ΚΑΙΡΟΣ

Κακοκαιρία Μπάρμπαρα: - 16,2 έφτασε η θερμοκρασία στο Σέλι Ημαθίας

Κακοκαιρία Μπάρμπαρτα
Πού έφτασε η θερμοκρασία σε αρκετές περιοχές της Ελλάδας λόγω της κακοκαιρίας Μπάρμπαρα. 
Eurokinissi

Πού έφτασε η θερμοκρασία σε αρκετές περιοχές της Ελλάδας λόγω της κακοκαιρίας Μπάρμπαρα

Η κακοκαιρία «Μπάρμπαρα» συνεχίζεται στη χώρα με την ΕΜΥ να επικαιροποιεί το πρωί της Τετάρτης το έκτακτο δελτίο καιρού.

Διψήφιες αρνητικές θερμοκρασίες είχαν την Τετάρτη αρκετές περιοχές της Ελλάδας, καθώς η κακοκαιρία Μπάρμπαρα εκτός από τα χιόνια που έπεσαν τις τελευταίες ημέρες και θα συνεχιστούν μέχρι την Πέμπτη στην Αττική, έχει δημιουργήσει και συνθήκες ισχυρού παγετού στα βόρεια τμήματα της χώρας.

Σύμφωνα με το δίκτυο των αυτόματων μετεωρολογικών σταθμών του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών/Meteo.gr στο Σέλι Ημαθίας είχε -16,2 βαθμούς και οι επόμενες χαμηλότερες ελάχιστες θερμοκρασίες καταγράφηκαν σε Άγιο Παύλο Ημαθίας (-14,1), Περτούλι Τρικάλων (-13,4), Οχυρό Νευροκοπίου (-13,2), Μαυρολιθάρι Φωκίδας (-12,7) και Νευροκόπι (-12,7 βαθμοί).

Σύμφωνα με τα προγνωστικά στοιχεία του Meteo, έως τις απογευματινές ώρες σήμερα προβλέπονται τοπικές χιονοπτώσεις σε περιοχές με χαμηλό υψόμετρο της Μαγνησίας, της Κεντρικής και Ανατολικής Στερεάς Ελλάδας, της Εύβοιας, της Βορειοανατολικής Πελοποννήσου καθώς επίσης και στα ορεινά και ημιορεινά τμήματα της Κρήτης.

Οι χιονοπτώσεις στη Φθιώτιδα και στη Βοιωτία θα είναι τοπικά έντονες, ενώ βαθμιαία από το απόγευμα τα φαινόμενα πρόσκαιρα θα εξασθενήσουν, με πιθανότητα ενίσχυσής τους τις μεταμεσονύχτιες ώρες της Πέμπτης.