Καιρός: Επικίνδυνη η κακοκαιρία που έρχεται – Πού θα χιονίσει τις επόμενες ημέρες

Μάριος Καλογερόπουλος

Καιρός: Ο Κλέαρχος Μαρουσάκης ανέλυσε την κακοκαιρία που ξεκινάει από σήμερα – Σε ποιες περιοχές θα έχουμε χιονοπτώσεις
INTIME - Φωτογραφία αρχείου

Καιρός: Ο Κλέαρχος Μαρουσάκης ανέλυσε την κακοκαιρία που ξεκινάει από σήμερα – Σε ποιες περιοχές θα έχουμε χιονοπτώσεις

Αλλαγή του καιρού από σήμερα, Δευτέρα, με τα διαδοχικά βαρομετρικά χαμηλά από την κεντρική Ευρώπη που μετατοπίζονται προς τα ανατολικά τμήματα με τα περισσότερα φαινόμενα – βροχές και χιονοπτώσεις – να αναμένονται κυρίως αύριο, Τρίτη και μεθαύριο, Τετάρτη καθώς αναμένονται και πολύ ψυχρές αέριες μάζες από τη βόρεια Ευρώπη.

Σύμφωνα με τον Κλέαρχο Μαρουσάκη πολύ πιθανότατα θα έχουμε χιονοπτώσεις σε χαμηλά υψόμετρα στον ανατολικό ηπειρωτικό κορμό της χώρας καθώς το ατμοσφαιρικό βουνό από την ιβηρική χερσόνησο θα φέρει τις ψυχρές αέριες μάζες στη χώρα μας.

Όπως είπε ο κ. Μαρουσάκης «το κύμα κακοκαιρίας έχει αρκετά μεγάλη δυναμική» με την πιο επικίνδυνη ημέρα να είναι η Τρίτη όπου αναμένονται ισχυρές βροχές και καταιγίδες στη Θεσσαλία, τις Σποράδες, την Εύβοια και την ανατολική Στερεά.

Την Τετάρτη τα φαινόμενα αυτά, είπε ο κ. Μαρουσάκης, θα περιορίζονται από την Πίνδο και προς τα ανατολικά και την Πέμπτη στα πιο νότια της χώρας «όμως ό,τι πέφτει θα είναι χιόνι ακόμα και σε χαμηλά υψόμετρα γιατί πέφτει η θερμοκρασία».

«Την Τετάρτη και την Πέμπτη μια πολική αέρια μάζα πλαισιώνει τη χώρα μας και έτσι Πέμπτη και Παρασκευή θα έχουμε ισχυρό παγετό ειδικά στη βόρεια Ελλάδα με τη θερμοκρασία να φτάνει έως και τους -12 βαθμούς στην Κεντρική Μακεδονία» είπε ο Κλέαρχος Μαρουσάκης κάνοντας λόγο για χιονοπτώσεις από το Πήλιο και πιο νότια.

Όσον αφορά τη βελτίωση του καιρού ο Κλέαρχος Μαρουσάκης είπε ότι αυτή θα έρθει από την Πέμπτη οπότε «θα έχουμε κρύο αλλά όχι φαινόμενα».

Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.

Διαβάστε επίσης:

Σεισμός στη Φλώρινα: Αγωνία στους κατοίκους – Προβληματισμός σε Λέκκα και Τσελέντη για την περιοχή

Survivor: Αυτός είναι ο τέταρτος υποψήφιος παίκτης προς αποχώρηση

Προσοχή: Ποιοι πρέπει να βάλουν ένα «Σ» στο τζάμι του αυτοκινήτου και γιατί – Το πρόστιμο

ΜΕΛΟΣ ened Monetized by DPG Digital Media Group ©2010-2024 ⚡ Newsbomb.gr - All rights reserved