ΚΑΙΡΟΣ

Καιρός - Μαρουσάκης στο Newsbomb.gr: Σε αυτές τις περιοχές της Αττικής θα δούμε πυκνές χιονοπτώσεις

Καιρός - Μαρουσάκης στο Newsbomb.gr: Σε αυτές τις περιοχές της Αττικής θα δούμε πυκνές χιονοπτώσεις

Συνεχίζεται η επέλαση της κακοκαιρίας με την Αττική να ντύνεται στα λευκά από το βράδυ της Δευτέρας - Ο μετεωρολόγος Κλέαρχος Μαρουσάκης στο Newsbomb.gr

Συνεχίζεται η επέλαση της κακοκαιρίας στην ανατολική και νότια χώρα με τα χιόνια, τους θυελλώδεις ανέμους και τις ισχυρές βροχοπτώσεις να είναι τα κύρια χαρακτηριστικά.

Ο Κλέαρχος Μαρουσάκης μίλησε στο Newsbomb.gr για το πώς θα κινηθούν τα φαινόμενα τις επόμενες ώρες και αν τελικά θα το στρώσει στην Αττική.

«Η κακοκαιρία αυτή θα αφορά περιοχές που βρίσκονται προς την πλευρά του Αιγαίου, την ανατολική και νότια Θεσσαλία, τη Βοιωτία, την Εύβοια, την Αττική, την κεντρική, ανατολική και βόρεια Πελοπόννησο, τις Κυκλάδες και την Κρήτη. Σε αυτές τις περιοχές θα πέσουν χιόνια στα ορεινά και ημιορεινά και αύριο Τρίτη κατεβαίνουν υψόμετρο στην Αττική, τη Βοιωτία, τη Θεσσαλία και την Εύβοια κυρίως».

Όπως χαρακτηριστικά ανέφερε ο μετεωρολόγος: «Θυελλώδεις άνεμοι ενισχύονται περισσότερο αύριο και την Τετάρτη αναμένεται απαγορευτικό στο Αιγαίο και παγετός στα ηπειρωτικά τη νύχτα και το πρωί και μπορεί να είναι ολικός στα βορειοδυτικά.»

Όσον αφορά την ένταση των φαινομένων στην Αττική ο Κλέαρχος Μαρουσάκης αναφέρει χαρακτηριστικά:

«Σήμερα πάμε με βροχή, χιονόνερο μέχρι ημιορεινά περίπου 500-600 μέτρα και πάνω. Από το βράδυ και κυρίως από αύριο από την Κηφισιά και πάνω θα χιονίζει και πιο χαμηλά στα 300 μέτρα και πάνω. Δεν θα υπάρχουν προβλήματα στην Αττική με εξαίρεση από τον Άγιο Στέφανο και πάνω. Πυκνές χιονοπτώσεις και σίγουρα προβλήματα θα υπάρχουν στα Βίλια και τις Ερυθρές»

Αξίζει να σημειωθεί ότι θα δούμε μπόρες χιονιού, οι οποίες όπως μας αναφέρει ο μετεωρολόγος πρόκειται για χιόνια κατά κύματα που δεν θα είναι συνεχόμενα αλλά θα υπάρχουν εξάρσεις και εφέσεις.

Από την Τετάρτη η κακοκαιρία υποχωρεί και τα φαινόμενα περιορίζονται στην Κρήτη. Από την Πέμπτη το κύμα κακοκαιρίας τελειώνει.

Δείτε LIVE την πορεία της κακοκαιρίας WINDY:

Κλειστή η Λεωφόρος Φυλής λόγω χιονόπτωσης

Κλειστή είναι η λεωφόρος Φυλής από το ύψος της μονής Κλειστών προς Δερβενοχώριας και στις δυο κατευθύνσεις λόγω πυκνής χιονόπτωσης.

Κυκλοφοριακές ρυθμίσεις λόγω δυσμενών καιρικών φαινομένων

Από τη Γενική Περιφερειακή Αστυνομική Διεύθυνση Στερεάς Ελλάδας ανακοινώνεται ότι, για ιδιαίτερους λόγους ασφαλείας προς τον σκοπό αποφυγής πρόκλησης κυκλοφοριακών προβλημάτων και εκδήλωσης δυσμενών καιρικών φαινομένων, αποφασίστηκε η προσωρινή και πλήρης διακοπή κυκλοφορίας, παντός είδους βαρέως οχήματος, μέγιστου επιτρεπόμενου βάρους άνω των 3,5 τόνων, ανεξαρτήτου χρήσεως αντιολισθητικών αλυσίδων, από την 02:30 ώρα της 29-01-2024 έως ύφεσης των φαινομένων, από την 16,000η χ/θ έως την 47,000η χ/θ της Ε.Ο. Χαλκίδας – Αιδηψού και στα δύο ρεύματα κυκλοφορίας.

Της παραπάνω απαγόρευσης κυκλοφορίας εξαιρούνται, με την προϋπόθεση να φέρουν υποχρεωτικά αντιολισθητικές αλυσίδες ή άλλα αντιολισθητικά μέσα, τα κάτωθι οχήματα:

  • εκτάκτου ανάγκης ( Ε.Κ.Α.Β., Π.Υ. κ.λπ.),
  • οδικής βοήθειας,
  • τα φορτηγά αυτοκίνητα που μεταφέρουν αλάτι,
  • μέγιστου επιτρεπόμενου βάρους κάτω των 3,5.

Σημειώνεται ότι στην ιστοσελίδα της ΕΛ.ΑΣ., υπάρχει ειδικό μπάνερ με συνεχή ενημέρωση για τα καιρικά φαινόμενα – διακοπές κυκλοφορίας – χρήση αντιολισθητικών αλυσίδων σε όλη την επικράτεια, καθώς και συμβουλές οδικής ασφάλειας.

Εύβοια: Χιόνια στις ορεινές περιοχές - Ποια σχολεία δεν ανοίγουν

Το νέο κύμα κακοκαιρίας έχει φέρει κρύο σε όλη την Εύβοια, με τον υδράργυρο να σημειώνει πτώση 11 με 12 βαθμούς Κελσίου, με τις πιο κρύες ημέρες να είναι σήμερα η Δευτέρα 28/01/2024 και η Τρίτη 29/01/2024. Χιόνια πέφτουν και σε όλα τα ορεινά χωριά της Εύβοιας όπως στην Σέτα και στην Στενή.

Τα ισχυρά φαινόμενα άρχισαν να κάνουν την εμφάνιση τους την Κυριακή το μεσημέρι, ενώ θα κορυφωθούν τη Δευτέρα και την Τρίτη. Οι μετεωρολόγοι τονίζουν ότι ο Ιανουάριος προσπαθεί στο τελείωμα του να μας αποδείξει ότι είναι μήνας του χειμώνα. Χιόνια βλέπουμε στις περισσότερες ορεινές περιοχές της Εύβοιας, στη γύρω ορεινή ημιορεινή ζώνη αλλά και σε χαμηλότερα υψόμετρα.

FORECAST WEATHER

Προληπτικά τα σχολεία στον Δήμο Μαντουδίου – Αγίας Άννας και Λίμνης, θα παραμείνουν κλειστά από την Δευτέρα μέχρι και την Τετάρτη.

Κλειστά είναι και τα σχολεία σε Στενή και Στρόπωνες. Σε ό,τι αφορά τις υπόλοιπες περιοχές της Εύβοιας, ανάλογα με το πως κινείται ο χιονιάς, θα ληφθούν αποφάσεις από το πρωί.

Meteo: Νεότερα στοιχεία για τη κακοκαιρία που θα επηρεάσει τη χώρα έως την Τετάρτη 31 Ιανουαρίου 2024

Βροχοπτώσεις σημειώνονται από τις πρώτες ώρες της Δευτέρας 29/01 στα ανατολικά και νοτιοανατολικά ηπειρωτικά, στο Κεντρικό Αιγαίο και στη Κρήτη. Για το υπόλοιπο της ημέρας αναμένονται τοπικές βροχές και σποραδικές καταιγίδες κατά κύριο λόγο στη Θεσσαλία, στην Κεντρική και Ανατολική Στερεά, στην Πελοπόννησο, στις Σποράδες, στις Κυκλάδες και στην Κρήτη. Τοπικές χιονοπτώσεις θα εκδηλωθούν σε ορεινά και ημιορεινά τμήματα της Ανατολικής Θεσσαλίας, της Κεντρικής και Ανατολικής Στερεάς, της Πελοποννήσου, της Εύβοιας και σε ορεινά τμήματα της Κρήτης.

Από τη νύχτα προς Τρίτη 30/01 οι βροχοπτώσεις, καταιγίδες και χιονοπτώσεις θα ενισχυθούν, θα επεκταθούν και στο υπόλοιπο Αιγαίο ενώ πρόσκαιρα έως το πρωί είναι πιθανό να σημειωθούν τοπικές βροχοπτώσεις και χιονοπτώσεις σε Χαλκιδική και Θράκη. Οι χιονοπτώσεις έως το πρωί της Τρίτης 30/01 θα επηρεάσουν και περιοχές χαμηλότερου υψομέτρου της Θεσσαλίας και της Στερεάς. Την Τετάρτη 31/01 τα φαινόμενα θα εντοπίζονται κατά κύριο λόγο στην Κεντρική και Ανατολική Στερεά, στην Πελοπόννησο, στην Εύβοια, στην Κρήτη και στα Δωδεκάνησα.

Βροχόπτωση (πράσινες αποχρώσεις) και χιονόπτωση (μωβ αποχρώσεις) που αναμένεται τη νύχτα της Δευτέρας 29/01 προς Τρίτη 30/01METEO
Βροχόπτωση (πράσινες αποχρώσεις) και χιονόπτωση (μωβ αποχρώσεις) που αναμένεται το πρωί της Τρίτης 30/01METEO
Αναμενόμενο αθροιστικό ύψος χιονιού στα ανατολικά ηπειρωτικά μέχρι τις μεσημεριανές ώρες της Τετάρτης 31/01METEO
Αναμενόμενο αθροιστικό ύψος χιονιού στην Κρήτη μέχρι τις μεσημεριανές ώρες της Τετάρτης 31/01METEO

Οι βόρειοι άνεμοι στο Αιγαίο θα φτάνουν κατά τόπους τα 7 έως 8 μποφόρ ενώ στο Ιόνιο οι βόρειοι και κατά διαστήματα ανατολικοί άνεμοι δεν θα ξεπερνούν τα 5 έως 6 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα παρουσιάσει πτώση τόσο τη Δευτέρα 29/01 όσο και την Τρίτη 30/01.

Σχετικές ειδήσεις