χώρα. Οι άνεμοι θα πνέουν στα δυτικά, κεντρικά και βόρεια από ανατολικές διευθύνσεις 3 με 5 και από το βράδυ τοπικά 6 μποφόρ. Στα ανατολικά θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις 4 με 5, στο Αιγαίο 6 και βαθμιαία τοπικά 7 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα σημειώσει αισθητή πτώση της τάξης των 5 με 6 ως προς τις μέγιστες τιμές της.

Καιρός: Βροχές και στην Αττική

Σήμερα το απόγευμα προς το βράδυ περιμένουμε βροχές και στην Αττική, κυρίως στις δυτικές περιοχές, δηλαδή προς την πλευρά της Κορινθίας, ενώ την Δευτέρα περιμένουμε εκτεταμένες βροχές σε όλο το Νομό. Οι άνεμοι θα πνέουν βορειοανατολικοί 3 με 4 και βαθμιαία 4 με 5 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 17 έως 27 βαθμούς.

Καιρός: Πού θα σημειωθούν χαλαζοπτώσεις

Βροχοπτώσεις σημειώνονται από τις πρώτες ώρες της Κυριακής 05/09, κατά κύριο λόγο στη Δυτική και Κεντρική Μακεδονία. Σύμφωνα με τα τελευταία προγνωστικά δεδομένα του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών / meteo.gr, οι βροχοπτώσεις έως το μεσημέρι θα επεκταθούν στο Ιόνιο και σε όλα τα ηπειρωτικά (πλην την Θράκης και της Ανατολικής Στερεάς) και θα ενισχυθούν. Καταιγίδες θα εκδηλωθούν από το μεσημέρι και υπάρχει πιθανότητα χαλαζοπτώσεων κυρίως στα ορεινά. Λόγω της αυξημένης συγκέντρωσης σκόνης στην ατμόσφαιρα των δυτικών τμημάτων της χώρας, οι βροχές εκεί θα έχουν κατά τόπους χαρακτήρα λασποβροχών.

Στους χάρτες παρουσιάζονται ο υετός (πράσινες/γαλάζιες αποχρώσεις), οι συγκεντρώσεις σκόνης (κόκκινες αποχρώσεις) και η ένταση της λασποβροχής (κίτρινες/πορτοκαλί αποχρώσεις) που αναμένονται κατά τα τις μεσημεριανές και απογευματινές ώρες της Κυριακής 05/09.

Οι ενισχυμένοι βόρειοι άνεμοι στο Αιγαίο θα διατηρηθούν και την Κυριακή 05/09, φτάνοντας κατά τόπους τα 5-6 μποφόρ και στα Δωδεκάνησα τα 6-7 μποφόρ ενώ στο Ιόνιο οι μεταβαλλόμενοι άνεμοι δεν θα ξεπερνούν τα 4 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα φτάσει τους 29-31 βαθμούς Κελσίου στα ηπειρωτικά και τους 28-30 βαθμούς Κελσίου στις νησιωτικές περιοχές.

Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.

Διαβάστε επίσης:

Η ακρίβεια «καίει» τα νοικοκυριά - Πόσο αυξάνονται ρεύμα, καύσιμα και βασικά είδη διατροφής

Mad Clip: Τα νερά, το φρενάρισμα και η τρομακτική σύγκρουση - Νέο βίντεο ντοκουμέντο πριν το τροχαίο

Καιρός: Βροχές και καταιγίδες σήμερα (05/09) - Σε ποιες περιοχές θα «χτυπήσει» η κακοκαιρία