ΚΑΙΡΟΣ

Καιρός: Πώς θα κάνουμε Πάσχα - Τι λένε Σάκης Αρναούτογλου και Κλέαρχος Μαρουσάκης

Καιρός: Πώς θα κάνουμε Πάσχα - Τι λένε Σάκης Αρναούτογλου και Κλέαρχος Μαρουσάκης

Καιρός: Σε ποιες περιοχές της χώρας το σούβλισμα του οβελία θα γίνει υπό βροχή - Αναλυτική πρόγνωση για την Μεγάλη Εβδομάδα

Με βροχερό καιρό θα κυλήσει η Μεγάλη Εβδομάδα σύμφωνα με τον Σάκη Αρναούτογλου.

Ο έμπειρος προγνώστης καιρού, για την Κυριακή του Πάσχα σημειώνει ότι το ψήσιμο του οβελία θα γίνει με καλό καιρό στις περισσότερες περιοχές της χώρας, παρόλο που η μέρα θα ξεκινήσει με κάποιες συννεφιές, ωστόσο στη δυτική Ελλάδα αναμένονται κάποιες μπόρες και καταιγίδες.

Για τη Μεγάλη Εβδομάδα ο Σάκης Αρναούτογλου «βλέπει» βροχερό καιρό, ωστόσο το επόμενο 24ωρο ο καιρός αναμένεται να παρουσιάσει βελτίωση, έτσι τη Μεγάλη Τετ΄ρτη αναμένεται περισσότερη ηλιοφάνεια και λιγότερες συννεφιές ενώ στους νομούς Δράμας, Καβάλας, Ξάνθης, Ροδόπης και Έβρου αναμένονται κάποιες διάσπαρτες μπόρες και τοπικές καταιγίδες τις μεσημβρινές ώρες και μέχρι το απόγευμα. Η θερμοκρασία μέσα στην ημέρα θα αυξηθεί και στα πεδινά θα φτάσει και τους 20 με 21 βαθμούς Κελσίου.

Στην Αττική η μέρα θα ξεκινήσει με ήλιο ενώ από το μεσημέρι αναμένονται κάποιες συννεφιές. Το βράδυ θα επικρατήσει ξαστεριά.
Οι άνεμοι θα πνέουν από δυτικές διευθύνσεις στα 3 με 5 μποφόρ και η θερμοκρασία στους 10 με 22 βαθμούς Κελσίου.

Και στην Θεσσαλονίκη και την Κεντρική Μακεδονία αναμένεται ηλιοφάνεια με πρόσκαιρες συννεφιές τις θερμές ώρες της ημέρας, και το βράδυ ξαστεριά.
Οι άνεμοι θα πνέουν βορειοδυτικοί στα 4 με 5 μποφόρ και η θερμοκρασία στους 9 με 20 βαθμούς Κελσίου.

Την Μεγάλη Πέμπτη ο καιρός θα είναι ανοιξιάτικος, ενώ την Μεγάλη Παρασκευή αναμένονται εκ νέου πρόσκαιρες βροχές στα δυτικά και βόρεια.

Το Μεγάλο Σάββατο η Ανάσταση θα γίνει με καλό καιρό εκτός από λίγες τοπικές συννεφιές και κάποιες μπόρες στα βορειοανατολικά.

Πού θα γίνει υπό βροχή το σούβλισμα του οβελία

Αστάθεια προβλέπει και ο Κλέαρχος Μαρουσάκης για την Μεγάλη Εβδομάδα, ενώ και την Κυριακή του Πάσχα σε μερικές περιοχές αναμένονται βροχές.

Ένα βαρομετρικό χαμηλό το οποίο έρχεται από την Ιταλία είναι αυτό που πρόκειται να φέρει βροχές ανήμερα της Κυριακής του Πάσχα.

Ειδικά για την Μεγάλη Τετάρτη και τη Μεγάλη Πέμπτη σύμφωνα με τον μετεωρολόγο του Open,, προβλέπονται ανοιξιάτικες καιρικές συνθήκες με τον υδράργυρο να εκτοξεύεται στους 24 και 26 βαθμούς.

Την Μεγάλη Παρασκευή, ο καιρός θα είναι μουντός, στο κλίμα της ημέρας, με βροχοπτώσεις στα δυτικά, κεντρικά και βόρεια χωρίς αυτή όμως η εξέλιξη να επηρεάσει την περιφορά των επιτάφιων. Από το απόγευμα στις περισσότερες περιοχές ο καιρός θα ανοίξει.

Ο καιρός θα παρουσιάσει εκ νέου βελτίωση το Μεγάλο Σάββατο και θα είναι αίθριος.

Για την Κυριακή του Πάσχα, ωστόσο, τα νέα για τα δυτικά και βόρεια της χώρας δεν είναι και πολύ καλά, καθώς αναμένονται βροχές προς το απόγευμα, ενώ στην Αττική φαίνεται πως θα ψήσουμε το αρνί με λιακάδα.

Σύμφωνα με τον κ. Μαρουσάκη, «η αστάθεια του καιρού επηρεάζεται από το χαμηλό βαρομετρικό από την περιοχή της Ιταλίας που θα προσπαθήσει να κινηθεί λίγο πιο ανατολικά και θα δώσει άστατο καιρό από το μεσημέρι και στη συνέχεια για τη δυτική και βόρεια Ελλάδα. Αυτό το λαμβάνουμε υπ΄όψιν μας, γιατί ίσως επηρεαστεί και το ψήσιμο του οβελία και γενικότερα το πασχαλινό γλέντι για τα δυτικά και βόρεια. Στις υπόλοιπες όμως περιοχές ο καιρός θα θυμίζει άνοιξη με κάποιες συννεφιές και τον υδράργυρο κοντά στους 22-23 βαθμούς Κελσίου».

Πιο βαρύς θα είναι ο καιρός την Δευτέρα του Πάσχα με αρκετές βροχές, και στην Αττική, ωστόσο δεν φαίνεται πως θα δημιουργήσει προβλήματα στην επιστροφή των εκδρομέων.