ΚΑΙΡΟΣ

Αρνιακός στο Newsbomb.gr: Ο καιρός την Καθαρά Δευτέρα - Έρχεται νέα ψυχρή εισβολή

Αρνιακός στο Newsbomb.gr: Ο καιρός την Καθαρά Δευτέρα - Έρχεται νέα ψυχρή εισβολή
Αναλυτικά η πρόγνωση του καιρού

Καιρός Καθαρά Δευτέρα: Με ανοιξιάτικες θερμοκρασίες θα πετάξουμε χαρταετό - Τι καιρό θα κάνει σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη, σύμφωνα με το γνωστό μετεωρολόγο, Τάσο Αρνιακό - Πότε θα αλλάξει ο καιρός.

«Με καλές καιρικές συνθήκες, σαν να είναι Πασχαλιά, θα εορταστεί φέτος η τελευταία Κυριακή της Αποκριάς και η Καθαρά Δευτέρα σε ολόκληρη τη χώρα», τονίζει στο Newsbomb.gr ο γνωστός μετεωρολόγος Τάσος Αρνιακός.

Το Σάββατο, την Κυριακή και την Καθαρά Δευτέρα, αρχικά, στις περισσότερες περιοχές θα επικρατήσει ηλιοφάνεια, ενώ στη συνέχεια θα σημειωθούν αραιές νεφώσεις που κατά διαστήματα θα πυκνώσουν.

Οι άνεμοι θα πνέουν από νότιες διευθύνσεις 5 με 6 μποφόρ, ενώ η θερμοκρασία θα ξεπεράσει τους 20 βαθμούς Κελσίου, ακόμα και στη βόρεια Ελλάδα.

Σύμφωνα με τον κ. Αρνιακό, την Καθαρά Δευτέρα ο καιρός αρχικά προβλέπεται ανοιξιάτικος.

Ωστόσο, «σταδιακά θα εμφανιστούν αραιές νεφώσεις, που κυρίως στα δυτικά και βόρεια θα πυκνώσουν και αργά το βράδυ θα βρέξει, κυρίως στην Ήπειρο. Οι βροχές κατά τη διάρκεια της νύχτας θα επεκταθούν στα βόρεια και τα νησιά του ανατολικού Αιγαίου».

Στην Αττική την Καθαρά Δευτέρα περιμένουμε αραιές νεφώσεις που κατά διαστήματα θα πυκνώσουν. Οι άνεμοι θα πνέουν δυτικοί, νοτιοδυτικοί 4 με 5 και στα ανοιχτά 6 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 7 έως 21 βαθμούς Κελσίου.

Στη Θεσσαλονίκη αναμένεται να σημειωθούν αραιές νεφώσεις που θα πυκνώσουν. Οι άνεμοι δυτικοί εντάσεως 3 με 5 μποφόρ και η θερμοκρασία από 6 έως 19 βαθμούς Κελσίου.

Δείτε τους προγνωστικούς χάρτες της ΕΜΥ στην παρακάτω gallery:

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr

Κακοκαιρία από Τρίτη

Την Τρίτη και την Τετάρτη ο καιρός θα παρουσιάσει μεταβολή σχεδόν σε ολόκληρη τη χώρα, επισημαίνει ο κ. Τάσος Αρνιακός.

Κύρια χαρακτηριστικά της νέας κακοκαιρίας θα είναι οι βροχές στα πεδινά, οι καταιγίδες στις θάλασσες και τα νησιά και τα χιόνια στα βουνά της ηπειρωτικής χώρας.

«Οι άνεμοι από νοτιάδες θα γυρίσουν σε βοριάδες που θα φτάσουν στα πελάγη 7 με 8 μποφόρ, ρίχνοντας τον υδράργυρο 6 με 8 βαθμούς Κελσίου».

Δείτε στους χάρτες της παρακάτω gallery που θα «χτυπήσει» η κακοκαιρία:

Διαβάστε επίσης:

«Βόμβα» Κεχαγιόγλου για το μοντέλο με την κοκαΐνη

Εξελίξεις - σοκ: Ποιοι απειλούν την αδελφή της Λίνας Κοεμτζή: «Θες να χάσετε κι άλλους»;

Σχετικές ειδήσεις