ΚΑΙΡΟΣ

Καιρός - «Λευκή» Πρωτοχρονιά – Η ΕΜΥ προειδοποιεί: Σε αυτές τις περιοχές θα το «στρώσει»

Καιρός - «Λευκή» Πρωτοχρονιά – Η ΕΜΥ προειδοποιεί: Σε αυτές τις περιοχές θα το «στρώσει»

Καιρός – Χιόνια φέρνει το νέο έτος – Σε ποιες περιοχές θα το «στρώσει» σήμερα, ανήμερα Πρωτοχρονιάς – Χιονοπτώσεις αναμένονται και στην Αθήνα – Πότε θα υποχωρήσει το νέο κύμα κακοκαιρίας

Σε κλοιό κακοκαιρίας και σήμερα, ανήμερα Πρωτοχρονιά, όλη η χώρα. Τσουχτερό κρύο και χιόνια σε Κυκλάδες, Κρήτη, ανατολική Στερεά και Εύβοια θα «συνθέσουν» το σκηνικό του καιρού.

Αναλυτικά, στην Αττική σύμφωνα με τη Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία, (ΕΜΥ) προβλέπονται νεφώσεις με χιονόνερο ή ασθενείς χιονοπτώσεις κατά περιόδους στα βόρεια και ανατολικά. Βαθμιαία βελτίωση. Οι άνεμοι βόρειοι 4 με 5 και από το απόγευμα 3 με 4 μποφόρ. Η θερμοκρασία από 02 έως 06 βαθμούς Κελσίου. Στα βόρεια 2 με 3 βαθμούς χαμηλότερη.

Στη Θεσσαλονίκη ο καιρός γενικά αίθριος. Πρόσκαιρες νεφώσεις στα ανατολικά τις πρώτες πρωινές ώρες. Οι άνεμοι βόρειοι βορειοδυτικοί 4 μποφόρ και βαθμιαία ασθενείς. Η θερμοκρασία από 00 έως 06 βαθμούς Κελσίου.

Μακεδονία, Θράκη
Στη δυτική Μακεδονία ο καιρός γενικά αίθριος. Στις υπόλοιπες περιοχές λίγες νεφώσεις, παροδικά αυξημένες τις πρωινές ώρες στη Χαλκιδική, την ανατολική Μακεδονία και τη Θράκη. Οι άνεμοι από βόρειες διευθύνσεις 3 με 5 μποφόρ. Η θερμοκρασία από -08 έως 10 βαθμούς Κελσίου.

Νησιά Ιονίου, Ήπειρος, δυτική Στερεά, δυτική Πελοπόννησος
Λίγες νεφώσεις. Οι άνεμοι βόρειοι 2 με 4 μποφόρ. Η θερμοκρασία από -01 έως 12 βαθμούς Κελσίου. Στην Ήπειρο από -07 έως 06 βαθμούς Κελσίου.

Θεσσαλία, ανατολική Στερεά, Εύβοια, ανατολική Πελοπόννησος
Νεφώσεις με χιονόνερο ή χιόνι κυρίως στην Εύβοια και την ανατολική Στερεά. Βαθμιαία βελτίωση του καιρού από τα βόρεια. Οι άνεμοι βόρειοι 3 με 5 μποφόρ. Η θερμοκρασία από -07 έως 10 βαθμούς Κελσίου.

Κυκλάδες, Κρήτη
Νεφώσεις με χιονόνερο ή ασθενείς χιονοπτώσεις που βαθμιαία θα περιοριστούν στα ορεινά της Κρήτης. Πιθανότητα σποραδικών καταιγίδων από το μεσημέρι κυρίως στα ανατολικά. Οι άνεμοι από βόρειες διευθύνσεις 3 με 4 και στα δυτικά πρόσκαιρα μέχρι 5 μποφόρ. Η θερμοκρασία από 04 έως 09 βαθμούς Κελσίου.

Νησιά ανατολικού Αιγαίου, Δωδεκάνησα
Νεφώσεις με βροχή ή χιονόνερο στα νότια και πρόσκαιρα χιονόνερο ή χιόνι στα βόρεια. Βαθμιαία τα φαινόμενα θα περιοριστούν στα Δωδεκάνησα όπου υπάρχει και πιθανότητα σποραδικών καταιγίδων. Οι άνεμοι από βόρειες διευθύνσεις 3 με 4 μποφόρ. Η θερμοκρασία από 03 έως 09 βαθμούς Κελσίου. Στα βόρεια η μέγιστη 2 με 3 βαθμούς χαμηλότερη.

Για αύριο, Δευτέρα (02/01/2017) ο καιρός προβλέπεται γενικά αίθριος και μόνο στη δυτική Ελλάδα, την Κρήτη, τα νησιά του ανατολικού Αιγαίου και τα Δωδεκάνησα θα υπάρχουν τοπικές νεφώσεις και θα σημειωθούν σποραδικές βροχές κυρίως στις νοτιότερες περιοχές και ασθενείς χιονοπτώσεις στα ορεινά. Οι άνεμοι από δυτικές διευθύνσεις 3 με 4 και τοπικά στα νότια 5 με 6 μποφόρ. Η θερμοκρασία σε μικρή άνοδο. Παγετός κατά τόπους στα κεντρικά και τα βόρεια ηπειρωτικά.

Σχετικές ειδήσεις