ΚΑΙΡΟΣ

Καιρός - Μετεωρολόγος προειδοποιεί: Έρχεται νέος χιονιάς από την Πέμπτη

Καιρός - Μετεωρολόγος προειδοποιεί: Έρχεται νέος χιονιάς από την Πέμπτη

Κακοκαιρία: Πότε θα χτυπήσει το νέο κύμα κακοκαιρίας – Ο μετεωρολόγος Δημήτρης Ζιακόπουλος προειδοποιεί για σκληρό και ανελέητο χειμώνα

Από τις αρχές του χρόνου η Ελλάδα βρίσκεται στο έλεος ακραίων καιρικών φαινομένων, με κύρια χαρακτηριστικά το χιόνι και τις χαμηλές θερμοκρασίας. Η νέα επιδείνωση του καιρού θα ξεκινήσει από σήμερα το βράδυ, σύμφωνα με το έκτακτο δελτίο που εξέδωσε η Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία.

Ο μετεωρολόγος Δημήτρης Ζιακόπουλος μιλά για χειροτέρευση του καιρού, με αποκορύφωμα την Πέμπτη το βράδυ όπου θα έρθουν «ψυχρές αέριες μάζες πολικής προελεύσεως».

Αναλυτικά η πρόβλεψη του Ζιακόπουλου:

«Βαρομετρικό χαμηλό στη Ν. Ιταλία-Ιόνιο, συνοδευόμενο από μέτωπα κακοκαιρίας, κινείται Α-ΒΑ και το νέο εικοσιτετράωρο (Τρίτη) θα επηρεάσει τη χώρα μας με βροχές, τοπικές καταιγίδες στα δυτικά, τα νότια και το Αιγαίο και χιονοπτώσεις στα ορεινά.

Στη βόρεια Ελλάδα, τη Θεσσαλία και τις βορειότερες περιοχές της Ηπείρου θα χιονίσει και στα ημιορεινά. Οι άνεμοι θα φθάσουν τα 7 μποφόρ.

Την Τετάρτη (25/1) τα φαινόμενα βασικά θα περιοριστούν στη Β-ΒΑ Ελλάδα και το Αιγαίο και βαθμιαία θα εξασθενήσουν. Οι άνεμοι θα στραφούν παντού σε Β-ΒΑ με βασική ένταση τα 5 με 6 μποφόρ.

Την Πέμπτη (26/1) και την Παρασκευή (27/1) ψυχρές αέριες μάζες πολικής προελεύσεως θα μεταφερθούν προς την περιοχή μας με αποτέλεσμα την επιδείνωση του καιρού.

Πέρα από τους ισχυρούς βοριάδες και το ψύχος, θα σημειωθούν και χιονοπτώσεις σε αρκετές περιοχές της χώρας. Το Σαββατοκύριακο (28-29/1) το κύριο χαρακτηριστικό του καιρού θα είναι η παγωνιά».

Στο ίδιο μήκος κύματος κινήθηκε και ο μετεωρολόγος Γιάννης Καλλιάνος λίγο αργότερα με νέα πρόβλεψή του έκανε λόγο για ακραία καιρικά φαινόμενα από το βράδυ της Πέμπτης.

Διαβάστε επίσης:

Καιρός: Πού θα χιονίσει την Τρίτη, τι λέει για τον νέο χιονιά της Παρασκευής ο Σάκης Αρναούτογλου;

Καιρός: Έκτακτο δελτίο ΕΜΥ - Νέος γύρος κακοκαιρίας με βροχές και χιόνια έως την Τετάρτη

Σχετικές ειδήσεις