ΚΑΙΡΟΣ

Πάσχα 2017 - ΕΜΥ: Καλός ο καιρός τη Μεγάλη Εβδομάδα – Τι θα συμβεί ανήμερα του Πάσχα;

Πάσχα 2017 - ΕΜΥ: Καλός ο καιρός τη Μεγάλη Εβδομάδα – Τι θα συμβεί ανήμερα του Πάσχα;

Καιρός Πάσχα 2017: Με καλό καιρό φαίνεται πως θα κάνουμε Πάσχα – Δείτε τον καιρό της Μεγάλης Εβδομάδας, σύμφωνα με την πρόβλεψη της Εθνικής Μετεωρολογικής Υπηρεσίας (ΕΜΥ).

Κάτω από τον ήλιο, όπως όλα δείχνουν, θα σουβλίσουμε τον οβελία. Ο καιρός την Κυριακή του Πάσχα προβλέπεται γενικά αίθριος. Από το μεσημέρι αναμένονται τοπικές νεφώσεις στα δυτικά και τα βόρεια.

Για αύριο, Μεγάλη Τρίτη (11/04/2017) στην Κρήτη θα σημειωθούν τοπικές βροχές. Στην υπόλοιπη χώρα ο καιρός θα είναι γενικά αίθριος με τοπικές βροχές στα βόρεια κυρίως ορεινά. Η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή άνοδο, κυρίως στα δυτικά τα βόρεια.

Στην Αττική αναμένεται να σημειωθούν νεφώσεις παροδικά πιο πυκνές. Οι άνεμοι θα πνέουν βορειοανατολικοί 3 με 4 και στα ανατολικά 5 μποφόρ με σταδιακή εξασθένηση. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 07 έως 22 βαθμούς Κελσίου.

Στη Θεσσαλονίκη ο καιρός προβλέπεται γενικά αίθριος. Τοπικές νεφώσεις τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες με μικρή πιθανότητα τοπικών βροχών στα γύρω ορεινά. Οι άνεμοι μεταβλητοί 3 και πρόσκαιρα νοτιοανατολικοί μέχρι 4 μποφόρ. Η θερμοκρασία από 06 έως 21 βαθμούς Κελσίου.

Μακεδονία, Θράκη

Ο καιρός αναμένεται γενικά αίθριος. Τοπικές νεφώσεις τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες με σποραδικές βροχές κυρίως στα ορεινά. Οι άνεμοι μεταβλητοί 3 με 4 μποφόρ. Η θερμοκρασία από 06 έως 22 βαθμούς Κελσίου. Στη δυτική Μακεδονία η ελάχιστη κατά τόπους 2 με 3 βαθμούς χαμηλότερη.

Νησιά Ιονίου, Ήπειρος, δυτική Στερεά, δυτική Πελοπόννησος

Γενικά αίθριος και μόνο τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες τοπικές νεφώσεις στα ηπειρωτικά με σποραδικές βροχές κυρίως στα ορεινά της Ηπείρου. Στην Πελοπόννησο αραιές νεφώσεις παροδικά πιο πυκνές. Οι άνεμοι βόρειοι βορειοανατολικοί 3 με 4 και στο νότιο Ιόνιο τοπικά 5 με 6 μποφόρ με σταδιακή εξασθένηση. Η θερμοκρασία από 08 έως 23 βαθμούς Κελσίου. Στην Ήπειρο η ελάχιστη κατά τόπους 2 με 3 βαθμούς χαμηλότερη.

Θεσσαλία, ανατολική Στερεά, Εύβοια, ανατολική Πελοπόννησος

Στη Θεσσαλία ο καιρός γενικά αίθριος και μόνο τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες τοπικές νεφώσεις με πιθανότητα σποραδικών βροχών στα ορεινά. Στις υπόλοιπες περιοχές αραιές νεφώσεις παροδικά πιο πυκνές. Οι άνεμοι βορειοανατολικοί 3 με 4 και στα νότια τοπικά 5 με 6 με σταδιακή εξασθένηση. Η θερμοκρασία από 08 έως 23 βαθμούς Κελσίου. Στα βόρεια η ελάχιστη κατά τόπους 2 με 3 βαθμούς χαμηλότερη.

Κυκλάδες, Κρήτη

Αραιές νεφώσεις παροδικά πιο πυκνές με τοπικές βροχές και πιθανόν σποραδικές καταιγίδες στην Κρήτη από το απόγευμα. Οι άνεμοι βορειοανατολικοί 3 με 5 μποφόρ. Η θερμοκρασία από 13 έως 20 βαθμούς Κελσίου.

Νησιά ανατολικού Αιγαίου, Δωδεκάνησα

Αραιές νεφώσεις στα νότια παροδικά πιο πυκνές με τοπικές βροχές από το βράδυ. Οι άνεμοι βορειοανατολικοί 3 με 5 μποφόρ. Η θερμοκρασία από 12 έως 20 βαθμούς Κελσίου.

Τη Μεγάλη Τετάρτη (12/04) στα νότια προβλέπονται νεφώσεις κατά περιόδους αυξημένες με τοπικές βροχές στην Κρήτη και τα Δωδεκάνησα. Στα υπόλοιπα ο καιρός γενικά αίθριος με παροδικές νεφώσεις τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες στα ηπειρωτικά με τοπικούς όμβρους κυρίως στα κεντρικά και βόρεια ορεινά. Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις 3 με 5 και τοπικά στα πελάγη 6 μποφόρ. Η θερμοκρασία χωρίς αξιόλογη μεταβολή.

Τη Μεγάλη Πέμπτη (13/04) στα νότια αναμένονται νεφώσεις παροδικά αυξημένες με τοπικές βροχές και σποραδικές καταιγίδες στα νοτιοανατολικά. Σταδιακή βελτίωση από το απόγευμα. Στα υπόλοιπα ο καιρός γενικά αίθριος με παροδικές νεφώσεις τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες στα ηπειρωτικά με τοπικούς όμβρους κυρίως στα ορεινά. Οι άνεμοι από βόρειες διευθύνσεις 3 με 5 και στα πελάγη τοπικά 6 μποφόρ. Η θερμοκρασία χωρίς αξιόλογη μεταβολή.

Τη Μεγάλη Παρασκευή (14/04) και το Μεγάλο Σάββατο (15/04) ο καιρός προβλέπεται γενικά αίθριος. Τοπικές νεφώσεις τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες στα ηπειρωτικά κυρίως στα ορεινά, με πιθανότητα σποραδικών βροχών. Οι άνεμοι αρχικά βόρειοι, βορειοδυτικού 3 με 5 και στα πελάγη τοπικά 6 μποφόρ με βαθμιαία εξασθένηση και στροφή σε δυτικούς, νοτιοδυτικούς. Η θερμοκρασία θα παρουσιάσει μικρή άνοδο.

Την Κυριακή του Πάσχα (16/04) ο καιρός προβλέπεται γενικά αίθριος. Από το μεσημέρι αναμένονται τοπικές νεφώσεις στα δυτικά και τα βόρεια. Οι άνεμοι από νότιες διευθύνσεις 3 με 5 και βαθμιαία στα πελάγη τοπικά 6 μποφόρ. Η θερμοκρασία χωρίς αξιόλογη μεταβολή.