ΚΑΙΡΟΣ

Κακοκαιρία Μπάρμπαρα: Μέχρι την Τετάρτη το κύμα - Ως 60 εκατοστά τα χιόνια στην Αττική

Κακοκαιρία Μπάρμπαρα: Μέχρι την Τετάρτη το κύμα - Ως 60 εκατοστά τα χιόνια στην Αττική
Newsbomb.gr/Χάρης Γκίκας

Η κακοκαιρία «Μπάρμπαρα» που σφυροκοπά τη χώρα μας από το απόγευμα του Σαββάτου και έχει κινητοποιήσει τον κρατικό μηχανισμό, θα συνεχιστεί μέχρι και την Τετάρτη, 7 Φεβρουαρίου, με πυκνές χιονοπτώσεις ακόμη και σε χαμηλά υψόμετρα

Μέχρι την Τετάρτη θα μείνει στη χώρα μας η κακοκαιρία «Μπάρμπαρα» με τα χιόνια να φτάνουν ακόμη και τα 60 εκατοστά στην Αττική. Η κακοκαιρία «Μπάρμπαρα» που σφυροκοπά τη χώρα μας από το απόγευμα του Σαββάτου και έχει κινητοποιήσει τον κρατικό μηχανισμό, σύμφωνα με τη νέα πρόγνωση του Meteo.gr, θα συνεχιστεί μέχρι και την Τετάρτη, 7 Φεβρουαρίου, με πυκνές χιονοπτώσεις ακόμη και σε χαμηλά υψόμετρα των ανατολικών ηπειρωτικών περιοχών, της Εύβοιας και της Κρήτης, καθώς επίσης με βροχές ή χιονόνερο στο Αιγαίο.

Παράλληλα, σήμερα Δευτέρα θυελλώδεις και τις πρωινές ώρες τοπικά πολύ θυελλώδεις βόρειοι άνεμοι θα πνέουν στο Αιγαίο.

Σύμφωνα με τη νέα πρόγνωση για τον καιρό, το εκτιμώμενο ύψος χιονιού για την περίοδο από το απόγευμα της Κυριακής έως και την Τετάρτη, είναι το εξής:

  • Στην Αττική, το ύψος του χιονιού υπολογίζεται στα 10-30 εκατοστά ενώ σε μεγαλύτερα υψόμετρα το ύψος του χιονιού αναμένεται να φτάσει τα 40-60 εκατοστά. Στα δυτικά και βόρεια τμήματα του νομού, τοπικά εκτιμάται ότι θα σημειωθούν έως και 20-40 εκατοστά χιονιού. Στην Αττική, οι σημαντικότερες χιονοστρώσεις αναμένονται κυρίως στα βορειότερα τμήματα, όπου είναι πιθανό να σημειωθούν έως και 10 εκατοστά χιονιού, ενώ μικρότερες πιθανότητες για κάποια χιονόστρωση υπάρχουν στα πιο κεντρικά και νότια τμήματα του λεκανοπεδίου.
  • Στην Εύβοια, όπου αναμένονται τα μεγαλύτερα ύψη χιονιού κυρίως στα ορεινά και ημιορεινά, είναι πιθανό να σημειωθούν έως 60-80 εκατοστά χιονιού, ενώ και σε πεδινές περιοχές αναμένεται χιονόστρωση στο μεγαλύτερο μέρος του νησιού.
  • Στην υπόλοιπη Ανατολική Στερεά, οι σημαντικότερες χιονοστρώσεις αναμένονται σε τμήματα της Βοιωτίας όπου αναμένονται έως και 20 – 40 εκατοστά χιονιού σε πεδινά τμήματα, ενώ και στα ανατολικότερα τμήματα της Φθιώτιδας αναμένονται 10-20 εκατοστά χιονιού. Τα σημαντικότερα ύψη χιονιού αναμένονται κυρίως στα ορεινά και ημιορεινά τμήματα.

    Παράλληλα, θυελλώδεις και τοπικά πολύ θυελλώδεις βόρειοι άνεμοι θα πνέουν στο Αιγαίο κατά τη διάρκεια της Δευτέρας, με σταδιακή εξασθένηση από τις μεσημεριανές ώρες.

Κακοκαιρία Μπάρμπαρα Νέα πρόγνωση για χιόνια από τον Κλέαρχο Μαρουσάκη

Η κακοκαιρία «Μπάρμπαρα» σφυροκοπά τη χώρα και, σύμφωνα με τη νέα έκτακτη πρόγνωση του μετεωρολόγου, Κλέαρχου Μαρουσάκη, τις επόμενες ώρες αναμένονται ακόμη πιο ισχυρές χιονοπτώσεις αλλά και χιονοστρώσεις.

Σύμφωνα με τη νέα πρόγνωση του καιρού από τον Κλέαρχο Μαρουσάκη, θα ακολουθήσουν έντονες χιονοπτώσεις τις επόμενες ώρες και σε συνδυασμό με τις χαμηλές θερμοκρασίες θα οδηγούν σε χιονοστρώσεις.

Σχετικές ειδήσεις