ΚΑΙΡΟΣ

Καιρός - Πρωτομαγιά: Σε αυτές της περιοχές ο υδράργυρος έδειξε... μηδέν!

Καιρός - Πρωτομαγιά: Σε αυτές της περιοχές ο υδράργυρος έδειξε... μηδέν!
Δείτε τις 8 χαμηλότερες ελάχιστες θερμοκρασίες

Ο καιρός μπορεί να είναι... καλοκαιρινός στο μεγαλύτερο μέρος της χώρας ωστόσο σε κάποιες περιοχές το θερμόμετρο έδειξε μηδέν ή και κάτω από το μηδέν.

Ιδιαίτερα χαμηλές θερμοκρασίες σημειώθηκαν τις πρώτες πρωινές ώρες της Πρωτομαγιάς σε ορεινά και ημιορεινά τμήματα της ηπειρωτικής χώρας.

Στον πίνακα που ακολουθεί παρουσιάζονται οι 8 χαμηλότερες ελάχιστες θερμοκρασίες σύμφωνα με το δίκτυο αυτόματων μετεωρολογικών σταθμών του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών/meteo.gr.

Άστατος ο καιρός την Πέμπτη 2 Μαΐου

Σύμφωνα με τα νεότερα προγνωστικά στοιχεία κατά τόπους άστατος καιρός θα επικρατήσει την Πρωτομαγιά κυρίως στη Δυτική, Κεντρική και Βόρεια Ελλάδα όπου τις θερμές ώρες της ημέρας θα εκδηλωθούν τοπικές βροχές και πιθανόν μεμονωμένες καταιγίδες.

Στην υπόλοιπη χώρα αναμένονται παροδικές νεφώσεις με πιθανότητα βροχών ή καταιγίδων τοπικού χαρακτήρα τις βραδινές ώρες στα νησιά του Ανατολικού Αιγαίου. Οι άνεμοι στα πελάγη δε θα ξεπερνούν τα 6 μποφόρ, ενώ οι θερμοκρασίες θα σημειώσουν μικρή πτώση σε ολόκληρη τη χώρα.

Την Πέμπτη 2 Μαΐου, όπως φαίνεται και στον προγνωστικό χάρτη που ακολουθεί, αναμένεται άστατος καιρός με βροχές και σποραδικές καταιγίδες τις θερμές ώρες της ημέρας σε αρκετές περιοχές του ηπειρωτικού κορμού της χώρας, και ιδιαίτερα στα ορεινά.