ΚΑΙΡΟΣ

Κακοκαιρία: Πού θα χτυπήσουν οι ισχυρές καταιγίδες μέχρι το πρωί της Τρίτης - Δείτε χάρτη

Κακοκαιρία
Για έκτη συνεχόμενη ημέρα συνεχίζεται η κακοκαιρία με καταιγίδες σε αρκετές περιοχές και σήμερα, Δευτέρα, και αύριο, Τρίτη
INTIME/Φωτογραφία αρχείου

Για έκτη συνεχόμενη ημέρα συνεχίζεται η κακοκαιρία με καταιγίδες σε αρκετές περιοχές και σήμερα, Δευτέρα, και αύριο, Τρίτη

Έξι ημέρες κακοκαιρίας συμπληρώνονται σήμερα, Δευτέρα, με τις βροχές και τις καταιγίδες που άφησαν το αποτύπωμά τους στην Εύβοια, να επιμένουν και τις επόμενες ώρες σύμφωνα με τα τελευταία προγνωστικά δεδομένα του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών/meteo.gr.

Όπως δείχνουν τα στοιχεία βροχές και καταιγίδες αναμένονται έως το βράδυ κατά κύριο λόγο σε Μακεδονία, Θράκη, Ανατολική Θεσσαλία, Στερεά, Πελοπόννησο, Αιγαίο και Κρήτη. Πιθανότητα χαλαζοπτώσεων υπάρχει κυρίως για τη Στερεά, την Πελοπόννησο, τη Χαλκιδική και το Βόρειο Αιγαίο ενώ ισχυρά φαινόμενα αναμένονται τόσο στην Αττική όσο και στην Εύβοια.

Ισχυρά φαινόμενα αναμένονται και αύριο, Τρίτη 12/10 στο Ιόνιο, στα δυτικά και νοτιοδυτικά ηπειρωτικά, στην Θράκη, στην Κεντρική και Ανατολική Μακεδονία, και στο Βόρειο Αιγαίο ενώ δεν αποκλείεται και το ενδεχόμενο χαλαζοπτώσεων.

Στον χάρτη που ακολουθεί παρουσιάζεται ο αθροιστικός υετός που αναμένεται έως το πρωί της Τρίτης 12/10 καθώς και οι περιοχές που αναμένονται τα ισχυρότερα φαινόμενα έως το βράδυ της Δευτέρας 11/10 (μαύρες ελλείψεις) και από το βράδυ της Δευτέρας 11/10 έως το πρωί της Τρίτης 12/10 (κόκκινες ελλείψεις).

Ο χάρτης της κακοκαιρίας μέχρι το πρωί της Τρίτηςmeteo.gr

Νέο κύμα κακοκαιρίας από την Τετάρτη

Ακόμα πιο έντονο αναμένεται το κύμα της κακοκαιρίας που θα σαρώσει την επικράτεια από την Τετάρτη το οποίο, σύμφωνα με τον Κλέαρχο Μαρουσάκη, θα προκληθεί από τις πολύ ψυχρές αέριες μάζες που αναμένεται να κινηθούν από τα βόρεια τμήματα της Ευρώπης νοτιότερα και οι οποίες θα αλληλεπιδράσουν με τα θερμά νερά της Μεσογείου σχηματίζοντας ισχυρό βαρομετρικό χαμηλό στα νότια τμήματα της Ιταλίας το οποίο αναμένεται να κινηθεί προς τη χώρα μας.

Σύμφωνα με τον κ. Μαρουσάκη δεν αποκλείεται, μάλιστα, πιεζόμενο από τις υψηλές πιέσεις βορειότερα το βαρομετρικό χαμηλό να προσπαθήσει να «μιμηθεί» τον μηχανισμό δημιουργίας Μεσογειακού κυκλώνα.

Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.

Διαβάστε επίσης:

Καιρός: Προ των πυλών νέα ισχυρή κακοκαιρία - «Ίσως προσεγγίσει σε ένταση μεσογειακό κυκλώνα»

Δολοφονία στον Εύοσμο: Η μητέρα μου με έβαλε να πω ότι με κακοποιούσε σεξουαλικά

The Voice: Η 20χρονη που «τρέλανε» τους πάντες (videos)