ΚΑΙΡΟΣ

Κακοκαιρία «Μπάλλος»: Τo Newsbomb.gr στην Εύβοια – Σε «κόκκινο συναγερμό» οι κάτοικοι

Κακοκαιρία Μπάλλος Βόρεια Εύβοια
Η Εύβοια προετοιμάζεται για το χτύπημα της κακοκαιρίας «Μπάλλος» και το Newsbomb.gr καταγράφει λεπτό προς λεπτό τις εξελίξεις
Ευδοκία Μύτιλη Newsbomb.gr

Η Εύβοια προετοιμάζεται για το χτύπημα της κακοκαιρίας «Μπάλλος» και το Newsbomb.gr καταγράφει λεπτό προς λεπτό τις εξελίξεις

Αποστολή στη Βόρεια Εύβοια: Ευδοκία Μύτιλη

Με την αγωνία έκδηλη στα πρόσωπά τους περιμένουν οι κάτοικοι της Εύβοιας και ειδικά των περιοχών που επλήγησαν από τις φωτιές του Αυγούστου το χτύπημα της κακοκαιρίας «Μπάλλος» που αναμένεται τις επόμενες ώρες να σαρώσει το νησί.

Ήδη από χθες, Τετάρτη, οι κάτοικοι βρίσκονται σε επιφυλακή προετοιμάζοντας τα σπίτια και τις επιχειρήσεις τους προκειμένου να προστατευτούν από την κακοκαιρία καθώς τα αντιπλημμυρικά έργα που θα έπρεπε να έχουν γίνει είναι ακόμα στις μελέτες σύμφωνα με το ρεπορτάζ του Newsbomb.gr

Δείτε εικόνα από την Βόρεια Εύβοια

O ουρανός στην περιοχή της Αγίας Άννας είναι «βαρύς» από νωρίς το πρωί και όλα δείχνουν ότι είναι θέμα χρόνου να φτάσει στη βόρεια Εύβοια η κακοκαιρία «Μπάλλος».

Η οχύρωση ξεκίνησε από το βράδυ της Τετάρτης με σακιά με άμμο να έχουν μπρο μπροστά από αυλές και πόρτες σπιτιών ως πρόχειρα «αναχώματα» για να προστατεύσουν περιουσίες από τα ορμητικά νερά

Όπως έγραψε από το βράδυ της Τετάρτης το Newsbomb.gr, ξενοδοχεία μισθώθηκαν για να φιλοξενήσουν κατοίκους των περιοχών που είναι σε ζώνη υψηλής επικινδυνότητας για ενδεχόμενες πλημμύρες. Η Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας σε συνεργασία και με τους δήμους της περιοχής, έχει κάνει τις μισθώσεις έτσι ώστε να μπορούν να διαμείνουν εκεί κάτοικοι από τις περιοχές του Μαντουδίου, της Λίμνης και της Αγίας Άννας.

Παράλληλα, έγινε γνωστό πως τα σχολεία στη Βόρεια Εύβοια θα μείνουν κλειστά τόσο την Πέμπτη (14.10) όσο και την Παρασκευή (15.10), και τα μαθήματα θα διεξαχθούν με τη μέθοδο της τηλεκπαίδευσης.

Ρεπορτάζ Newsbomb.gr: Το σχέδιο για τις επικίνδυνες περιοχές στη Βόρεια Εύβοια

Σύμφωνα με όσα ανέφερε στο Newsbomb.gr ο δήμαρχος Μαντουδίου, Γεώργιος Τσαπουρνιώτης σε συσκέψεις που πραγματοποιήθηκαν τις τελευταίες ώρες αποφασίστηκε η οικειοθελής απομάκρυνση πολιτών που ανήκουν στις ευπαθείς ομάδες από τα σπίτια τους, όταν αυτά ανήκουν στις επικίνδυνες ζώνες.

Αυτές, όπως είπε ο κ. Τσαπουρνιώτης, είναι «κομμάτι της παραλίας Αχλαδίου, κομμάτι της παραλίας Κοτσικιά και τμήμα της παραλίας Αγίας Άννας. Ήδη αρκετοί πολίτες έχουν εγκαταλείψει τα σπίτια του και βρίσκονται σε φιλικά σπίτια σε άλλες περιοχές».

Επιπλέον, ο δήμαρχος Μαντουδίου, ανέφερε στο Newsbomb.gr ότι έχουν ενοικιαστεί ξενοδοχεία σε περίπτωση που χρειαστεί κάποιοι από τους κατοίκους του νησιού να μεταφερθούν σε ασφαλές σημείο, ενώ μηχανήματα έργου των δήμων θα βρίσκονται σε όλες τις τοπικές κοινότητες.

«Παράλληλα η Πυροσβεστική θα φέρει στην περιοχή μας την 7η ΕΜΑΚ ενώ στο έργο των πυροσβεστών θα συνδράμει λαι ένα αμφίβιο όχημα της Πυροσβαστικής», συμπλήρωσε ο κ. Τσαπουρνιώτης.

Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.

Διαβάστε επίσης:

Κακοκαιρία - Το σχέδιο για τον «Μπάλλο»: Μηνύματα «112», εκκενώσεις και κινητά επιχειρησιακά κέντρα

Νορβηγία: Ο 37χρονος τοξοβόλος σκότωσε 5 άτομα σε 34’ – Φέρεται να ήταν προσηλυτισμένος στο Ισλάμ

Θα «ξετινάζουν» τα τελωνεία όσους ταξιδεύουν με μεγάλα ποσά και χρυσό – Τι αλλάζει η ΑΑΔΕ