ΚΑΙΡΟΣ

Καιρός – Μαρουσάκης: Από σήμερα το ισχυρό κύμα κακοκαιρίας - Το Σαββατοκύριακο η κορύφωσή του

Καιρός – Μαρουσάκης: Από σήμερα το ισχυρό κύμα κακοκαιρίας - Το Σαββατοκύριακο η κορύφωσή του
Καιρός: Ο Κλέαρχος Μαρουσάκης αναλύει γιατί το κύμα κακοκαιρίας που έρχεται το Σαββατοκύριακο είναι ισχυρή και επικίνδυνη
ΙΝΤΙΜΕ/Φωτογραφία αρχείου

Καιρός: Ο Κλέαρχος Μαρουσάκης αναλύει γιατί το κύμα κακοκαιρίας που έρχεται το Σαββατοκύριακο είναι ισχυρή και επικίνδυνη

Για νέα αλλαγή του καιρού με ισχυρό κύμα κακοκαιρίας προειδοποιεί σε αναλυτική ανάρτησή του στο Facebook ο Κλέαρχος Μαρουσάκης προειδοποιώντας για έντονες χιονοπτώσεις αλλά και για πλημμύρες σε αρκετές περιοχές της Ελλάδας.

Ο Κλέαρχος Μαρουσάκης σημειώνει ότι η κακοκαιρία «με κύρια χαρακτηριστικά τις πυκνές χιονοπτώσεις ακόμη και σε πεδινές περιοχές της κεντρικής και βόρειας χώρας, τις έντονες βροχές - καταιγίδες προς τα νότια τμήματα» θα γίνει αισθητή από το βράδυ σήμερα, Παρασκευή, ξεκινώντας από τα δυτικά και τα βόρεια.

Σύμφωνα με τον μετεωρολόγο του ΟΡΕΝ το Σαββατοκύριακο αναμένεται η κορύφωση της κακοκαιρίας με ενδεχόμενα προβλήματα από χιονοπτώσεις και καταιγίδες που μπορεί να δημιουργήσουν πλημμυρικά φαινόμενα προς τα νότια της χώρας.

Από το νέο αυτό κύμα κακοκαιρίας θα επηρεαστεί και ο νομός Αττικής όπου, σύμφωνα με τον Κλέαρχο Μαρουσάκη, αναμένονται ισχυρές βροχές και πυκνές χιονοπτώσεις προς τα βόρεια ορεινά – ημιορεινά και «αυτή η εξέλιξη μπορεί να οδηγήσει σε απότομο λιώσιμο του χιονιού το οποίο με τη σειρά του μπορεί να προκαλέσει πλημμυρικά επεισόδια».

Ο Κλέαρχος Μαρουσάκης ζητά, τέλος, ειδική προσοχή για όσους διαμένουν στα Βίλια αλλά και σε όσους θα κινηθούν στην εθνική οδό Αθηνών-Θεσσαλονίκης, στην Πελοπόννησο και την Εύβοια

Η ανάρτηση του Κλέαρχου Μαρουσάκη για τον καιρό και την κακοκαιρία

Νέο ισχυρό κύμα κακοκαιρίας θα επηρεάσει τη χώρα μας από το βράδυ της Παρασκευής και από τα δυτικά και βόρεια με κύρια χαρακτηριστικά τις πυκνές χιονοπτώσεις ακόμη και σε πεδινές περιοχές της κεντρικής και βόρειας χώρας, τις έντονες βροχές - καταιγίδες προς τα νότια τμήματα.

Αιτία γι' αυτή την εξέλιξη είναι η κάθοδος πολικών αερίων μαζών από τη βόρεια Ευρώπη οι οποίες καθώς θα αλληλεπιδράσουν με θερμότερες και υγρότερες στις θαλάσσιες εκτάσεις γύρω από τη χώρα μας θα σχηματίσουν ένα ισχυρό βαρομετρικό χαμηλό το οποίο θα προκαλέσει και πάλι κακοκαιρία στην περιοχή μας.

Στον πρώτο μας χάρτη μπορείτε να παρακολουθήσετε την ροή των πολικών αερίων μαζών (μπλε αποχρώσεις) από τα βόρεια τμήματα της Γηραιάς ηπείρου προς τη χώρα μας.

ΔΥΣΚΟΛΕΣ ΗΜΕΡΕΣ ΤΟ ΣΑΒΒΑΤΟ ΚΑΙ Η ΚΥΡΙΑΚΗ

Το διήμερο Σάββατο - Κυριακή ενδέχεται να έρθουμε αντιμέτωποι και πάλι με προβλήματα εξαιτίας των καιρικών φαινομένων. Πιο συγκεκριμένα πυκνές χιονοπτώσεις θα σημειωθούν ακόμη και σε πεδινές - ημιπεδινές περιοχές ή περιοχές πολύ χαμηλού υψομέτρου προς την Ήπειρο, τη δυτική Μακεδονία, τη Θεσσαλία, την Στερεά, την Πελοπόννησο αλλά και την Εύβοια.

Προς τα νότια τμήματα της χώρας μας θα εκδηλωθούν ισχυρές βροχές - καταιγίδες ικανές να δημιουργήσουν πλημμυρικά φαινόμενα.

Στον δεύτερο χάρτη μας μπορείτε να παρακολουθήσετε την πορεία - εξέλιξη των φαινομένων όπου με τις λευκές αποχρώσεις αποτυπώνονται οι χιονοπτώσεις και με τις μπλε οι βροχές - καταιγίδες.

ΠΡΟΣΟΧΗ ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΑΤΤΙΚΗ

Από το νέο αυτό κύμα κακοκαιρίας θα επηρεαστεί και ο νομός Αττικής όπου αναμένονται ισχυρές βροχές και πυκνές χιονοπτώσεις προς τα βόρεια ορεινά - ημιορεινά. Αυτή η εξέλιξη μπορεί να οδηγήσει σε απότομο λιώσιμο του χιονιού το οποίο με τη σειρά του μπορεί να προκαλέσει πλημμυρικά επεισόδια. Προς το απόγευμα βράδυ του Σαββάτου δεν αποκλείεται να δούμε να χιονίζει και πιο χαμηλά προς τα υπερβόρεια του νομού.

ΠΡΟΣΟΧΗ ΣΤΑ ΒΙΛΙΑ

Τα προγνωστικά στοιχεία θέλουν μέσα στο Σάββατο να πέφτουν μεγάλες ποσότητες χιονιού ξανά στα Βίλια, μία περιοχή που έχει βάλει ήδη μεγάλο όγκο χιονιού.

ΑΛΥΣΙΔΕΣ ΣΤΟ ΕΘΝΙΚΟ - ΕΠΑΡΧΙΑΚΟ ΟΔΙΚΟ ΔΙΚΤΥΟ

Με αντιολισθητικές αλυσίδες ή χιονολάστιχα θα πρέπει να είναι εφοδιασμένοι όσοι αναμένεται να κινηθούν στον ηπειρωτικό κορμό από Αττική και πιο πάνω, όπως και στην Πελοπόννησο αλλά και την Εύβοια. Εννοείται βέβαια σε ορεινά - ημιορεινά σχεδόν όλης της χώρας.

Να σημειώσουμε κλείνοντας ότι την κακοκαιρία αυτή θα τη συνοδεύουν θυελλώδεις άνεμοι προς τα κεντρικά και νότια γεωγραφικά διαμερίσματα ικανοί και αυτοί να δημιουργήσουν προβλήματα τόσο στη ξηρά όσο και στη θάλασσα. Προετοιμαζόμαστε κατάλληλα !!!

Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.

Διαβάστε επίσης:

Μαρουσάκης στο Newsbomb.gr: Συναγερμός για πλημμύρες σε Αττική και Εύβοια τις επόμενες ημέρες

Καιρός: Προειδοποίηση Αρναούτογλου - «Προσοχή για το απότομο λιώσιμο του χιονιού»