ΚΑΙΡΟΣ

Γιαννόπουλος στο Newsbomb.gr: «Τελευταία καλοκαιρινή μέρα σήμερα» - Πού θα «χτυπήσει» η κακοκαιρία

Γιαννόπουλος στο Newsbomb.gr: «Τελευταία καλοκαιρινή μέρα σήμερα» - Πού θα «χτυπήσει» η κακοκαιρία
Πολλές βροχές Παρασκευή και κυρίως το Σάββατο.
Intime News / Φωτογραφία Αρχείου

Καιρός: Έρχεται «ψυχρό» Σαββατοκύριακο με καταιγίδες - Αισθητή πτώση της θερμοκρασίας - Τελευταία ζεστή μέρα η σημερινή 

Προ των πυλών για στροφή 180 μοιρών είναι έτοιμος να κάνει ο καιρός ρίχνοντας την θερμοκρασία και φέρνοντας έντονες βροχές και καταιγίδες.

Ο μετεωρολόγος Παναγιώτης Γιαννόπουλος μιλώντας στο Newsbomb.gr αναφέρθηκε στο σκηνικό αστάθειας του καιρού που θα επικρατήσει τις προσεχείς ημέρες και θα αρχίσει σταδιακά να κάνει την εμφάνισή του από την Παρασκευή.

Ο καιρός για σήμερα, Πέμπτη 6 Ιουλίου, θα είναι γενικά αίθριος με πρόσκαιρες νεφώσεις κυρίως τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες στα ηπειρωτικά με τοπικούς όμβρους και πιθανώς μεμονωμένες καταιγίδες κυρίως στην ανατολική Μακεδονία, τη Θράκη και τα υπόλοιπα ορεινά.

Η μέγιστη τιμή της θερμοκρασίας σήμερα θα βρίσκεται στους 36 με 37 βαθμούς στα ηπειρωτικά ενώ η αισθητή πτώση θα γίνει το Σαββατοκύριακο.

«Η τελευταία καλοκαιρινή μέρα θα είναι η σημερινή. Η θερμοκρασία θα πέσει στα Κεντρικά και Νότια στους 36 βαθμούς ενώ στην Αθήνα στους 35 βαθμούς», είπε ο κ. Γιαννόπουλος στο Newsbomb.gr.

Μεταβολή θα παρουσιάσει ο καιρός στη χώρα με αυξημένες νεφώσεις, τοπικές βροχές και καταιγίδες την Παρασκευή και το Σάββατο.

«Έρχονται βροχές και καταιγίδες που θα “χτυπήσουν” το Ιόνιο, τα Ηπειρωτικά και το Βόρειο Αιγαίο», είπε.

Και πρόσθεσε: «Στις Κυκλάδες, τη Κρήτη και τα Δωδεκάνησα θα είναι καλοκαίρι. Αυτές οι περιοχές δεν θα επηρεαστούν από την κακοκαιρία».

«Στα Βορειοδυτικά από το πρωί της Παρασκευής θα εχουμε χιλιάδες κεραυνούς, ενώ βροχές και καταιγίδες θα σημειωθούν στα Ηπειρωτικά, τις Σποράδες και την Εύβοια. Η θερμοκρασία θα πέσει βόρεια», ανέφερε ο κ. Γιαννόπουλος.

Ο χάρτης της ΕΜΥ για το βράδυ της Παρασκευής.
ΕΜΥ



Το Σάββατο στο Ιόνιο, στα ηπειρωτικά, στις Σποράδες, στην Εύβοια και βαθμιαία στα νησιά του βόρειου και ανατολικού Αιγαίου, θα σημειωθούν νεφώσεις με τοπικές βροχές και σποραδικές καταιγίδες. «Καταιγίδες θα σημειωθούν το Σάββατο στα κεντρικά και βόρεια τμήματα της χώρας Θεσσαλία κεντρική Μακεδονία και Εύβοια», πρόσθεσε.

«Στην Αττική το Σάββατο θα σημειωθούν πρόσκαιρες καταιγίδες ενώ εντυπωσιακή θα είναι η πτώση της θερμοκρασίας στην Αθήνα όπου οριακά ο υδράργυρος θα ξεπεράσει τους 30 βαθμούς», τόνισε.

«Τα φαινόμενα θα αρχίσουν να εξασθενούν από το απόγευμα του Σαββάτου στα περισσότερα μέρη της Ελλάδας ενώ την Κυριακή στα Βόρεια τμήματα της χώρας, Μακεδονία και Θράκη, θα έχουμε βροχές», υπογράμμισε.

Τέλος, ο μετεωρολόγος Παναγιώτης Γιαννόπουλος μιλώντας στο Newsbomb.gr υπογράμμισε ότι «μέχρι τις 17 Ιουλίου δεν προβλέπεται σοβαρή ζέστη».

Ο χάρτης του meteo.gr για τον καιρό του Σαββάτου.meteo.gr

Ο καιρός στην υπόλοιπη χώρα

Μακεδονία, Θράκη

Στην ανατολική Μακεδονία και τη Θράκη λίγες νεφώσεις, πρόσκαιρα αυξημένες τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες με τοπικούς όμβρους και πιθανώς μεμονωμένες καταιγίδες. Στις υπόλοιπες περιοχές λίγες νεφώσεις το μεσημέρι-απόγευμα.

Άνεμοι: Από βόρειες διευθύνσεις 3 με 5 και στην κεντρική Μακεδονία πρόσκαιρα το πρωί έως 6 μποφόρ. Σταδιακή εξασθένηση από το βράδυ.

Θερμοκρασία: Από 18 έως 35 βαθμούς Κελσίου.

Νησιά Ιονίου, Ήπειρος, δυτική Στερεά, δυτική Πελοπόννησος

Γενικά αίθριος. Τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες στα ηπειρωτικά θα αναπτυχθούν νεφώσεις και στη δυτική Πελοπόννησο καθώς και στα ορεινά των υπολοίπων περιοχών θα εκδηλωθούν τοπικοί όμβροι και πιθανώς μεμονωμένες καταιγίδες.

Άνεμοι: Βορειοδυτικοί 3 με 4 και στο Ιόνιο τοπικά 5 μποφόρ.

Θερμοκρασία: Από 19 έως 36 με 37 βαθμούς Κελσίου.

Θεσσαλία, ανατολική Στερεά, ανατολική Πελοπόννησος

Γενικά αίθριος με πρόσκαιρες νεφώσεις τις μεσημβρινές και τις απογευματινές ώρες στα ορεινά, όπου θα εκδηλωθούν τοπικοί όμβροι και πιθανόν μεμονωμένες καταιγίδες.

Άνεμοι: Από βόρειες διευθύνσεις 3 με 5 και πρόσκαιρα το πρωί στα ανατολικά έως 6 μποφόρ. Από το μεσημέρι-μεταβλητοί 3 με 4 μποφόρ.

Θερμοκρασία: Από 19 έως 36 με 37 βαθμούς Κελσίου.

Κυκλάδες, Κρήτη

Αίθριος.

Άνεμοι: Βόρειοι βορειοδυτικοί 5 με 6 μποφόρ και στα ανατολικά πρόσκαιρα 7 μποφόρ.

Θερμοκρασία: Από 22 έως 30 και στη νότια Κρήτη μέχρι 34 βαθμούς Κελσίου.

Νησιά ανατολικού Αιγαίου, Δωδεκάνησα

Αίθριος.

Άνεμοι: Βόρειοι βορειοδυτικοί 5 με 7 μποφόρ.

Θερμοκρασία: Από 23 έως 35 βαθμούς Κελσίου.

Σχετικές ειδήσεις