ΚΑΙΡΟΣ

Ισχυρή καταιγίδα τώρα στην Αττική - Πώς θα κινηθεί η κακοκαιρία τις επόμενες ώρες

Ισχυρή καταιγίδα τώρα στην Αττική - Πώς θα κινηθεί η κακοκαιρία τις επόμενες ώρες
«Άνοιξαν» οι ουρανοί στην Αττική.
Newsbomb.gr

Ραγδαία επιδείνωση παρουσιάζει ο καιρός - Σε ισχύ το Έκτακτο Δελτίο Επιδείνωσης Καιρού της (ΕΜΥ) - Δείτε την εξέλιξη της κακοκαιρίας - Ισχυρή καταιγίδα σημειώνεται στην Αττική - Πώς θα κινηθεί η κακοκαιρία τις επόμενες ώρες

Ισχυρή καταιγίδα σημειώνεται αυτή την ώρα στην πρωτεύουσα, ενώ τα έντονα φαινόμενα αναμένεται να «χτυπήσουν» τις περισσότερες περιοχές της χώρας τις επόμενες ώρες.

Σε Κηφισιά, Μελίσσια, Χαλάνδρι, Νέο Ηράκλειο, Πεντέλη και άλλες περιοχές από νωρίς το μεσημέρι άρχισε να βρέχει καταρρακτωδώς, ενώ κατά διαστήματα σημειώθηκε και χαλαζόπτωση.

Δείτε την gallery:

Πριν τις 15:00 η βροχή άρχισε και στο κέντρο της Αθήνας, δημιουργώντας ένα μουντό σκηνικό.

Ισχυρή είναι η καταιγίδα και στην Νέα Σμύρνη.

Δείτε στην gallery φωτογραφίες από την περιοχή:

Σύμφωνα με τα νεότερα προγνωστικά στοιχεία του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών / meteo.gr, βροχές και καταιγίδες αναμένονται τις επόμενες ημέρες έως την Τρίτη καθώς διαδοχικά βαρομετρικά χαμηλά θα σαρώσουν την χώρα μας από τα δυτικά προς τα ανατολικά ως αποτέλεσμα της ατμοσφαιρικής κυκλοφορίας πάνω από την Ευρώπη και της κίνησης του αεροχειμάρρου.

Δείτε το βίντεο:

Για σήμερα, Παρασκευή 26 Νοεμβρίου 2021, αναμένουμε βροχές και τοπικές καταιγίδες στο μεγαλύτερο μέρος της χώρας. Τα φαινόμενα στα δυτικά και στα βορειοανατολικά αναμένεται να είναι τοπικά έντονα και να έχουν μεγαλύτερη διάρκεια. Από τις απογευματινές ώρες και σταδιακά από τα δυτικά προς τα ανατολικά τα φαινόμενα θα εξασθενήσουν εκτός απο τα βορειοδυτικά και τα βορειοανατολικά τμήματα όπου οι τοπικές βροχές και καταιγίδες θα διατηρηθούν και κατα τις βραδινές ώρες. Στο βίντεο που ακολουθεί παρουσιάζονται οι βροχές απο το προγνωστικό μοντέλο του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών έως το βράδυ της Κυριακής 28 Νοεμβρίου 2021.

Προβλήματα σε περιοχές της Ηλείας έχει προκαλέσει το κύμα κακοκαιρίας

Προβλήματα στην Ηλεία έχει προκαλέσει το κύμα κακοκαιρίας που πλήττει κυρίως περιοχές των δήμων Ανδραβίδας-Κυλλήνης, Πηνειού και Ήλιδας.

Ειδικότερα, σύμφωνα με την Πυροσβεστική, έχουν γίνει περισσότερες από 10 κλήσεις για απαντλήσεις υδάτων, καθώς και τρεις κλήσεις για κοπές δέντρων. Επίσης εκκενώθηκαν, για προληπτικούς λόγους, ένας παιδικός σταθμός και ένα νηπιαγωγείο στη Βάρδα.

Η Εθνική Οδός έχει κοπεί σε αρκετά σημεία ilialive.gr

Ακόμη, λόγω της βροχόπτωσης έκλεισε η εθνική οδός Πατρών-Πύργου, στο ύψος της κοινότητας Κουρτέσι, λόγω του όγκου των υδάτων που υπήρχαν στο οδόστρωμα. Όμως, μετά την επέμβαση των μηχανημάτων η κυκλοφορία αποκαθίσταται σταδιακά.

Στο μεταξύ, στην Ναύπακτο, εξ αιτίας της κατολίσθησης που σημειώθηκε πίσω από το κτίριο όπου στεγάζεται το αστυνομικό τμήμα, προκλήθηκαν ζημιές σε δύο υπηρεσιακά οχήματα.

Η κατολίσθηση ήταν αποτέλεσμα της έντονης βροχόπτωσης που προηγήθηκεnafpaktianews.gr

Ανεμοστρόβιλος στη Ζάκυνθο

Άνοιξαν οι ουρανοί στη Ζάκυνθο όπου λίγο πριν τις 5 το ξημέρωμα της Παρασκευής ξέσπασε δυνατή μπόρα η οποία διήρκησε μέχρι τις 10 δημιουργώντας προβλήματα στις μετακινήσεις κυρίως αλλά και σε ισόγεια και υπόγεια μέσα στην πόλη.

Από την μανία των ανέμων (πέρασε ανεμοστρόβιλος), ξηλώθηκαν ηλιακοί θερμοσίφωνες, οι οποίοι βρέθηκαν δεκάδες μέτρα μακριά, ξύλινες πέργκολες διαλύθηκαν ολοσχερώς, ενώ από την έντονη και μεγάλη βροχόπτωση πλημμύρησαν δρόμοι, σπίτια και ξενοδοχεία της περιοχής.

zakinthos-kakokairia.jpg
Μεγάλες ζημιές σε ξενοδοχειακές μονάδες άφησε πίσω του ο ανεμοστρόβιλος που έπληξε νωρίς το πρωί της Πέμπτης το Καλαμάκι Ζακύνθου.ermisnews.gr

Σημαντικές κατολισθήσεις έχουν σημειωθεί στο δρόμο προς Βασιλικό με αποτέλεσμα αυτή την ώρα ο δρόμος να είναι κλειστός.

Άμεση ήταν η παρέμβαση συνεργείων περιφέρειας και δήμου όπου με μηχανήματα προσπαθούν να απομακρύνουν χώματα και βράχια που έχουν πέσει στο οδόστρωμα.

Η Τροχαία έχει αποκλείσει τα επικίνδυνα σημεία.

Η έντονη κακοκαιρία είχε σαν αποτέλεσμα ν πλημυρίσουν δρόμοι, κατοικίες ,ενώ ο δυνατός ανεμοστρόβιλος σήκωσε τη στέγη του 2ου και 3ου Γυμνασίου

Κέρκυρα: Θυελλώδεις άνεμοι

Έντονα καιρικά φαινόμενα πλήττουν από τα ξημερώματα την Κέρκυρα με θυελλώδεις ανέμους, της τάξεως των 7-8 μποφόρ να πνέουν στο νησί, ενώ κατά τόπους σημειώνονται σποραδικές καταιγίδες.

Από την κακοκαιρία έχουν προκληθεί προβλήματα στο οδικό δίκτυο από σπασμένα κλαδιά δέντρων, ενώ μέχρι αυτή την ώρα χρειάστηκε η επέμβαση της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας για δέκα κοπές δέντρων, κυρίως στην Κεντρική Κέρκυρα.

Παράλληλα σε ισχύ είναι από το πρωί η απαγόρευση απόπλου στα πλοία ανοιχτού τύπου, ενώ κανονικά εκτελούνται τα ακτοπλοϊκά δρομολόγια με πλοία κλειστού τύπου.

Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.

Διαβάστε επίσης:

Πέθανε η χήρα του Μανώλη Καντάρη, του άνδρα που δολοφόνησαν το 2011 για μια κάμερα

Η Επιτροπή Εμπειρογνωμόνων συνεδριάζει έκτακτα για τη μετάλλαξη της Μποτσουάνα

«Σφάχτηκαν» Πάνια - Τσαλίκης: «Είναι περίεργο να μου κάνεις συνέντευξη και να μην έχεις ενημερωθεί»