ΚΑΙΡΟΣ

Πυρκαγιές: Ποιες περιοχές βρίσκονται σε «κόκκινο συναγερμό»

Πυρκαγιές: Ποιες περιοχές βρίσκονται σε «κόκκινο συναγερμό»

Σε κόκκινο συναγερμό η Πυροσβεστική Υπηρεσία λόγω του πολύ υψηλού κινδύνου πυρκαγιάς σε πολλές περιοχές της χώρας για σήμερα Σάββατο 18 Ιουλίου.

Σε πύρινο κλοιό η Ελλάδα την Παρασκευή 17 Ιουλίου με τρία πολύ μεγάλα μέτωπα σε Υμηττό, Λακωνία και Μαλακάσα, ενώ σε ένα εικοσιτετράωρο η Πυροσβεστική κλήθηκε να σβήσει περισσότερα από 59 πύρινα μέτωπα σε όλη την επικράτεια.

Οι Αρχές της χώρας βρίσκονται σε επιφυλακή, ενώ έχουν δοθεί εντολές προς όλες τις υπηρεσίες της Αστυνομίας να αυξηθούν οι περιπολίες, πεζές και εποχούμενες καθώς και της ομάδας ΔΙΑΣ, όπου υπάρχει, για τις δασικές περιοχές και όπου υπάρχει κίνδυνος εκδήλωσης πυρκαγιάς.

Σύμφωνα με το Χάρτη Πρόβλεψης Κινδύνου Πυρκαγιάς που εκδίδει η Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας του Υπουργείου Εσωτερικών & Διοικητικής Ανασυγκρότησης (www.civilprotection.gr), για σήμερα Σάββατο 18/7, προβλέπεται πολύ υψηλός κίνδυνος πυρκαγιάς (κατηγορία κινδύνου 4) σε πολλές περιοχές της χώρας.

Συγκεκριμένα, πολύ υψηλός είναι ο κίνδυνος πυρκαγιάς σε:

Περιφέρεια Αττικής,

Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδος (Βοιωτία, Φθιώτιδα, Φωκίδα, Εύβοια)

Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου (Κυκλάδες),

Περιφέρεια Βορείου Αιγαίου (Χίος, Λέσβος),

Περιφέρεια Πελοποννήσου,

Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδος (Αχαΐα, Ηλεία),

Περιφέρεια Ιονίων Νήσων (Ζάκυνθος)

Δείτε τον χάρτη πρόβλεψης:

xartis copy copy copy

Η Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας (www.civilprotection.gr) του Υπουργείου Εσωτερικών & Διοικητικής Ανασυγκρότησης έχει ενημερώσει τις αρμόδιες υπηρεσιακά εμπλεκόμενες κρατικές υπηρεσίες, καθώς και τις Περιφέρειες και τους Δήμους των ανωτέρω περιοχών, ώστε να βρίσκονται σε αυξημένη ετοιμότητα πολιτικής προστασίας προκειμένου να αντιμετωπίσουν άμεσα τυχόν επεισόδια πυρκαγιών.

Παράλληλα, η Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας συνιστά στους πολίτες να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί και να αποφεύγουν ενέργειες στην ύπαιθρο που μπορούν να προκαλέσουν πυρκαγιά από αμέλεια, όπως η ρίψη αναμμένων τσιγάρων, το κάψιμο ξερών χόρτων και κλαδιών ή υπολειμμάτων καθαρισμού, η χρήση μηχανημάτων που προκαλούν σπινθήρες όπως δισκοπρίονα, συσκευές συγκόλλησης, η χρήση υπαίθριων ψησταριών κ.α.

Επίσης, υπενθυμίζεται ότι κατά τη διάρκεια της αντιπυρικής περιόδου απαγορεύεται η καύση των αγρών.

Σε περίπτωση που αντιληφθούν πυρκαγιά, οι πολίτες παρακαλούνται να ειδοποιήσουν αμέσως την Πυροσβεστική Υπηρεσία στον αριθμό κλήσης 199.

Για περισσότερες πληροφορίες και οδηγίες αυτοπροστασίαςαπό τους κινδύνους των δασικών πυρκαγιών, οι πολίτες μπορούν να επισκεφθούν τηνιστοσελίδατης Γενικής Γραμματείας Πολιτικής Προστασίας στην ηλεκτρονική διεύθυνση www.civilprotection.gr.

Ρoή Ειδήσεων