ΚΑΙΡΟΣ

Καιρός: Αγριεύει τις επόμενες ημέρες – Σοβαρή επιδείνωση από την Κυριακή προβλέπουν οι μετεωρολόγοι

Καιρός: Αγριεύει τις επόμενες ημέρες – Σοβαρή επιδείνωση από την Κυριακή προβλέπουν οι μετεωρολόγοι

Καιρός: Σοβαρή επιδείνωση του καιρού σε όλη τη χώρα από την ερχόμενη Κυριακή προβλέπουν οι μετεωρολόγοι – Έρχονται βροχές και τσουχτερό κρύο

Έντονα καιρικά φαινόμενα αναμένεται από αργά το βράδυ του Σαββάτου (6/1) να επηρεάσουν σχεδόν ολόκληρη τη χώρα. Τα φαινόμενα θα ξεκινήσουν από τα δυτικά της χώρα με αρκετές βροχές και καταιγίδες που θα έχουν έντονο χαρακτήρα. Τα φαινόμενα θα επηρεάσουν κυρίως τα δυτικά, κεντρικά και βόρεια γεωγραφικά διαμερίσματα της χώρας όπως επίσης και τα νησιά του ανατολικού Αιγαίου.

Ο μετεωρολόγος Θοδωρής Κολυδάς, σε νέα του ανάρτηση σε μέσο κοινωνικής δικτύωσης κάνει λόγο για μία γενικευμένη κακοκαιρία η οποία θα επηρεάσει τις περισσότερες περιοχές της χώρας από την ερχόμενη Κυριακή, 7 Ιανουαρίου.

«Από αργά το απόγευμα του Σαββάτου το χαμηλό με κέντρο στο Τυρρηνικό Πέλαγος θα αρχίζει να επηρεάζει τα ΒΔ της χώρας και την Κυριακή θα έχουμε #επιδείνωση του καιρού στις περισσότερες περιοχές. Κατά τόπους έντονα φαινόμενα στη δυτική Ελλάδα, την ανατολική Μακεδονία, τη Θράκη, τα νησιά του ανατολικού Αιγαίου και τα Δωδεκάνησα. Άνεμοι την Κυριακή ΝΔ 5 με 7, στα πελάγη τοπικά 8 και στο ανατολικό Αιγαίο πιθανώς έως 9 μποφόρ, με μικρή εξασθένηση από το απόγευμα».

Δείτε την ανάρτησή του Θοδωρή Κολυδά

Αρναούτογλου: Σοβαρή επιδείνωση του καιρού από την Κυριακή

Στο ίδιο μήκος κύματος και η πρόβλεψη του έμπειρου προγνώστη καιρού της ΕΡΤ, Σάκη Αρναούτογλου ο οποίος έκανε λόγο για σοβαρή επιδείνωση του καιρού.

Ο έμπειρος προγνώστης καιρού της ΕΡΤ, με ανάρτησή του σε μέσο κοινωνικής δικτύωσης έσπευσε να προειδοποιήσει όσους σκοπεύουν να ταξιδεψουν την ερχόμενη Κυριακή, ανήμερα της γιορτής του Αγίου Ιωάννη, πως τα προγνωστικά στοιχεία «δείχνουν» σοβαρή επιδείνωση του καιρού.

«Όσοι σχεδιάζετε ταξίδι από την ερχόμενη Κυριακή 7 Ιανουαρίου και μέχρι περίπου τις 10-11 Ιανουαρίου έχετε υπόψη σας σάς παρακαλώ να παρακολουθείτε τις προβλεπόμενες καιρικές εξελίξεις μέσα από τα δελτία καιρού τα επόμενα 24ωρα, καθώς προσπαθώντας να βρει τα πατήματά του ο φετινός χειμώνας, ενισχύεται και με τα τελευταία προγνωστικά στοιχεία το σενάριο -πανελλαδικής επιδείνωσης του καιρού αρχικά με πολύ ισχυρούς νοτιάδες και βροχές και στη συνέχεια και κυρίως από την Τρίτη 9/1 με πολύ ισχυρούς παγερούς βοριάδες αλλά και σημαντική πτώση της θερμοκρασίας», αναφέρει στην ανάρτησή του στο facebook και τονίζει:

«Οι προγνώσεις αναφορικά με την ένταση και την έκταση των χιονοπτώσεων της νέας εβδομάδας στα κεντρικά και βόρεια κυρίως από την Τρίτη και μετά είναι ακόμα ανοιχτές, εξαρτώμενες απολύτως από την ακριβή θέση και πορεία του χαμηλού».

Γιαννόπουλος: Κυριακή με βροχές και καταιγίδες

Τον εαυτό του φαίνεται πως βρίσκει το επόμενο χρονικό διάστημα ο Ιανουάριος καθώς σύμφωνα με τις τελευταίες εκτιμήσεις, από την ερχόμενη εβδομάδα θα μπούμε κανονικά στον Χειμώνα, με τάση μάλιστα για «τσουχτερό κρύο» από τα μέσα του μήνα και μετά.

Σύμφωνα με τον μετεωρολόγο της ΕΡΤ, ο καιρός θα παραμείνει ήπιος έως την Παρασκευή. Την Πέμπτη και την Παρασκευή, η θερμοκρασία αναμένεται να εμφανίσει μικρή άνοδο.

Το πρώτο καιρικό σύστημα της χρονιάς θα μας έρθει από τα δυτικά από το βράδυ του Σαββάτου, με πολύ ισχυρούς νοτιάδες και βροχερό καιρό. Η Κυριακή μάλιστα, θα μας υποδεχτεί με βροχές και καταιγίδες, πτώση της θερμοκρασίας, και λίγα χιόνια στα ορεινά. Από τα μέσα της επόμενης εβδομάδας δε, υποχωρεί και πιο χαμηλά η θερμοκρασία.

Διαβάστε επίσης:

Καιρός Φώτα - Μαρουσάκης: Έρχεται κακοκαιρία τύπου «Π» - Ποιες περιοχές θα σαρώσει

Καιρός: Πώς θα κάνουμε Θεοφάνεια - Αναμένονται βροχές και καταιγίδες

Ο καιρός με τον Σάκη Αρναούτογλου: Ανοιξιάτικες θερμοκρασίες – Τι καιρό θα κάνει τα Θεοφάνεια