ΕΛΛΑΔΑ

Στον ανακριτή τα παιδιά και η σύζυγος του Μ.Ψωμιάδη για κακουργήματα

Στον ανακριτή τα παιδιά και η σύζυγος του Μ.Ψωμιάδη για κακουργήματα

Φορτωμένοι με κακουργήματα περνούν αυτήν την ώρα την πόρτα της 6ης τακτικής ανακρίτριας οι συγγενείς α' βαθμού του Μάκη Ψωμιάδη, ο οποίος βρίσκεται προφυλακισμένος στον Κορυδαλλό για την υπόθεση των στημένων αγώνων.

Σύμφωνα με πληροφορίες σε βάρος του γιου του και της κόρης του εκδόθηκαν εντάλματα σύλληψης, καθώς δεν εμφανίστηκαν ενώπιον των δικαστικών αρχών όταν κλήθηκαν.

Τα αδικήματα αφορούν σε σύσταση εγκληματικής οργάνωσης με σκοπό το ξέπλυμα βρώμικου χρήματος και φοροδιαφυγή που αγγίζει τα 5 εκ. ευρώ για το σύνολο των επιχειρηματικων δραστηριοτήτων του Μ. Ψωμιάδη. Η φοροδιαφυγή εκτιμάται ότι συντελέστηκε μέσω μεσιτικού γραφείου και ιπποδρομιών.

Κατηγορούμενοι είναι επίσης η σύζυγος του, καθώς και τα δύο ξαδέλφια του, οι οποίοι φέρονται να εμπλέκονται στην υπόθεση υπεξαίρεσης αρκετών εκατομμυρίων ευρώ από τα ταμεία της ΠΑΕ ΑΕΚ την περίοδο 2000-2012.

Τις ποινικές διώξεις σε βάρος της οικογένειας του Μάκη Ψωμιάδη άσκησε η εισαγγελέας Πρωτοδικών Πόπη Παπανδρέου, ενώ σύμφωνα με πληροφορίες στο πολυσέλιδο πόρισμα που συνέταξε περιγράφεται ο τρόπος διακίνησης του μαύρου χρήματος, αλλά και η μέθοδος που ακολουθείτο μέσω τραπεζικών λογαριασμών και όχι μόνο.

Κατά τις ίδιες πληροφορίες το πόρισμα δέχεται ότι ο Μάκης Ψωμιάδης υπεξαίρεσε μεγάλο χρηματικό ποσό από τα ταμεία της ΑΕΚ, ενώ εμφανίζει τον γιο του Σταύρο να είχε αναλάβει το ξέπλυμα.

Επί 12 χρόνια ο "Big Mac" δεν υπέβαλε φορολογική δήλωση

Επίσης φέρονται να είχαν συγκροτηθεί αρκετές εταιρείες ανάμεσα στις οποίες και μια off shore που ενώ εμφάνιζαν ζημίες αγόραζαν κινητά και ακίνητα περιουσιακά στοιχεία χωρίς να μπορούν να τα δικαιολογήσουν.

Μάλιστα η Off shore εμφανίζεται να είχε ιδρυθεί από τον πατέρα του Μ. Ψωμιάδη, ο οποίος δεν βρίσκεται πλέον στη ζωή και εκτιμάται πως σε αυτή ανήκει το σπίτι της οικογένειας στο Παλαιό Ψυχικό.

Σύμφωνα πάντα με τα στοιχεία που περιλαμβάνονται στη δικογραφία ο γιός του πρώην μεγαλοπαράγωντα του ποδοσφαίρου Σ. Ψωμιάδης φέρεται να υπέκρυπτε σημαντικά περιουσιακά στοιχεία. Χαρακτηριστικό παράδειγμα είναι ότι για ένα έτος δήλωσε εισόδημα επτά χιλιάδων ευρώ, ενώ ο έλεγχος που ακολούθησε εντόπισε διαφορά ύψους δυο εκατ. Ευρώ. Αξιοσημείωτο είναι επίσης ότι ο Μ. Ψωμιάδης από το 2000 έως σήμερα εμφανίζεται να μη έχει υποβάλλει ποτέ φορολογική δήλωση! Όσο για την σύζυγο, την κόρη του και τα πρωτοξαδελφά του φέρονται να εμπλέκονται στην υπόθεση ξεπλύματος, είτε επειδή ήταν συνδικαιούχοι τραπεζικών λογαριασμών, είτε επειδή συμμετείχαν ως μέλη Διοικητικού Συμβουλίου, σε εταιρείες-«οχήματα», που χρησιμοποιούνταν για να ξεπλένεται μαύρο χρήμα.

Στο πόρισμα της Εισαγγελέως Πόπης Παπανδρέου αναφέρεται χαρακτηριστικά ότι ο γιος του Μ. Ψωμιάδη είχε υπποφορβείο το οποίο δεν είχε άδεια, ούτε και είχε κάνει έναρξη στην εφορία.

Σημειώνεται ότι αφορμή της εισαγγελικής έρευνας αποτέλεσαν οι καταγγελίες του δικηγόρου της ΑΕΚ Χάρη Οικονομόπουλου, ενώ σημαντικό ρόλο έπαιξε και το ΣΔΟΕ, μέσω ανοίγματος τραπεζικών λογαριασμών, καθώς και η σύνδεση του επιχειρηματία με συγκεκριμένες εταιρείες.

Πάντως, οι συνήγοροι υπεράσπισης της οικογένειας διευκρινίζουν ότι ο γιος και η κόρη του Μ. Ψωμιάδη προσήλθαν αυτοβούλως και όχι λόγω των ενταλμάτων σύλληψης.

Στα δικαστήρια βρίσκεται αυτή την ώρα και η σύζυγος του υπόδικου επιχειρηματία, προς συμπαράσταση στα παιδιά της. Και η ίδια είναι κατηγορούμενη, αλλά δεν έχει συλληφθεί.