ΚΑΙΡΟΣ

Meteo: Ιανουάριος με 22 βαθμούς Κελσίου - Σε ποιες περιοχές σημειώθηκαν υψηλές θερμοκρασίες

Meteo: Ιανουάριος με 22 βαθμούς Κελσίου - Σε ποιες περιοχές σημειώθηκαν υψηλές θερμοκρασίες

Υψηλές θερμοκρασίες για την εποχή - Ξεπέρασε τους 22°C η μέγιστη θερμοκρασία την Πέμπτη 4 Ιανουαρίου 2024

Συνεχίζουν οι υψηλές θερμοκρασίες τον Ιανουάριο σε αρκετές περιοχές της χώρας με το θερμόμετρο να φτάνει τους 22 βαθμούς την Πέμπτη 4 του μήνα.

Ενδεικτικά η μέγιστη θερμοκρασία στη Φλώρινα την Πέμπτη 4 Ιανουαρίου ήταν 11,8 βαθμούς Κελσίου πάνω από τα φυσιολογικά για την εποχή επίπεδα. Η μέγιστη θερμοκρασία σημειώθηκε στη Στυλίδα Φθιώτιδας και ήταν ίση με 22.3°C.

Σύμφωνα με το δίκτυο αυτόματων μετεωρολογικών σταθμών του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών / meteo.gr οι οκτώ υψηλότερες μέγιστες θερμοκρασίες της ημέρας παρουσιάζονται στον παρακάτω πίνακα:

Ο καιρός την Παρασκευή 5 Ιανουαρίου

Αίθριος θα είναι γενικά ο καιρός με νεφώσεις κυρίως στα δυτικά και βόρεια και τοπικά περιορισμένη θα είναι η ορατότητα στα ηπειρωτικά. Οι άνεμοι θα πνέουν έως 4-5 μποφόρ.

Σύμφωνα με το meteo, την Παρασκευή 5 Ιανουαρίου 2024 αναμένονται καλές καιρικές συνθήκες στο μεγαλύτερο μέρος της χώρας με νεφώσεις κυρίως στα δυτικά και βόρεια. Τη νύχτα και νωρίς το πρωί η ορατότητα θα είναι τοπικά περιορισμένη στα ηπειρωτικά. Παγετός αναμένεται να εκδηλωθεί τοπικά τη νύχτα και νωρίς το πρωί σε ορεινά και ημιορεινά τμήματα κυρίως της βόρειας ηπειρωτικής χώρας.

Η θερμοκρασία θα κυμανθεί στη Δυτική Μακεδονία από -4 έως 13 βαθμούς, στην υπόλοιπη Βόρεια Ελλάδα από -4 έως 15, στην Ήπειρο από 0 έως 15-16, στη Θεσσαλία από 0 έως 14-15 βαθμούς, στα υπόλοιπα ηπειρωτικά από 1 έως 18, στα νησιά του Ιονίου από 6 έως 16 βαθμούς και στα νησιά του Αιγαίου και στην Κρήτη από 8 έως 18-19 βαθμούς Κελσίου.

Οι άνεμοι στο Αιγαίο θα πνέουν αρχικά δυτικοί-βορειοδυτικοί με εντάσεις έως 3-4 μποφόρ και σταδιακή εξάσθένηση έως τις απογευματινές ώρες, ενώ από τις βραδινές ώρες αναμένεται στροφή των ανέμων σε νότιους με εντάσεις έως 3-4 μποφόρ. Στο Ιόνιο οι άνεμοι θα πνέουν από νοτιοανατολικές γενικά διευθύνσεις με εντάσεις έως 4-5 μποφόρ με τάση ενίσχυσης από τις βραδινές ώρες προς τις πρωινές ώρες του Σαββάτου.

Στην Αττική περιμένουμε αίθριο γενικά καιρό με παροδικές νεφώσεις. Οι άνεμοι θα πνέουν αρχικά από διάφορες διευθύνσεις με εντάσεις έως 2 μποφόρ, ενώ μετά τις απογευματινές ώρες αναμένονται νότιοι άνεμοι με εντάσεις έως 3 μποφόρ με τάση περαιτέρω ενίσχυσης προς τις πρωινές ώρες του Σαββάτου. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 9 έως 17 βαθμούς Κελσίου.

Στη Θεσσαλονίκη περιμένουμε νεφώσεις. Οι άνεμοι θα πνέουν από διάφορες διευθύνσεις με εντάσεις έως 2 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 7 έως 15-16 βαθμούς Κελσίου.

Καιρός: Αγριεύει τις επόμενες ημέρες – Σοβαρή επιδείνωση από την Κυριακή προβλέπουν οι μετεωρολόγοι

Έντονα καιρικά φαινόμενα αναμένεται από αργά το βράδυ του Σαββάτου (6/1) να επηρεάσουν σχεδόν ολόκληρη τη χώρα. Τα φαινόμενα θα ξεκινήσουν από τα δυτικά της χώρα με αρκετές βροχές και καταιγίδες που θα έχουν έντονο χαρακτήρα. Τα φαινόμενα θα επηρεάσουν κυρίως τα δυτικά, κεντρικά και βόρεια γεωγραφικά διαμερίσματα της χώρας όπως επίσης και τα νησιά του ανατολικού Αιγαίου.

Ο μετεωρολόγος Θοδωρής Κολυδάς, σε νέα του ανάρτηση σε μέσο κοινωνικής δικτύωσης κάνει λόγο για μία γενικευμένη κακοκαιρία η οποία θα επηρεάσει τις περισσότερες περιοχές της χώρας από την ερχόμενη Κυριακή, 7 Ιανουαρίου.

«Από αργά το απόγευμα του Σαββάτου το χαμηλό με κέντρο στο Τυρρηνικό Πέλαγος θα αρχίζει να επηρεάζει τα ΒΔ της χώρας και την Κυριακή θα έχουμε #επιδείνωση του καιρού στις περισσότερες περιοχές. Κατά τόπους έντονα φαινόμενα στη δυτική Ελλάδα, την ανατολική Μακεδονία, τη Θράκη, τα νησιά του ανατολικού Αιγαίου και τα Δωδεκάνησα. Άνεμοι την Κυριακή ΝΔ 5 με 7, στα πελάγη τοπικά 8 και στο ανατολικό Αιγαίο πιθανώς έως 9 μποφόρ, με μικρή εξασθένηση από το απόγευμα».

Δείτε την ανάρτησή του Θοδωρή Κολυδά