ΚΑΙΡΟΣ

Καιρός - Γιαννόπουλος στο Newsbomb.gr: Πτώση της θερμοκρασίας - Πού και πότε έρχονται καταιγίδες

Καιρός - Γιαννόπουλος στο Newsbomb.gr: Πτώση της θερμοκρασίας - Πού και πότε έρχονται καταιγίδες
Υποχωρεί λίγο η θερμοκρασία, σήμερα Τρίτη 26 Ιουλίου.
Intime News / Φωτογραφία αρχείου

Μικρή πτώση της θερμοκρασίας θα σημειώσει ο καιρός αυτή την εβδομάδα σύμφωνα με τα όσα είπε ο μετεωρολόγος Παναγιώτης Γιαννόπουλος στο Newsbomb.gr.

Ο μετεωρολόγος Παναγιώτης Γιαννόπουλος, μιλώντας στο Newsbomb.gr το πρωί της Τρίτης ανέφερε ότι έπειτα από τις υψηλές θερμοκρασίες που σημειώθηκαν στη χώρα το περασμένο Σαββατοκύριακο φαίνεται πως ο υδράργυρος θα υποχωρήσει σταδιακά.

Για σήμερα, Τρίτη 26 Ιουλίου, ο κ. Γιαννόπουλος ανέφερε ότι «η θερμοκρασία υποχωρεί λίγο ωστόσο θα κυμαίνεται σε υψηλά για την εποχή επίπεδα για αρκετές ημέρες ακόμη. Σήμερα θα σημειωθεί μια μικρή πτώση της θερμοκρασίας. Στην Αθήνα ο υδράργυρος θα φτάσει τους 37 βαθμούς κελσίου, στα Ηπειρωτικά τους 37 με 39 βαθμούς, στη Βόρεια Ελλάδα τους 36 βαθμούς και στα νησιά του Ιονίου τους 37 βαθμούς».

«Αύριο, θα έχουμε παρόμοιες καιρικές συνθήκες. Το θερμόμετρο στα ηπειρωτικά, νότια και στην Αθήνα θα φτάσει στα επίπεδα των 37 βαθμών», είπε ο κ. Γιαννόπουλος στο Newsbomb.gr.

To σκηνικό του καιρού αλλάζει την Πέμπτη για τις ορεινές περιοχές της χώρας. «Την Πέμπτη αναμένονται τοπικές καταιγίδες σε πολλές ηπειρωτικές περιοχές στα κεντρικά και τα βόρεια (σ.σ. δυτική Στερεά Ελλάδα, Θεσσαλία, Ήπειρο, δυτική και κεντρική Μακεδονία) oι οποίες θα συνοδεύονται με αρκετούς κεραυνούς όμως όχι με μεγάλες ποσότητες νερού», είπε και πρόσθεσε: «Στην Αθήνα η θερμοκρασία θα αγγίξει τους 37 με 38 βαθμούς».

Μικρή πτώση της θερμοκρασίας θα σημειωθεί την Παρασκευή «στο βόρειο Αιγαίο, οι βοριάδες θα φτάσουν τα 7 μποφόρ. Η ζέστη επιστρέφει το Σαββατοκύριακο. Το θερμόμετρο στην Αθήνα μείνει στους 37 βαθμούς, αλλά στα ηπειρωτικά η θερμοκρασία θα φτάσει στους 38 με 39 βαθμούς».

Κλείνοντας ο κ. Γιαννόπουλος αποκάλυψε ότι: «Μέχρι τις 10 Αυγούστου στην Αθήνα το θερμόμετρο δεν θα πέσει κάτω από 35 βαθμούς κελσίου».

Αναλυτικά η πρόγνωση του καιρού για σήμερα Τρίτη 26 Ιουλίου 2022

Γενικά αίθριο καιρό προβλέπει για σήμερα η ΕΜΥ με πρόσκαιρες νεφώσεις στα ηπειρωτικά τις μεσημβρινές και τις απογευματινές ώρες, οπότε είναι πιθανό να σημειωθούν τοπικοί όμβροι στα ορεινά της Μακεδονίας.

Οι άνεμοι πνέουν, στο Ιόνιο μεταβλητοί 3 με 4 μποφόρ και στο Αιγαίο βόρειοι 5 με 6 μποφόρ.

Η θερμοκρασία παρά τη μικρή πτώση θα διατηρηθεί σε υψηλά επίπεδα.

Γενικά αίθριος ο καιρός στην Αττική με τους ανέμους να πνέουν βορειοανατολικοί 3 με 4 και στα ανατολικά 5 μποφόρ. Η θερμοκρασία κυμαίνεται από 25 έως 38 βαθμούς κελσίου με τη μέγιστη στα παραθαλάσσια να είναι 3 με 4 βαθμούς χαμηλότερη.

Στη Θεσσαλονίκη, γενικά αίθριος καιρός με πρόσκαιρες νεφώσεις τις μεσημβρινές ώρες στα γύρω ορεινά. Οι άνεμοι πνέουν μεταβλητοί 3 με 4 μποφόρ και τη θερμοκρασία να κυμαίνεται μεταξύ 23 και 35 βαθμούς κελσίου.

Ο καιρός στην υπόλοιπη χώρα σήμερα Τρίτη 26 Ιουλίου 2022

Μακεδονία, Θράκη

Γενικά αίθριος, με πρόσκαιρες νεφώσεις κατά τόπους το μεσημέρι και το απόγευμα στα ορεινά της Μακεδονίας, όπου υπάρχει πιθανότητα να σημειωθούν όμβροι.

Άνεμοι: Μεταβλητοί 2 με 4 μποφόρ.

Θερμοκρασία: Από 22 έως 36 βαθμούς Κελσίου.

Νησιά Ιονίου, Ήπειρος, δυτική Στερεά, δυτική Πελοπόννησος

Γενικά αίθριος. Τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες θα αναπτυχθούν πρόσκαιρες νεφώσεις στα ορεινά της Ηπείρου, της δυτικής Στερεάς και της δυτικής Πελοποννήσου.

Άνεμοι: Μεταβλητοί 3 με 4 μποφόρ.

Θερμοκρασία: Από 22 έως 39 και στα νησιά του Ιονίου έως 36 βαθμούς Κελσίου.

Θεσσαλία, ανατολική Στερεά, ανατολική Πελοπόννησος

Γενικά αίθριος, με πρόσκαιρες νεφώσεις τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες στα ορεινά.

Άνεμοι: Μεταβλητοί 3 με 4 μποφόρ και στα ανατολικά και νότια βορειοανατολικοί έως 5 μποφόρ.

Θερμοκρασία: Από 22 έως 38 και κατά τόπους μέχρι 39 βαθμούς Κελσίου.

Κυκλάδες, Κρήτη

Αίθριος.

Άνεμοι: Βόρειοι βορειοδυτικοί 5 με 6 μποφόρ.

Θερμοκρασία: Από 24 έως 34 και στην Κρήτη έως 37 βαθμούς Κελσίου.

Νησιά ανατολικού Αιγαίου, Δωδεκάνησα

Αίθριος.

Άνεμοι: Από βόρειες διευθύνσεις 5 με 6 μποφόρ.

Θερμοκρασία: Από 24 έως 37 βαθμούς Κελσίου.

Εύβοια

Καιρός: Γενικά αίθριος.

Άνεμοι: Από βόρειες διευθύνσεις 3 με 4 και στα νότια τοπικά 5 με 6 μποφόρ.

Θερμοκρασία: Από 23 έως 36 βαθμούς Κελσίου.

Σχετικές ειδήσεις