ΚΑΙΡΟΣ

Καιρός: Βοριάδες μέχρι την Τετάρτη – Πότε έρχεται ο καύσωνας που θα φέρει μέχρι και 42αρια

Καιρός: Βοριάδες μέχρι την Τετάρτη – Πότε έρχεται ο καύσωνας που θα φέρει μέχρι και 42αρια
INTIME/Φωτογραφία αρχείου

Καιρός: Η εβδομάδα ξεκινά με βοριάδες αλλά αναμένεται να κλείσει με ζέστη

Με καλές για την εποχή θερμοκρασίες και ισχυρούς βοριάδες στο Αιγαίο θα κυλήσει ο καιρός τουλάχιστον μέχρι την Τετάρτη σύμφωνα με τον μετεωρολόγο του ΟΡΕΝ Κλέαρχο Μαρουσάκη.

Αντίθετα πιο αυξημένη θα είναι η ζέστη τα επόμενα 24ωρα στις περιοχές της δυτικής Ελλάδας και τις περιοχές του νότιου-νοτιοανατολικού Αιγαίου.

Την ίδια ώρα η δυτική Ευρώπη φλέγεται με τις θερμές αέριες μάζες που θα επηρεάσουν εκτός από την Ισπανία και την Πορτογαλία, τη Γαλλία και την Αγγλία αλλά και τα νότια και δυτικά της Γερμανίας.

Σύμφωνα με τον Κλέαρχο Μαρουσάκη οι θερμοκρασίες της τάξης των 33-34 βαθμών Κελσίου θα παραμείνουν στις περιοχές που «βρέχει» το Αιγαίο τουλάχιστον μέχρι την Τετάρτη.

Καιρός: Η πρόγνωση της ΕΜΥ

Όπως, όμως, αναφέρει και η ΕΜΥ στην πρόγνωσή της ακολουθούν ημέρες με αρκετή ζέστη με την άνοδο της θερμοκρασίας να αναμένεται από την Πέμπτη και να συνεχίζεται με μεγαλύτερη ένταση την Παρασκευή και το Σάββατο.

ΠΡΟΓΝΩΣΗ ΓΙΑ ΤΗN ΠΕΜΠΤΗ 21-07-2022
Γενικά αίθριος καιρός. Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις 4 με 6 και στο Αιγαίο 7 μποφόρ, με μικρή εξασθένηση το βράδυ. Η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή άνοδο στα δυτικά.

ΠΡΟΟΠΤΙΚΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 22-07-22 ΚΑΙ ΤΟ ΣΑΒΒΑΤΟ 23-07-22
Γενικά αίθριος καιρός. Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις 3 με 5 και στο Αιγαίο 6 και το Σάββατο πρόσκαιρα τοπικά έως 7 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα σημειώσει άνοδο.

Την ίδια εικόνα μεταφέρει και το αμερικανικό προγνωστικό μοντέλο (GFS) σύμφωνα με το οποίο η θερμή εισβολή τις τελευταίες ημέρες του Ιουλίου θα ανεβάσει τη θερμοκρασία στους 42-43 βαθμούς Κελσίου, στην περιοχή της Θεσσαλίας.

Σχετικές ειδήσεις