ΚΑΙΡΟΣ

Καιρός - Αρνιακός στο Newsbomb.gr: Ισχυρές βροχές και καταιγίδες - Πότε θα «χτυπήσει» την Αττική

Καιρός - Γιαννόπουλος στο Newsbomb.gr: Έρχεται κακοκαιρία «εξπρές» - Πότε επιστρέφει το καλοκαίρι
Eπιδείνωση προβλέπεται να παρουσιάσει ο καιρός στην σήμερα
Eurokinissi

Με αρκετές βροχές και καταιγίδες θα κυλήσει η σημερινή μέρα στη χώρα μας - Ο μετεωρολόγος Τάσος Αρνιακός μιλώντας στο Newsbomb.gr αναφέρθηκε στην επιδείνωση που προβλέπεται να παρουσιάσει ο καιρός στην Αττική

Βροχές και καταιγίδες έχουν κάνει την εμφάνιση τους από το πρωί της Κυριακής. Ο καιρός αναμένεται να παρουσιάσει σημαντική επιδείνωση σε αρκετές περιοχές της χώρας, με καταιγίδες που θα επηρεάσουν και την Αττική. Σύμφωνα με όσα είπε o μετεωρολόγος Τάσος Αρνιακός στο Newsbomb.gr οι έντονες καταιγίδες έχουν ήδη εμφανιστεί κυρίως Στερεά Ελλάδα και τη Μακεδονία ενώ όπως τόνισε το φθινοπωρινό σκηνικό θα διατηρηθεί ως την Τρίτη.

«Ήδη έχουν ξεκινήσει από το πρωί της Κυριακής τα φαινόμενα στη Στερεά Ελλάδα και τη Μακεδονία. Σιγά-σιγά θα αρχίσει να έχει και η Αττική έντονα φαινόμενα», ανέφερε ο κ. Τάσος Αρνιακός στο Newsbomb.gr.

«Στην Αττική περιμένουμε σήμερα και αύριο έντονα φαινόμενα κυρίως στα βουνά, την Τρίτη θα εξασθενήσουν», πρόσθεσε.

Δείτε Live την πορεία του καιρού:

Καιρός: Επικαιροποιήθηκε το δελτίο της ΕΜΥ

Σε επικαιροποίηση του Έκτακτου Δελτίου Επιδείνωσης Καιρού της ΕΜΥ που εκδόθηκε χθες, επισημαίνεται ότι δεν υπάρχουν ουσιαστικές διαφοροποιήσεις και οι περιοχές που θα επηρεαστούν είναι:

  • Η Μακεδονία (συμπεριλαμβανομένης και της Θεσσαλονίκης),
  • η Ήπειρος,
  • η Θεσσαλία,
  • η Στερεά Ελλάδα (συμπεριλαμβανομένης και της Αττικής),
  • η Εύβοια καθώς και
  • η κεντρική και βορειοανατολική Πελοπόννησος.

Η πρόγνωση Μαρουσάκη για την κακοκαιρία

Ο μετεωρολόγος του OPEN, Κλέαρχος Μαρουσάκης προειδοποιεί για έντονα καιρικά φαινόμενα τα οποία θα διαρκέσουν μέχρι και τη Δευτέρα.

Σύμφωνα με την πρόγνωση, την Κυριακή αναμένονται αρκετές βροχές και τοπικά ισχυρές καταιγίδες προς την περιοχή της Θεσσαλίας, της κεντρικής Μακεδονίας και του βόρειου βορειοδυτικού Αιγαίου. Ωστόσο, κατά τη διάρκεια της ημέρας τα φαινόμενα αυτά θα εξαπλωθούν στο σύνολο της χώρας, καθώς και στα δυτικά και βόρεια τμήματα του Αιγαίου.

Ο Κλέαρχος Μαρουσάκης έκανε λόγο για πιθανότητα χαλαζοπτώσεων, καθώς και για ισχυρούς κεραυνούς, ενώ τόνισε ότι οι άνεμοι θα πνέουν έως 6 μποφόρ. Ο υδράργυρος σε αρκετές περιοχές θα φτάσει τους 27 με 29 βαθμούς Κελσίου.

Στην Αττική, προς το μεσημέρι, οι συννεφιές που παρατηρούνταν τις πρωινές ώρες θα αυξηθούν οπότε θα εκδηλωθούν βροχές και τοπικά ισχυρές καταιγίδες. Στη Θεσσαλονίκη ο καιρός θα είναι άστατος με βροχές και καταιγίδες να σημειώνονται και στη συμπρωτεύουσα.

Ο καιρός θα είναι άστατος και τη Δευτέρα με έντονα καιρικά φαινόμενα στο μεγαλύτερο μέρος της χώρας κυρίως τις μεσημεριανές ώρες.

Η Πολιτική Προστασία προειδοποιεί - Ισχυρές βροχές με χαλαζοπτώσεις

Σύμφωνα με το Έκτακτο Δελτίο Επιδείνωσης Καιρού (ΕΔΕΚ) που εκδόθηκε το Σάββατο 10 Ιουνίου 2023 από την Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία (ΕΜΥ), επιδείνωση προβλέπεται να παρουσιάσει ο καιρός στη χώρα μας την Κυριακή (11-06-2023) και τη Δευτέρα (12-06-2023) με ένταση των φαινομένων αστάθειας τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες στα ηπειρωτικά, όπου θα εκδηλωθούν ισχυρές βροχές και καταιγίδες, που θα συνοδεύονται κατά τόπους από μεγάλη συχνότητα κεραυνών και χαλαζοπτώσεις

Οι περιοχές που θα επηρεαστούν είναι:

  • Η Μακεδονία (συμπεριλαμβανομένης και της Θεσσαλονίκης),
  • η Ήπειρος,
  • η Θεσσαλία,
  • η Στερεά Ελλάδα (συμπεριλαμβανομένης και της Αττικής),
  • η Εύβοια καθώς και
  • η κεντρική και βορειοανατολική Πελοπόννησος.
  • Στην Αττική προβλέπεται να επηρεαστούν κυρίως τα δυτικά και βόρεια του νομού καθώς και η πόλη της Αθήνας.

Αναλυτικά η πρόγνωση του καιρού από την ΕΜΥ

ΑΤΤΙΚΗ
Καιρός: Αραιές νεφώσεις, οι οποίες βαθμιαία θα πυκνώσουν και τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες θα σημειωθούν τοπικοί όμβροι και πιθανώς στα δυτικά και τα βόρεια μεμονωμένες καταιγίδες.
Ανεμοι: Μεταβλητοί 3 με 4 μποφόρ, πρόσκαιρα τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες από νότιες διευθύνσεις με την ίδια ένταση.
Θερμοκρασία: Από 17 έως 31 βαθμούς Κελσίου.

ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Καιρός: Λίγες νεφώσεις οι οποίες βαθμιαία θα αυξηθούν και από τις μεσημβρινές ώρες θα σημειωθούν τοπικές βροχές και μεμονωμένες καταιγίδες.
Ανεμοι: Μεταβλητοί 3 με 4 μποφόρ, πρόσκαιρα τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες από νότιες διευθύνσεις με την ίδια ένταση.
Θερμοκρασία: Από 15 έως 29 βαθμούς Κελσίου.

ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ, ΘΡΑΚΗ
Καιρός: Λίγες πρόσκαιρες νεφώσεις οι οποίες από τις μεσημβρινές ώρες θα αυξηθούν και θα σημειωθούν τοπικές βροχές και σποραδικές καταιγίδες. Εξασθένηση των φαινομένων αναμένεται στην ανατολική Μακεδονία και τη Θράκη από αργά το βράδυ.
Ανεμοι: Μεταβλητοί 2 έως 4 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 13 έως 31 βαθμούς Κελσίου. Στη δυτική Μακεδονία θα είναι 2 με 3 βαθμούς χαμηλότερη.

ΝΗΣΙΑ ΙΟΝΙΟΥ, ΗΠΕΙΡΟΣ, ΔΥΤΙΚΗ ΣΤΕΡΕΑ, ΔΥΤΙΚΗ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ
Καιρός: Αραιές νεφώσεις, οι οποίες βαθμιαία θα πυκνώσουν και από τις μεσημβρινές ώρες θα σημειωθούν τοπικές βροχές ή όμβροι και στα ηπειρωτικά, κυρίως ορεινά, θα εκδηλωθούν μεμονωμένες καταιγίδες. Ύφεση αναμένεται από τις βραδινές ώρες.
Ανεμοι: Δυτικοί βορειοδυτικοί 3 με 4, στα νότια τοπικά έως 5 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 17 έως 28 και στα ηπειρωτικά έως 29 βαθμούς Κελσίου.

ΘΕΣΣΑΛΙΑ, ΑΝΑΤΟΛΙΚΗ ΣΤΕΡΕΑ, ΑΝΑΤΟΛΙΚΗ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ
Καιρός: Αραιές νεφώσεις, οι οποίες βαθμιαία θα πυκνώσουν και από τις μεσημβρινές ώρες θα σημειωθούν τοπικές βροχές ή όμβροι και κυρίως στη Θεσσαλία και την ανατολική Στερεά θα εκδηλωθούν μεμονωμένες καταιγίδες.
Ανεμοι: Μεταβλητοί 3 με 4 μποφόρ, πρόσκαιρα τις μεσημβρινές - απογευματινές ώρες από νότιες διευθύνσεις με την ίδια ένταση.
Θερμοκρασία: Από 16 έως 32 βαθμούς Κελσίου.

ΚΥΚΛΑΔΕΣ, ΚΡΗΤΗ
Καιρός: Αραιές νεφώσεις, παροδικά πιο πυκνές στις Κυκλάδες.
Ανεμοι: Δυτικοί βορειοδυτικοί 3 με 5 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 18 έως 28 βαθμούς Κελσίου.

ΝΗΣΙΑ ΑΝΑΤΟΛΙΚΟΥ ΑΙΓΑΙΟΥ - ΔΩΔΕΚΑΝΗΣΑ
Καιρός: Αρχικά γενικά αίθριος. Από τις μεσημβρινές ώρες αραιές νεφώσεις παροδικά πιο πυκνές.
Ανεμοι: Βόρειοι βορειοδυτικοί 4 με 5, στα Δωδεκάνησα τοπικά έως 6 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 19 έως 29 βαθμούς Κελσίου.

ΕΥΒΟΙΑ
Καιρός: Αραιές νεφώσεις, οι οποίες βαθμιαία θα πυκνώσουν και τις μεσημβρινές - απογευματινές ώρες θα σημειωθούν τοπικές βροχές ή όμβροι και από νωρίς το βράδυ μεμονωμένες καταιγίδες.
Ανεμοι: Μεταβλητοί 3 με 4 μποφόρ, πρόσκαιρα τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες από ανατολικές διευθύνσεις με την ίδια ένταση.
Θερμοκρασία: Από 16 έως 30 βαθμούς Κελσίου.

Σχετικές ειδήσεις