ΚΑΙΡΟΣ

Καιρός – Πάσχα 2018: Ποιοι θα κάνουν Ανάσταση υπό βροχή - Με τι καιρό θα σουβλίσουμε τον οβελία

Καιρός – Πάσχα 2018: Ποιοι θα κάνουν Ανάσταση υπό βροχή - Με τι καιρό θα σουβλίσουμε τον οβελία

Καιρός Πάσχα 2018: Βροχερό το σκηνικό του καιρού, σήμερα, Μεγάλο Σάββατο – Ποιοι θα κάνουν Ανάσταση υπό βροχή – Με τι καιρό θα σουβλίσουμε τον οβελία – Με καλές καιρικές συνθήκες η επιστροφή των εκδρομέων – Πότε έρχεται «μίνι» καλοκαίρι

Υπό βροχή φαίνεται πως θα κάνουν Ανάσταση, σήμερα Μεγάλο Σάββατο (07/04/2018) αρκετοί κάτοικοι της χώρας, καθώς, σύμφωνα με την Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία το σκηνικό θα «ντύσουν» βροχές, καταιγίδες και πτώση της θερμοκρασίας.

Ωστόσο, η ΕΜΥ καθησυχάζει τους… ψήστες για τις καιρικές συνθήκες που θα επικρατήσουν την Κυριακή του Πάσχα. Όπως δείχνουν τα μέχρι στιγμής στοιχεία, ο καιρός θα είναι καλός στις περισσότερες περιοχές της χώρας. Μάλιστα, από τη Δευτέρα του Πάσχα φαίνεται πως έρχεται «μίνι» καλοκαίρι.

Αναλυτικά, σήμερα, Μεγάλο Σάββατο, σύμφωνα με την Εθνική Μετεωολογική Υπηρεσία, ο καιρός αναμένεται άστατος κατά περιόδους νεφελώδης, με τοπικές βροχές και κυρίως στα ηπειρωτικά σποραδικές καταιγίδες. Τα φαινόμενα από το απόγευμα θα εξασθενήσουν και το βράδυ θα περιοριστούν στα νοτιοανατολικά. Οι άνεμοι θα πνέουν βόρειοι στο Αιγαίο 6 με 7 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή πτώση, κυρίως στα ανατολικά.

Στην Αττική προβλέπονται νεφώσεις παροδικά αυξημένες. Πιθανότητα τοπικών βροχών, κυρίως το μεσημέρι ή το απόγευμα. Βελτίωση του καιρού το βράδυ. Οι άνεμοι βόρειοι, βορειοανατολικοί 4 με 5 μποφόρ και στα ανατολικά 6 με 7 μποφόρ. Η θερμοκρασία από 12 έως 19 βαθμούς Κελσίου.

Στη Θεσσαλονίκη αναμένονται νεφώσεις παροδικά αυξημένες με τοπικές βροχές το μεσημέρι και το απόγευμα. Βελτίωση θα παρουσιάσει ο καιρός το βράδυ. Οι άνεμοι από βόρειες διευθύνσεις 4 με 5 μποφόρ με βαθμιαία εξασθένηση. Η θερμοκρασία από 11 έως 19 βαθμούς Κελσίου.

Μακεδονία, Θράκη
Νεφώσεις παροδικά αυξημένες με τοπικές βροχές. Μεμονωμένες καταιγίδες θα εκδηλωθούν, κυρίως στη Θράκη το μεσημέρι και το απόγευμα. Βελτίωση του καιρού από το απόγευμα. Οι άνεμοι ανατολικοί, βορειοανατολικοί 4 με 5 και τοπικά στα ανατολικά 5 μποφόρ. Η θερμοκρασία από 10 έως 19 βαθμούς Κελσίου.

Νησιά Ιονίου, Ήπειρος, δυτική Στερεά, δυτική Πελοπόννησος
Λίγες νεφώσεις, οι οποίες το μεσημέρι και το απόγευμα θα αυξηθούν και θα εκδηλωθούν τοπικές βροχές ή σποραδικές καταιγίδες. Οι άνεμοι αρχικά ασθενείς και βαθμιαία ανατολικοί 4 με 6 μποφόρ. Η θερμοκρασία από 11 έως 21 βαθμούς Κελσίου. Στην Ήπειρο η ελάχιστη 2 με 3 βαθμούς χαμηλότερη.

Θεσσαλία, ανατολική Στερεά, Εύβοια, ανατολική Πελοπόννησος
Νεφώσεις παροδικά αυξημένες με τοπικές βροχές και το μεσημέρι – απόγευμα σποραδικές καταιγίδες. Βελτίωση του καιρού το βράδυ. Οι άνεμοι βόρειοι, βορειοανατολικοί 4 με 5 και στα ανατολικά 6 με 7 μποφόρ. Η θερμοκρασία από 10 έως 20 βαθμούς Κελσίου.

Κυκλάδες, Κρήτη
Νεφώσεις παροδικά αυξημένες με τοπικές βροχές και στην Κρήτη το μεσημέρι – απόγευμα σποραδικές καταιγίδες. Οι άνεμοι βόρειοι 4 με 6 και στις Κυκλάδες τοπικά 7 μποφόρ. Η θερμοκρασία από 12 έως 19 βαθμούς Κελσίου.

Νησιά ανατολικού Αιγαίου, Δωδεκάνησα
Νεφώσεις παροδικά αυξημένες με τοπικές βροχές και μεμονωμένες καταιγίδες, αρχικά στο ανατολικό Αιγαίο και αργότερα στα Δωδεκάνησα. Οι άνεμοι στα Δωδεκάνησα ασθενείς και βαθμιαία βόρειοι 4 με 5 μποφόρ. Στα νησιά του ανατολικού Αιγαίου βόρειοι, βορειοανατολικοί 5 με 7 μποφόρ. Η θερμοκρασία από 12 έως 20 βαθμούς Κελσίου. Στα βόρεια η ελάχιστη 2 με 3 βαθμούς χαμηλότερη.

Με τι καιρό θα σουβλίσουμε τον οβελία

Την Κυριακή του Πάσχα (08/04) στη νότια νησιωτική χώρα αναμένεται να σημειωθούν νεφώσεις παροδικά αυξημένες με τοπικές βροχές, κυρίως στην Κρήτη και τα Δωδεκάνησα. Βελτίωση από το απόγευμα. Στην υπόλοιπη χώρα ο καιρός γενικά αίθριος με τοπικές νεφώσεις στα ανατολικά ηπειρωτικά. Οι άνεμοι στα δυτικά μεταβλητοί 3 με 4 μποφόρ που τη νύχτα στο Ιόνιο θα γίνουν νότιοι. Στα ανατολικά από βόρειες διευθύνσεις 4 με 6 και στο Αιγαίο τοπικά 7 μποφόρ. Η θερμοκρασία σε μικρή άνοδο στα δυτικά και τα βόρεια.

Τη Δευτέρα του Πάσχα (09/04) προβλέπονται λίγες νεφώσεις κατά περιόδους αυξημένες στο Ιόνιο και τα ηπειρωτικά. Οι άνεμοι στα δυτικά νοτιοανατολικοί 3 με 4 και στο Ιόνιο 5 μποφόρ, στα ανατολικά από βόρειες διευθύνσεις 3 με 5 και πρόσκαιρα στο Αιγαίο τοπικά 6 μποφόρ με βαθμιαία εξασθένηση. Η θερμοκρασία σε άνοδο κυρίως στα νότια.

Με τι καιρό θα επιστρέψουν οι εκδρομείς

Την Τρίτη (10/04) και την Τετάρτη (11/04) αναμένονται αραιές νεφώσεις κατά περιόδους. Τοπικά περιορισμένη ορατότητα το πρωί, κυρίως στα ηπειρωτικά. Οι άνεμοι μεταβλητοί 3 με 4 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί σε υψηλά για την εποχή επίπεδα, κυρίως στα νότια.

Την Πέμπτη (12/04) προβλέπονται λίγες νεφώσεις τοπικά αυξημένες με πιθανότητα βροχών στα νότια. Οι άνεμοι ανατολικοί, νοτιοανατολικοί 3 με 5 μποφόρ. Η θερμοκρασία χωρίς αξιόλογη μεταβολή.

Σχετικές ειδήσεις