ΚΑΙΡΟΣ

Καιρός: Έρχονται βροχές και καταιγίδες - Πόσο επηρεάζεται η Αθήνα από την κακοκαιρία

Καιρός: Έρχονται βροχές και καταιγίδες - Πόσο επηρεάζεται η Αθήνα από την κακοκαιρία
Eurokinissi

Από την άνοιξη στο φθινόπωρο ή αλλιώς ο «Μάρτης γδάρτης»! Έρχονται έντονα καιρικά φαινόμενα τις επόμενες τρεις ημέρες με την Αθήνα ωστόσο να μην επηρεάζεται έντονα από τις βροχές και τις καταιγίδες. Ο μετεωρολόγος Παναγιώτης Γιαννόπουλος στο Newsbomb.gr για την πορεία του καιρού

Αλλάζει το καιρικό σκηνικό στη χώρα μας από αύριο Τετάρτη 15 Μαρτίου με την Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία να βγάζει έκτακτο δελτίο επιδείνωσης και την Πολιτική Προστασία να προειδοποιεί.

Ο μετεωρολόγος Παναγιώτης Γιαννόπουλος μίλησε στο Newsbomb.gr για το πώς θα κινηθούν τα έντονα φαινόμενα αλλά και το κατά πόσο θα επηρεαστεί η Αθήνα από τις ισχυρές βροχές και καταιγίδες.

«Είναι μια υπέροχη μέρα με θερμοκρασία 18 βαθμούς Κελσίου στην Αττική. Από αύριο έρχεται η αλλαγή», ανέφερε χαρακτηριστικά ο μετεωρολόγος για τη μεγάλη αλλαγή που έρχεται στο καιρικό σκηνικό.

Τα έντονα φαινόμενα θα διαρκέσουν για τρεις ημέρες ξεκινώντας από αύριο Τετάρτη 15 Μαρτίου από τα Δυτικά και φτάνοντας μέχρι την Παρασκευή 17 Μαρτίου στην Κρήτη.

Αρχικά για την Τετάρτη 15 Μαρτίου όπως χαρακτηριστικά αναφέρει ο κ. Γιαννόπουλος «Αύριο η αλλαγή θα είναι αρκετές βροχές αρχικά στα Δυτικά, Ιόνιο, Ήπειρο, Δυτική Στερεά Ελλάδα και Δυτική Πελοπόννησο έως το απόγευμα. Από το απόγευμα και μετά στο Ανατολικό Αιγαίο, δηλαδή προς Μυτιλήνη και Χίο και στα Δωδεκάνησα με βροχές και τοπικές καταιγίδες».

Την Πέμπτη 15 και την Παρασκευή 16 Μαρτίου θα σημειωθούν κυρίως βοριάδες με μια μικρή πτώση στη θερμοκρασία. Χαρακτηριστικά όπως αναφέρει ο κ. Γιαννόπουλος την Παρασκευή ιδιαίτερα «θα έχει περισσότερες βροχές στο Αιγαίο, τις Σποράδες, το Ανατολικό Αιγαίο, τις Κυκλάδες, την Κρήτη και τα Δωδεκάνησα».

Οι άνεμοι θα είναι τοπικά θυελλώδεις με ανέμους που θα φτάνουν τα 8 μποφόρ.

Καιρός: Οι περιοχές που θα δούμε χιόνια

Ο χειμώνας είναι ακόμα εδώ και μπορεί στις νοτιότερες περιοχές να μην έχει χιονίσει αλλά όπως φαίνεται άσπρη μέρα θα δούνε μερικές περιοχές στα ηπειρωτικά.

Σύμφωνα με τον μετεωρολόγο, «χιόνια θα πέσουν στα ηπειρωτικά ορεινά την Τετάρτη το βράδυ και την Πέμπτη το πρωί. Τα ξημερώματα της Πέμπτης θα χιονίσει στις ημιορεινές περιοχές της Δυτικής Μακεδονίας».

Ο καιρός στην Αθήνα

Στην Αθήνα σύμφωνα με τον μετεωρολόγο «θα βρέξει το βράδυ της Τετάρτης αλλά όχι κάτι σημαντικό. Δεν επηρεάζεται ιδιαίτερα η Αθήνα από τα έντονα καιρικά φαινόμενα στη χώρα. Την Πέμπτη θα έχει ξανά βροχές αλλά όχι κάτι ιδιαίτερο».

Η θερμοκρασία θα πέσει στην πρωτεύουσα την Παρασκευή 16 Μαρτίου.